رفتن به محتوای اصلی

شیرینی های سالم عید

تاریخ انتشار:

شیرینی های سالم عید

برای افراد دیابتی شیرینی‌جات به دلیل داشتن قندهای ساده اصلا توصیه نمی‌شوند، بنابراین به افراد دیابتی پیشنهاد می شود از مصرف شکلات‌های معمولی و غیر رژیمی در مهمانی‌ها و شب نشینی‌ها خودداری کنند.

قطعا شیرینی های خانگی در مقایسه با شیرینی هایی كه از قنادی خریداری می‌‌شوند، طعم بهتری دارند و سالم ترند. اما به عنوان یک مشاورتغذیه توصیه می‌کنیم به دریافت غذایی خود در ایام نوروز بسیار دقت کنید تا دچار اضافه وزن و به دنبال آن بیماری های دیگر نگردید. پس توجه داشته باشید که مصرف کربوهیدرات های ساده مثل شیرینی‌ها را باید بسیارمحدود کنید. تنها کمتر از 10 درصد از سهم کربوهیدرات روزانه شما می تواند از شیرینی ها و قندهای ساده تامین شود.

شیرینی ها  در بالای هرم راهنمای غذایی نشان داده می شوند و چون مواد غذایی داخل آن اکثرا پرچرب، شیرین یا شور هستند، حاوی کالری بالا و در عوض مواد مغذی اندک بوده و بنابراین مصرف آنها خصوصا به افراد علاقه‌مند به داشتن اندام متناسب، افراد چاق، بیماران قلبی – عروقی و افراد دیابتی توصیه نمی شود.

همچنین کاهش مصرف چربی ها و شیرینی ها به حفظ و طراوت پوست نیز کمک زیادی می‌کند. هرم غذایی راهنمایی برای کلیه افراد است که می تواند به راحتی روش صحیح تغذیه و سالم ماندن را در یک نگاه نشان دهد. در این هرم موادی که در راس هستند باید بسیار کم (هفتگی یا ماهانه) استفاده شوند.

همانطور که پیش از این نیز گفته شد شیرینی‌ها نیز در راس هرم قرار دارند. با این وجود به دلیل طرفداران زیادی که این گروه مواد غذایی دارند و  با توجه به میزان کالری مورد نیاز روزانه تان و سهم محدود ذکر شده برای شیرینی‌ها، نکاتی را در مورد روش‌های بهبود کیفیت و سالم تر کردن شیرینی ها و همچنین استفاده صحیح از آنها در این مقاله آورده ایم:

دو نكته

انواع کاکائو‌های خالص می تواند برای سلامت بدن و قلب و عروق شما متناسب تر از شیرینی ها باشد.

بیشتر شیرینی های صنعتی خصوصا شیرینی های تر از انواع روغن ها و چربی های جامد اشباع تهیه می‌شوند که عامل افزایش چربی‌های مضر خون هستند. بنابراین مصرف آنها خصوصا برای بیماران قلبی - عروقی و افرادی که چربی خون بالا دارند در حداقل مقدار توصیه می شود.

شكر و روغن شیرینی ها

شیرینی‌ها شامل انواع کیک ها، بیسکویت ها، دسرها و... هستند که در تهیه آنها از شکر استفاده شده است. توجه داشته باشید که مصرف مواد غذایی موجود در این گروه را، که در راس هرم قرار دارند، باید به حداقل برسانید.

تلاش کنید روغن مورد نیاز در شیرینی‌های خود را از چربی‌های چند غیر اشباع و تک غیر اشباع انتخاب  کنید.

روغن ها کالری زیادی دارند. برای حفظ سلامتی و تندرستی خود، میزان مصرف آنها را محدود کنید.

خرید شیرینی ها

برای جلوگیری از دریافت بیش از حد از این گروه، در هنگام خرید شب عید سعی کنید حداکثر از یکی دو نوع از انواع شیرینی ها، آن هم در سایز‌های کوچکتر خریداری نمایید.

شیرینی ها و كودكان

انواع شیرینی ها می توانند باعث کاهش اشتها مخصوصا در کودکان شوند. پس مصرف آنها در کودکان، بویژه کودکان بیش فعال و یا كودكان مبتلا به سوء تغذیه باید محدود شود.

توصیه به دیابتی ها

برای افراد دیابتی شیرینی جات به دلیل داشتن قندهای ساده اصلا توصیه نمی شوند، بنابراین به افراد دیابتی پیشنهاد می شود از مصرف شکلات های معمولی و غیر رژیمی در مهمانی ها و شب نشینی ها خودداری کنند.

وسایل مورد نیاز برای تهیه حدود 12 عدد بیسکویت جو :

جو دو سر خرد شده     90 گرم       270 كیلوكالری
آرد سبوسدار معمولی     50 گرم       150 كیلوكالری
شکر قهوه ای      20 گرم      70 كیلوكالری
روغن کنجد      20 میلی لیتر      180 كیلوكالری
عسل     20 میلی لیتر     60 كیلوكالری
شیر     30 میلی لیتر     15 كیلوكالری

روش درست کردن بیسکویت جو :

جو دو سر خرد شده را با آرد الک شده و شکر در ظرف بزرگی ریخته و روغن را به آن بیفزایید و با چنگال مخلوط بکنید. عسل و شیر را روی حرارت بگذارید و هم بزنید تا گرم شود. مخلوط شیر گرم را در مخلوط جو بریزید و با همزن برقی بزنید تا خمیر نرمی بدست آید. خمیر را به آرامی روی سطحی آغشته به آرد ورز دهید تا نرم و یکدست گردد.

خمیر را بین دو کاغذ شیرینی پزی باز کرده و با قالب گرد قالب بزنید و به فاصله 2 سانتیمتر از هم در سینی چرب شده فر بچینید.  با چنگال به آرامی روی آنها سوراخ ایجاد كنید. سینی را به مدت 12 دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه‌ سانتیگراد بگذارید تا بیسکویت‌ها برشته شوند. اكنون بگذارید بیسكویت ها خنک شوند.

یادآوری: جو دو سر را درون كاسه دستگاه غذاساز بریزید. دستگاه را روشن كنید و صبر كنید تا جو كاملا خرد شود.

چند نكته برای تهیه شیرینی های خانگی

تلاش كنید شیری را كه برای تهیه شیرینی های خود به كار می برید، شیر بدون چربی باشد.

به جای شكر، از قند رژیمی استفاده كنید تا میزان كالری شیرینی‌ كاهش پیدا كند. به علاوه، می توانید از عسل طبیعی استفاده كنید. البته اشتباه نكنید، عسل به اندازه شكر كالری دارد، اما به غیر از آن، دارای خواص مفید دیگری هم هست.

با وجود اینكه آرد شیرینی پزی معمولا آرد بسیار سفیدی است، اما ما به شما توصیه می ‌كنیم از آرد كامل و سبوسدار استفاده كنید، ولی بدانید كه شیرینی ها كمی تیره تر می شوند. این شیرینی ها برای كسانی كه از یبوست رنج می ‌برند نیز می تواند موثر باشد.

دقت داشته باشید در شیرینی های خود سهم بیشتری از میوه ها را بکار ببرید.

دقت داشته باشید در شیرینی های خود از مغزها و دانه ها برای طعم دهی استفاده نمایید.

استفاده از زنجبیل در شیرینی ها می تواند بسیارمفید باشد. زنجبیل فواید زیادی در زخم معده، آرتریت، تهوع بویژه تهوع بارداری و سرماخوردگی و ... دارد.

استفاده از جو، سیب و هویج در شیرینی ها می تواند سبب کاهش جذب قند و چربی شیرینی ها شود و همچنین طعم بهتری به شیرینی ها ببخشد.

پدیدآورنده
موضوع انجمن

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
بازگشت بالا