رفتن به محتوای اصلی

شرح دعای اللهم ارزقنا توفیق الطاعه/ بخش چهارم

تاریخ انتشار:
گناه

و عِرفانَ الحُرمَة «و شناختن آنچه حرمتش لازم  است روزیمان کن »
«شناخت محرّمات الهي» صفت دیگری است که استاد جوادی آملی لازم می دانند، درونی شود: « ترک معاصي، شدني نيست مگر با شناخت چيزهايي که خداوند سبحان با حکمت بالغه اش بر بندگانش حرام کرده است. و چون حرام يعني آنچه دريدن پرده آن روا نيست خواه آن چيز، حق باشد يا دين و يا قانون و يا ... منتظري که محرمات الهي را نشناسد و حريم آن را پاس ندارد. چه بسا به شکستن حريم آن ها گرفتار آيد، از اين رو شناختن محرمات الهي ضروري است: و عرفان الحرُمة»[36]
دوري از معصيت، محقق نمي شود مگر با شناخت حرام ها و حرمت يعني آنچه از حقوق خدا که انجام دادن آن واجب باشد يا حقي که نپذيرفتن و شکستن آن حرام باشد.
در فرهنگ ديني براي همه کس و همه چيز حريم و حرمتي قرار داده شده که رعايت آن حرمت ها بر همگان واجب است. «و هر کس حرمات را بزرگ دارد، نزد پروردگارش براي او بهتر است»[37] حرمت  رسول خدا، حرمت آل رسول مخصوصا در زمان ما آخرين بازمانده از آل رسول، حضرت مهدي(علیه السلام) و حرمت قرآن، حرمت کعبه و حرمت مومن که در روايات نيز مورد اشاره قرار گرفته اند، از بزرگترين حريم ها هستند.
با حفظ اين حدود حرمت هاست که شخص منتظر صلاحيت پيش روي در جاده انتظار را پيدا مي کند و لحظه به لحظه به ولي خدا نزديک تر مي شود.
و به هوش باشيم که دشمن مکار، گام هاي تزويرش را براي حرمت شکني ها برداشته است و به دنبال حتک حرمت نقشه اي بلند بالا را طراحي نموده است. از کاريکاتور هايي شخصيت هاي مذهبي گرفته تا سرودن ترانه هايي که به نحوي اشاره به شکستن حرمت ها دارد.

 

ادامه دارد...

 

پی نوشت:
[36]. امام مهدي علیه السلام موجود موعود، ص201.
[37] . و من يعظم حرمات الله فهو خير له عند ربه. حج، 30.

موضوع مقالات

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
بازگشت بالا