رفتن به محتوای اصلی

علی علیه السلام بزرگترین الگوی خدا نما

تاریخ انتشار:

خدای متعال قرآن را به عنوان کاملترین کتاب زندگی و هدایت  فرستاد ، در حالی که دربردارنده عالی ترین و عمیق ترین معارف توحیدی است و آن را پل ارتباطی بین خود و بشریت قرار داد ، در دعای قبل از قرایت قرآن وارد شده :

« اللَّهُمَّ إِنِّی أَشْهَدُ أَنَّ هَذَا کِتَابُکَ الْمُنْزَلُ مِنْ عِنْدِکَ عَلَى رَسُولِکَ مُحَمَّدِ بْنِ عَبْدِ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ‏ ... وَ حَبْلًا مُتَّصِلًا فِیمَا بَیْنَکَ وَ بَیْنَ عِبَادِک‏َ»[1]
 خدایا گواهی می دهم که این کتاب تو است که از سویت بر محمد بن عبد الله صلی الله علیه و آله که رسول تو می باشد نازل شده است و هم چنین گواهی می دهم که قرآن رشته ای متصل بین تو و بین بندگانت است !

محور اصلی قرآن کریم ، خدا و انسان است و تمامی معارف مطرح شده در آن راهی برای گذر و بالا رفتن از پله های عالم فانی دنیا  و یاوری است تا انسان به بالاترین مدارج عالی کمال که همان لقاء_الله است دست یابد ، اما خدای متعال به بیان صرف معارف اکتفاء ننموده ، بلکه تمامی حقائق آن کتاب عظیم را در وجود انسانی پیاده کرده و او را  قهرمان_توحید و رشته ای متصل بین خود و بندگانش قرار داده است و به انسان ها دستور داده با تبعیت از آن الگوی عظیم خدا نما درمسیر لقاء الله پیش روند .

اما آن حبل الله و الگوی عظیم الهی که عالمی را حیران خود کرده چه کسی است ؟

امام حسین علیه السلام در حدیثی فرمود :
مردى به ظاهر اعرابى (بادیه نشین) خدمت پیامبر صلى الله علیه و آله رسید و گفت : اى پیامبر خدا، پدر و مادرم فدایت! معناى سخن خدا که مى فرماید :
(وَ اعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعاً وَ لا تَفَرَّقُوا﴾[2] «همگى به ریسمان خدا چنگ زنید و پراکنده نشوید» 
چیست؟ پیامبر صلى الله علیه و آله به وى فرمود: «من پیامبر خدایم و على بن ابى طالب، ریسمان اوست». اعرابى از نزد پیامبر خدا خارج شد و مى گفت : به خدا و پیامبرش ایمان آوردم و به ریسمانش چنگ زدم.[3]

علی_بن_ابی_طالب ریسمان متصل بین خدا و خلائق و قرآن ناطق است ، در ماجرای حکمیت فرمود :

« أَنَا کَلَامُ‏ اللَّهِ‏ النَّاطِقُ‏ وَ هَذَا کَلَامُ اللَّهِ الصَّامِتُ‏»[4]
کلام گویای خدای متعال من هستم در حالی که قرآنهای بر نیزه زده کلام ساکت خدای متعال هستند .

یعنی #قرآن با وجود #علی علیه السلام گویا شده است و بدون او اثری در هدایت بشر نخواهد داشت ، علی علیه السلام  انسانی است که با وجود او بزرگترین کتاب الهی که خاتم تمام حقائق است معنا می گیرد به همین دلیل فرمود :

«مَا لِلَّهِ‏ آیَةٌ أَکْبَرُ مِنِّی»‏ [5]  برای خداوند نشانه ای بزرگتر از من وجود ندارد.

یعنی همه #حقائق باید از وجود #علی علیه السلام کسب هویت کنند تا شناخته شوند و الا اموری اعتباری و کالعدم خواهند بود.

─━════●●════━─ 

[1](إقبال الأعمال (ط - القدیمة)، ج‏1، ص: 110)
[2](سوره آل عمران، آیه 103)   
[3](تفسیر فرات الکوفی، ص: 90)
[4]( بحار الأنوار (ط - بیروت)، ج‏30، ص: 546)
[5](بصائر الدرجات فی فضائل آل محمد صلى الله علیهم ؛ ج‏1 ؛ ص77)

موضوع انجمن

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

• تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
بازگشت بالا