عوارض رژیم های لاغری خودسرانه
یک متخصص تغذیه درباره عوارض رژیمهای لاغری ناگهانی و خودسرانه که گاه با پیشنهاد افراد غیرمتخصص انجام می شود، هشدار داد: این افراد اگر بدون مراجعه به متخصصان، خودسرانه رژیم بگیرند، ممکن است آسیبهای جدی به اعضای مختلف بدن خود وارد کنند و دچار عوارض متعددی شوند.
دکتر محمدعلی کشاورز : یکی از عوارض این نوع رژیم ها، تحلیل رفتن عضلات بدن در ناحیه صورت و چروک شدن پوست است، همچنین این افراد دچار ریزش موی شدید شده که در بعضی مواقع این عوارض قابل برگشت نیست و یا برگشت آن بسیار زمانبر و طولانی مدت خواهد بود. احتمال ابتلا به سنگ صفرا در افرادی که از رژیمهای غیرتخصصی استفاده می کنند نیز یک مساله بسیار مهم و جدی است.
به گفته این متخصص تغذیه، افرادی که رژیمهای غیرمعقول می گیرند، چنانچه اقدام به مصرف مکملهای غذایی کنند، در صورتی که مصرف آن زیر نظر متخصصان و کارشناسان تغذیه نباشد، مصرف خودسرانه آن می تواند خطر آفرین باشد.
دکتر کشاورز درباره مصرف خودسرانه مکمل های غذایی در دوران رژیمهای غیراصولی توضیح داد: با نرسیدن موادغذایی اصلی و مصرف مکملهای غذایی به کلیه و کبد این افراد آسیب وارد می شود.
مدیر گروه تخصصی تغذیه بالینی دانشکده رژیم شناسی دانشگاه تهران افزود: بسیاری از افراد برای عضله سازی با استفاده از دستوراتی که در بدنسازیها به آنان داده میشود اقدام به مصرف مکملها و هورمونهایی می کنند که علاوه بر ناباروری در مردان میتواند موجب تحلیل قدرت جنسی در آنها نیز شود.
وقتی به جای چربی، عضله می سوزد
همچنین دکتر منصور رضایی، متخصص تغذیه نیز درباره عوارض رژیم های سخت و غیراصولی توضیح داد: این عوارض و بیماریهای ناشی از رژیم های غذایی با توجه به نوع رژیم متفاوت است. افرادی که به این شکل اقدام به لاغری و کاهش وزن میکنند با حداقل کاهش دریافت ویتامین و املاح بدن، پرخاشگر و عصبی خواهند شد، علاوه بر آن ضعف عضلانی و مشکلات روده ای و موارد متعدد دیگر میتواند از عوارض این رژیم ها باشد.
وی افزود: اقدام به گرفتن رژیمهای ناگهانی و غیرمعقول اگرچه ممکن است در ظاهر فرد را به سرعت به وزن مطلوب خود برساند، اما این کاهش وزن، موقتی و قابل برگشت خواهد بود.
رئیس دپارتمان تغذیه بیمارستان دکتر مسیح دانشوری گفت: در مساله کاهش وزن، تناسب بین عضله و چربی بسیار مهم است. اضافه وزن ناشی از توده چربی، باید به گونهای باشد که چربی اضافه بدن را از بین ببرد، اگر با رژیم غذایی نادرست انجام شود ممکن است از بافت استخوانی و عضلات به جز چربیها کاسته شده و لطمه هایی را به این قسمت های بدن وارد کند.
رضایی تاکید کرد: فردی که تمایل به کاهش وزن دارد باید این مساله را در نظر بگیرد که به چه دلیل دچار اضافه وزن شده است، زیرا افراد تنها به یک دلیل اضافه وزن ندارند. استفاده از همه روشهایی که امروزه به صورت تبلیغ درآمده مانند روشهای طب سوزنی، استفاده از دمنوش های لاغری و … از جمله روشهایی هستند که معمولا وزن کاهش یافته را دوباره بر می گرداند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توصیه کرد: اصلاح سبک زندگی، آهسته خوردن، طبخ صحیح غذاها و ورزش و پیاده روی، می تواند از افزایش وزن جلوگیری کند.
منبع: سلامت آنلاین
دیدگاهها
باسلام من خانم ۳۵ ساله هستم ۱بچه دارم
سال ۹۶ رژیم گرفتم بعداز ۶ماه دچار ریزش مو شدم هنوزم ریزش مو دارم دکترم زیاد رفتم اما نتیجه نگرفتم.
سال ۹۸ از پاییز هم خیلی حالم بد میشه مخصوصا موقع غذاخوردن استرس شدید و دلشوره و فشار عصبی ،گاهی سرگیجه ،گاهی سردرد ، تپش قلب ،فشارم میره بالا یا موقع خواب وزوز گوش وعصبی شدن و گریه و بی قراری و ترس گاهی تو خواب لرزش بدن که بیدارم میکنه
آزمایش دادم کم کاری تیروئید دارم که البته قرص مصرف میکنم، گاهی چربی میشه ۳۰۰ با اینکه خیلی رعایت میکنم سرم سفت میشه و گاهی هم انگار داخل پیشانی چیزی حرکت میکنه از اشتها میوفتم.
خیلی خیلی به چیزهای کوچیک حساس شدم و ناراحتی میکشم (زود رنج)چیکار کنم به کجا پناه ببرم لطفا کمکم کنید.
افزودن دیدگاه جدید