حدیث خودسازی - 5 حدیث در مورد خودسازی
حدیث خودسازی - 5 حدیث در مورد خودسازی
در این پست 5 حدیث منتخب در مورد خودسازی از کتاب چهل حدیث خودسازی جواد محدثی در بیان معصومین علیهم السلام تقدیم شما عزیزان میگردد.
محـاسـبه
1. قالَ رَسُولُ اللّه ِصلی الله عليه و آله: يا اَباذَرٍّ! حاسِبْ نَفْسَكَ قَبْلَ اَنْ تُحاسَبَ، فَاِنَّهُ اَهْوَنُ لِحِسابِكَ غـَداً، وَزِنْ نَفْسَكَ قَبْـلَ اَنْ تُـوزَنَ، وَتَجَهَّزْ لِلْعَرْضِ الأكْبَرِ يَوْمَ تُعْرَضُ، لاتَخْـفى عَلَى اللّه خافِيةٌ. رسول خدا صلی الله عليه و آله و سلم فرمود: اى ابوذر! پيش از آنكه به حسابت برسند، خودت به حساب خود برس، كه اين كار، حساب فرداى تو را آسان تر مى كند. و پيش از آنكه تو و عمل تو را وزن كنند، خودت را وزن كن و آماده عرضه بزرگ باش، آن روز كه تو را عرضه مى كنند و آن روز، هيچ كار پنهانى بر خداوند پوشيده نمى ماند.
خـوديـابـى
2. قالَ أميرُالْمُؤْمنين عليه السلام: عَجِبْتُ لِمَن يُنْشِدُ ضـالَّتَهُ وَ قَدْ اَضَلَّ نَفْسَهُ فَلا يَطْلُبُها.
حضرت علی علیه السلام فرمود: در شگفتم از كسى كه در پى يافتن گمشده خويش مى گردد، در حالى كه خود را گم كرده و در پى يافتن خويش نيست.
پرهـيز از معصـيت
3. قالَ أميرُالْمُؤْمِنين عليه السلام: عَجِبْتُ لِمَنْ يَحْتَمى الطَّعامَ لِأَذِيَّتِهِ، كَيْفَ لايَحْتَمى الذَّنْبَ لِأَليمِ عُقُوبَتِهِ.
حضرت على عليه السلام فرمود: در شگفتم از كسى كه از غذاى فاسد به خاطر رنج و آزارش پرهيز مى كند، امّا از گناه، به خاطر عذاب دردناكش پروا و پرهيزى ندارد.
خـود درمـانى
4. قالَ الصّادِق عليه السلام: إنَّكَ قَدْ جُعِلْتَ طَبيبَ نَفْسِكَ وَبُيِّنَ لَكَ الدّاءُ وَعُرِّفْتَ آيَةَ الصِّحَةِ وَ دُلِلْتَ عَلَى الدَّواءِ، فـَانـْظُرْ كَيْفَ قِيامـُكَ عَلى نَفْسِكَ.
امام صادق عليه السلام به مردى چنين توصيه فرمود: به يقين، تو را طبيب خودت قرار داده اند، درد و مرض را بر تو بيان كرده اند و نشانه هاى سلامتى را هم به تو آموخته اند و داروى درد را هم به تو راهنمايى كرده اند، پس بنگر كه چگونه به سعادت خود مى پردازى و به خودت مى رسى.
از خـود، براى خـود
5. قالَ الصّادِق عليه السلام: خُذْ مِنْ نَفْسِـكَ لِنَفْسِكَ، خُذْ مِنْها فِى الصِّحَةِ قَبْلَ السُّـقْمِ، وَ فِى الْقُوَّةِ قَبْلَ الضَّعْفِ، وَ فِى الْحَياةِ قَبْلَ الْمَماتِ.
امام جعفر صادق عليه السلام فرمود: از خودت براى خودت بهره بگير، از خودت در دوره تندرستى پيش از بيمارى، و در دوره توانايى پيش از ناتوانى و در زندگى قبل از مرگ، بهره بگير.
پی نوشت:
------------------
[1] وسائل الشيعه، جلد 117، صفحه 379.
[2] ميزان الحكمه، جلد 7، صفحه 141.
[3] غررالحكم، جلد 4، صفحه 337.
[4] اصول كافى، جلد 2، صفحه 454.
[5] اصول كافى، جلد 27، صفحه 455، وسائل الشيعه، جلد 11، صفحه 382.
افزودن دیدگاه جدید