طرز تهیه آش قلیه

طرز تهیه آش قلیه

آش قلیه یکی از چندین غذای سنتی و محلی استان گیلان است . در ادامه مطلب دستور پخت آش قلیه را تقدیم شما همراهان عزیز می کنیم.

آش قلیه ، طرز تهیه آش قلیه ، آش

مواد لازم برای آش قلیه :

  • گوشت چرخ کرده: 200 گرم
     
  • پیاز رنده شده: یک عدد
     
  • لوبیا سفید: 130 گرم
     
  • نخود: 100 گرم
     
  • هویج نگینی: 3 عدد
     
  • کشمش پلویی: 150 گرم
     
  • قیصی: 8 عدد
     
  • چغندر: یک عدد
     
  • سبزی: 500 گرم (خالواش، نعنا، تره، جعفری، گشنیز)
     
  • آرد برنج: 100 گرم
     
  • شکر: 3 قاشق غذاخوری
     
  • سرکه: 3 قاشق غذاخوری
     
  • آبغوره: یک دوم لیوان
     
  • نمک، فلفل: به میزان لازم
     
  • نعنا داغ: به میزان لازم
    آش قلیه

 

آش قلیه ، طرز تهیه آش قلیه ، آش

طرز تهیه آش قلیه :

  • ابتدا حبوبات را از چند ساعت قبل در آب سرد خیس کنید و طی آن را چند بار آب آن را عوض کنید تا میزان نفخ آن را کاهش دهید.
  • سپس آنها را با 4 پیمانه آب و مقداری نمک بپزید.
  • در این فاصله چغندر و هویج را پس از شستن ، به صورت نگینی خرد کنید .
  •  گوشت چرخ کرده را هم با یک عدد پیاز رنده شده مخلوط کنید و کمی نمک و فلفل به آن اضافه کنید و خوب ورز دهید.
  • بعد به اندازه یک فندق از آن بردارید و با دست گرد کنید.
  • بعد از اینکه نخود و لوبیا پخته شدند ، آرد برنج را با یک پیمانه آب سرد مخلوط کنید و داخل حبوبات بریزید.
  • بعد از یکی دو جوش هویج و چغندر خرد شده را داخل آش بریزد و بعد از کمی نرم شدن آنها ، گوشت های قلقلی شده را به همراه سبزی خرد شده داخل آن اضافه کنید .
  • قیصی و کشمش را هم در مقداری آب خیس کنید و بعد از 30 دقیقه ، قیصی را خرد کنید و با کشمش داخل مقداری روغن تفت دهید و در آش بریزید.
  • سرکه ، ابغوره و شکر را هم با هم مخلوط کنید و به داخل آش بریزید .
  • آش آماده و لعاب دار شده را بچشید و بعد از روی حرارت بردارید.

نکات تکمیلی در مورد آش قلیه

  • آش قلیه جزو غذای محلی - گیلانی می باشد 
  •  
  • زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30 دقیقه 
  •  
  • و زمان پخت و انتظار آن در حدود 3 ساعت می باشد .
  •  
  • آش قلیه را می توانید در وعده نهار - شام - پیش غذاسرو کنید . 
  •  
  • همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
  •  
  • توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 8 نفر مناسب می باشد .

برای دسترسی به مطالب بیشتر در انجمن « آشپزی, انواع دسرها » اینجا کلیک کنید.

Share