طرز تهیه شله زرد خوشمزه و خوش رنگ با نکاتی ویژه
طرز تهیه شله زرد خوشمزه و خوش رنگ با نکاتی ویژه
آشپزی حس لذت بخشی دارد مخصوصا اینکه شله زرد را با بهترین فوت و فن ها درست کرده و به عنوان نذری در بین مردم تقسیم نمایید.
آموزش درست کردن شله زرد در سه سوت
شله زرد دسری خوشمزه و شیرین است که شاید اکثر ما آن را به عنوان نذری خورده باشیم ، یکی از دلایلی که شله زرد به عنوان نذری طبخ می شود شیوه پختن و طرز تهیه آسان آن است که در چند دقیقه بدون هیچ فنون پیچده ای یک شله زرد خوشمزه و دلچسپ را تهیه نمایید.
مواد لازم برای تهیه شله زرد
-
برنج نیم دانه و خرد شده 2 لیوان
-
شکر 4 پیمانه
-
آب 12 لیوان
-
کره گیاهی 50 گرم
-
زعفران 1مثقال
-
گلاب 1 استکان
-
روغن مایع 1 ق غذاخوری
-
پودر دارچین برای تزیین
-
خلال بادام به اندازه یک مشت
- خلال پسته برای تزیین
برنج شله زرد
زعفران برای رنگ شله زرد
میزان گلاب در شله زرد
شکر برای شیرینی شله زرد
کره گیاهی جهت درست کردن شله زرد
خلال بادام موجود در شله زرد
نکته مهمی که لازم است در مقدار پیمانه شله زرد بدانید این است که هر اندازه پیمانه ای که انتخاب می کنید باید با همان پیمانه آب و شکر به نسبت چند برابر برای شلــه زرد استفاده کنید. یعنی اگر یک پیمانه برنج می گیرید باید با همان پیمانه 2 لیوان شکر و 6 لیوان آب استفاده کنید. این نسبت در مورد درست کردن شلــه زرد متداول است.
طرز تهیه شله زرد خوشمزه و لذیذ
ابتدا باید برنج را شسته و به مدت 12 الی 24 ساعت از شب قبل با 12 الی 13 لیوان آب خیس کنید و موقع پخت در ظرف مناسب با حرارت نسبتا زیاد قرار می دهیم و در قابلمه را نیمه بسته قرار می دهیم تا آب برنج بجوش آید. در این مرحله نباید اصلا برنج را هم بزنید.
جوش آمدن آب برنج شلــه زرد
در این مرحله می توانید زعفران را آب کنید و خلال بادام را با یک استکان گلابی که داشتیم خیس می کنیم تا عطر بادام چند برابرشود.
اضافه کردن زعفران به شله زرد
آب کردن زعفران برای اضافه کردن به شلــه زرد
اضافه کردن زعفران آب کرده به شلــه زرد
دقت در میزان ریختن زعفران آب کرده در شله زرد
وقتی برنج شکفته شد و آب را در خود جذب کرد حرارت را کم کنید و در این مرحله باید برنج را هم بزنید. نکته مهم و قابل توجه در این مرحله این است که نباید دیگر به برنجتان آب اضافه کنید چون این کار باعث می شود شلــه زرد آماده شده شما موقع خوردن و قاشق زدن آب بیندازد.
مرحله هم زدن برنج و کم کردن درجه حرارت برای پختن شلــه زرد
وقتی برنجتان کاملا شفته شد و به اصطلاح وا رفت باید شکرتان را اضافه کنید و هم بزنید و اصلا نگران نباشید که برنجتان در حال سفت شدن بود چون با اضافه کردن شکر برنج دوباره شل می شود و به هیچ وجه آب به برنجتان اضافه نکنید و همین طور مدام به مدت یک ربع هم بزنید تا ته نگیرد .
بعد از اینکه این زمان طی شد می توانید خلال بادام و گلابتان را که در هم مخلوط بودند را به مواد شله زردتان اضافه کنید و به مدت 5 الی 10 دقیقه اجازه دهید با بقیه مواد بپزد و آرام هم بزنید بعد از این مرحله زعفران دم کشیده شده تان را بریزید و به مدت 10 دقیقه ای هم بزنید.
اضافه کردن خلال بادام و گلاب به مواد شله زرد
هم زدن خلال و گلاب و مخلوط کردن آن ها با مواد شله زرد
باید اندازه زعفران تان طوری باشد که شله زردتان رنگ نارنجی بگیرد بعد از این مرحله کره را اضافه می کنیم و هم می زنیم و بعد برای اینکه شله زردتان شفاف شود از مقدار روغن مایع گفته شده استفاده می کنیم بعد از 5 تا 10 دقیقه جوشیدن کره با بقیه مواد در ظرف را می گذاریم تا کاملا دم بکشد و بعد در ظرف مناسب سرو می کنیم و به دلخواه تزیین می کنیم. نوش جانتان.
مرحله نهایی ، شلــه زرد شما آماده ست
نکات تکمیلی در مورد شله زرد
شلــه زرد جزو دسرهای ایرانی می باشد
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 3 ساعت می باشد .
شله زرد را می توانید در وعده صبحانه - میان وعده - دسر - سرو کنید .
همچنین می توان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 8 نفر مناسب می باشد .
برای دسترسی به مطالب بیشتر در انجمن « آشپزی, انواع دسرها » اینجا کلیک کنید.
افزودن دیدگاه جدید