طرز تهیه آش قلیه
طرز تهیه آش قلیه
آش قلیه یکی از چندین غذای سنتی و محلی استان گیلان است . در ادامه مطلب دستور پخت آش قلیه را تقدیم شما همراهان عزیز می کنیم.
مواد لازم برای آش قلیه :
-
گوشت چرخ کرده: 200 گرم
-
پیاز رنده شده: یک عدد
-
لوبیا سفید: 130 گرم
-
نخود: 100 گرم
-
هویج نگینی: 3 عدد
-
کشمش پلویی: 150 گرم
-
قیصی: 8 عدد
-
چغندر: یک عدد
-
سبزی: 500 گرم (خالواش، نعنا، تره، جعفری، گشنیز)
-
آرد برنج: 100 گرم
-
شکر: 3 قاشق غذاخوری
-
سرکه: 3 قاشق غذاخوری
-
آبغوره: یک دوم لیوان
-
نمک، فلفل: به میزان لازم
-
نعنا داغ: به میزان لازم
طرز تهیه آش قلیه :
- ابتدا حبوبات را از چند ساعت قبل در آب سرد خیس کنید و طی آن را چند بار آب آن را عوض کنید تا میزان نفخ آن را کاهش دهید.
- سپس آنها را با 4 پیمانه آب و مقداری نمک بپزید.
- در این فاصله چغندر و هویج را پس از شستن ، به صورت نگینی خرد کنید .
- گوشت چرخ کرده را هم با یک عدد پیاز رنده شده مخلوط کنید و کمی نمک و فلفل به آن اضافه کنید و خوب ورز دهید.
- بعد به اندازه یک فندق از آن بردارید و با دست گرد کنید.
- بعد از اینکه نخود و لوبیا پخته شدند ، آرد برنج را با یک پیمانه آب سرد مخلوط کنید و داخل حبوبات بریزید.
- بعد از یکی دو جوش هویج و چغندر خرد شده را داخل آش بریزد و بعد از کمی نرم شدن آنها ، گوشت های قلقلی شده را به همراه سبزی خرد شده داخل آن اضافه کنید .
- قیصی و کشمش را هم در مقداری آب خیس کنید و بعد از 30 دقیقه ، قیصی را خرد کنید و با کشمش داخل مقداری روغن تفت دهید و در آش بریزید.
- سرکه ، ابغوره و شکر را هم با هم مخلوط کنید و به داخل آش بریزید .
- آش آماده و لعاب دار شده را بچشید و بعد از روی حرارت بردارید.
نکات تکمیلی در مورد آش قلیه
- آش قلیه جزو غذای محلی - گیلانی می باشد
- زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30 دقیقه
- و زمان پخت و انتظار آن در حدود 3 ساعت می باشد .
- آش قلیه را می توانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید .
- همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
- توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 8 نفر مناسب می باشد .
برای دسترسی به مطالب بیشتر در انجمن « آشپزی, انواع دسرها » اینجا کلیک کنید.
موضوع انجمن
افزودن دیدگاه جدید