روش درست کردن باقلوای بادام ویژه عید نوروز
روش درست کردن باقلوای بادام ویژه عید نوروز
باقلوا گونهای شیرینی است که در کشورهای ایران، ترکیه، کشورهای آسیای میانه و قفقاز، برخی کشورهای عربی، یونان، قبرس و برخی مناطق روسیه تهیه می شود. باقلوا در ایران به شکل های مختلف همچون لوزی، مربعی و لوله ای و در انواع طعم های پسته ای، بادامی، نارگیلی و... .
وسایل مورد نیاز برای باقلوا بادام:
تخم مرغ 4 عدد
روغن مایع نصف پیمانه
آرد به میزان لازم
شیر ولرم 2 پیمانه
نمک بک پنس
مواد میانی باقلوا :
پودرقند 300 گرم
پودر بادام 200 گرم
پودر فندق 100 گرم
پودر هل 2 قاشق چایخوری
وسایل مورد نیاز برای شربت باقلوا :
شکر 1 پیمانه
آب 1 پیمانه
گلاب 1/2 پیمانه
روش درست کردن باقلوا بادامی :
برای درست کردن باقلوا بادامی، ابتدا شیر، پودر هل و تخم مرغ ها را به همراه روغن مایع و نمک مخلوط کنید و هم بزنید تا یکدست شوند. بعد آرد را کم کم اضافه کنید و با قاشق چوبی هم بزنید تا خمیر شود. خمیر باید به حدی باشد که به دست نچسبد و خیلی سفت نشود به محض اینکه به دست نچسبید آرد اضافه نکنید. و آن را خوب ورز بدهید و آن را داخل کیسه فریزر چرب شده قرار بدهید حدود نیم ساعت به آن استراحت بدهید.
بعد به سراغ شربت باقلوا بروید همه ی مواد شربت را با هم داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت قرار بدهید، تا بجوشد. دقت کنید که این شربت نباید غلیظ شود و باید رقیق باشد. اگر دوست دارید شربت آن غلیظ باشد میزان آب آن را نصف کنید. ولی همانطور که گفتم لزومی ندارد غلیظ باشد اجازه بدهید حدود 10 دقیقه بجوشد تا شکر داخل آن کاملا حل شود.
در این مرحله مواد میانی را درون ظرفی کاملا مخلوط کنید. بعد قالب مورد نظر خود را با روغن جامد چرب کنید. فر را با دمای 160 درجه سانتیگراد روشن و گرم کنید.
خمیر را با وردنه باز و تا حد امکان آن را نازک کنید. خمیر که نازک شد تا حدی که خمیر باید از قالب بزرگتر باشد بعد آن را در قالب قرار بدهید تا همه دیواره های قالب را بپوشاند. همچنین باید حدود 2 سانتیمتر از قالب بزرگتر باشد تا از لبه های قالب بیرون بزند.
بقیه خمیر را در کف قالب صاف کنید. بعد از مواد میانی روی آن بریزید و بعد آن را روی خمیر پخش کنید و آن را صاف کنید. کمی آن را فشار بدهید تا به داخل خمیر بروند. حالا با اسپری مقداری گلاب را روی آن اسپری کنید. بعد مقداری دیگر از خمیر را نازک کنید و روی مواد قرار بدهید و با از مواد میانی روی آن بریزید و دوباره گلاب اسپری کنید مقداری دیگر خمیر را باز کنید و زمانی که نازک شد روی آن قرار بدهید و لبه های خمیر را برش بزنید بعد با وردنه روی آن بکشید و با چاقو به برش های دلخواه برش بزنید.
بعد قالب را به مدت 25 تا 30 دقیقه در فر قرار دهید تا طلایی شوند. مراقب باشید نسوزند.
باقلوا را کنار بگذارید تا خنک شود. بعد سه مرتبه با فاصله زمانی 5 دقیقه ای، روی آنها شربت بریزید.
نکته برای تهیه باقلوا :
می توانید از یک لایه برای تهیه باقلوا استفاده کنید.
می توانید قبل از خارج کردن از فر روی آن رومال بزنید. رومال شامل زرده تخم مرغ، زعفران آبکرده و روغن مایع می باشد. به این صورت که آن ها را مخلوط کنید و با قلمو روی آن بزنید.
برای تهیه باقلوا خانگی می توانید از خمیر هزارلایه استفاده کنید.
برای لایه ی میانی باقلوا می توانید از پسته یا گردو هم استفاده کنید.
افزودن دیدگاه جدید