روش درست کردن پودر سیر خانگی
روش درست کردن پودر سیر خانگی
پودر سیر یکی از چاشنی های عالی است که در بیشتر غذاهای ایرانی استفاده می شود، بنابراین می توانید به راحتی آن را در خانه تهیه کنید تا از کیفیت آن آگاه باشید.
خرد کردن سیر :
برای تهیه ی پودر سیر، ابتدا سیرها را پوست بگیرید و بعد آن ها را بشویید اجازه بدهید سیرها خشک شوند.
بعد از خشک شدن سیرها قسمت سفتی آن را جدا کنید و از سمت پهنای آن برش های ورقه ای نازک بزنید. برش ها نه خیلی نازک باشند و نه خیلی ضخیم. اگر وسط سیرها سبز شده بود آن ها را جدا کنید و دور بریزید
بعد از این کارها چند روش برای خشک کردن سیر وجود دارد. یکی این که آن ها را داخل خشک خشک کنید یا داخل فر خشک کنید و یک روش اینکه در آفتاب خشک کنید.
خشک کردن حلقه های سیر با استفاده از خشک کن
اگر برای خشک کردن حلقه های سیر از خشک کن استفاده می کنید، درجه را روی کم قرار بدهید. چیزی حدود 51 درجه سانتیگراد (یا 125 درجه فارنهایت) و اجازه دهید حلقه های سیر برای مدت 8 الی 12 ساعت خشک شوند. زمانی که حلقه های سیر را از خشک کن خارج می کنید، حلقه ها باید ترد باشند و به راحتی در درست خرد شوند و بشکنند که نشان دهنده این است که حلقه های سیر کاملا خشک شده اند.
خشک کردن حلقه های سیر داخل فر
می توانید حلقه های سیر را برای خشک شدن داخل فر قرار دهید. اگر از فر برای خشک کردن حلقه های سیر استفاده می کنید فر را با کمترین درجه ممکن گرم کنید. چیزی بین 65 الی 90 درجه سانتیگراد (معادل با 150 الی 200 درجه فارنهایت). زمانی که فر به درجه حرارتی بین 65 الی 90 درجه سانتیگراد رسید روی سینی فر کاغذ شیرینی پهن کنید و حلقه های سیر خرد شده را روی آن قرار بدهید و بین 1.5 الی 2 ساعت اجازه دهید در داخل فر بمانند.
در این فاصله به سیرها سر بزنید و آن ها را بتابانید تا دو طرف آن به صورت برابر خشک شود. زمانی که سیرها ترد و شکننده شدند و کاملا خشک شدند آن ها را از فر خارج کنید و اجازه بدهید خنک شوند.
در دو روش بالا مراقب باشید سیرها نسوزند زیرا باعث تلخی و بدمزگی آن می شود.
خشک کردن سیر در آفتاب :
یک روش دیگر است که زمان بر است، خشک کردن سیرها در آفتاب.
به همان روش بالا خرد کنید و روی سبدی آن ها را بریزید بهتر است روی هم قرار نگیرند زیرا سبب خراب شدن سیرها می شود. سپس آن را در بالکن در یک جای بلند قرار بدهید و آن ها را در سبد جا به جا کنید که به سبد نچسبند و زیر و روی آن ها به صورت یکسان خشک شوند.
زمانی که سیرها کاملا خشک شدند و حالت شکننده پیدا کردند آن ها را جمع کنید.
آسیاب کردن سیر :
بعد از خشک کردن نوبت به مرحله ی آسیاب کردن می رسد، برای این مرحله می توانید از آسیاب برقی استفاده کنید که با این روش سیرها کاملا پودر می شوند. حتی می توانید با کمتر آسیاب کردن سیرها آن ها را درشت تر آسیاب کنید و اگر آسیاب برقی در دسترس نداشتید می توانید آن ها را داخل هاونگ بکوبید تا حدی که دوست دارید خرد کنید.
حتی می توانید در حین پودر کردن سیر از ادویه ها و چاشنی های دلخواه تان در آن ها استفاده کنید و با هم مخلوط کنید.
بعد از اینکه سیرها کاملا پودر شدند آن ها را داخل ظرف درداری بریزید و در جای خشک و خنک و دور از نور خورشید نگهداری کنید. با این روش نگهداری از پودر سیر عطر و طعم سیرها در آن باقی می مانند.
افزودن دیدگاه جدید