عواقب نگه داشتن ادرار در مثانه
نگه داشتن ادرار میتواند به سلامتی آسیب جدی برساند.اگر همیشه ادرار برای مدت زیادی نگه داشته شود، باید منتظر عواقب ناخوشایند بسیاری بود .
مثانه را یک بالن پُر از آب تصور کنید که بیش از حد پُر شده است. هرچقدر آب بیشتری درون این بالن بماند، مثانه هم بزرگتر و هم سنگینتر خواهد شد.
از طرفی عضلههایی که مثانه را در جای خودش حفظ میکنند نیز تا حد معینی میتوانند به وظیفه شان عمل کنند، به عبارت دیگر اگر ظرفیت عضلههای مثانه و ظرفیت خود مثانه تکمیل شود، اتفاق ناخوشایندی رخ خواهد داد. هنگامیکه مثانه برای مدت طولانی مجبور به نگهداشتن ادرار باشد، عضلههای کف لگن رفته رفته ضعیف میشوند و درنهایت استحکام و
توانایی شان از بین میرود. عضلههای کف لگن به دفع یا نگه داشتن ادرار کمک میکنند.
ولی اگر این عضلهها بیش از حد بکار برده شود،
عضله ها دچار اختلال میشوند و کیفیت عملکرد آنها از بین میرود . چنین وضعیتی در مدت طولانی میتواند توانایی کنترل ادرار را در مثانه از بین ببرد و فرد به بیاختیاری ادراری مبتلا شود .
از همین رو متخصصین توصیه میکنند که تحت هیچ شرایطی هرگز ادرار خود را نگه ندارید.
لازم به ذکر است که اگر این اتفاق یک یا دو بار پیش بیاید، به سلامت فرد آسیبی نخواهد رساند، اما تکرار همیشگی آن حتما عواقب بسیار ناخوشایندی را بدنبال خواهد داشت . دردهای پایدار و طولانی از دیگر پیامدهایی است ک به دنبال نگهداشتن ادرار برای مدت طولانی پیش خواهد امد . هنگامی که پیام های درد در ناحیه پایینی شکم ارسال میشوند، درد در این ناحیه نیز به راحتی از بین نخواهد رفت.
عضلههای پایین شکم و نزدیک مثانه در چنین وضعیتی شدیدا خم میشوند و دچار اسپاسم عضلانی میشوند . بنابراین، چنین مشکل سریعا رفع نخواهد شد. گفته شده که در بیشتر موارد این اسپاسم ها تا چندین روز ادامه خواهند داشت .
عادتهای نادرست برای ادرار کردن و نگه داشتن بیش از حد ادرار ازعلتهایی است که افراد با شکایت از دردهای شدید زیر شکم به پزشک مراجعه میکنند .
افزودن دیدگاه جدید