حضرت ابوالفضل العباس(ع) و فضیلت حشر با فرشتگان
فضیلت حشر با فرشتگان، كه هیچ لذتی بالاتر از آن نیست، در روایات برای بنده صالح خدا،حضرت ابوالفضل العباس (سلام الله علیه) نیز گفته شده و این گونه پاداش های غیبی، ظهور راز عبادت و اطاعت و بروز روح بندگی است.
آیت الله العظمی جوادی آملی در فرمایشات خود، جایگزینی اعضاء مُلکی با مَلکوتی را برای جانبازان راه الله مورد اشاره قرار دادند و بیان داشتند: وجود مبارك حضرت امیر(سلام الله علیه) در نامه ای به دربار اموی فرمودند:خیلی ها می روند جبهه جنگ و جانباز می شوند و اعضا و جوارحشان را از دست می دهند اما اگر كسی از خاندان ما رفت و در جبهه دستش را از دست داد، خدای سبحان به او بالی مرحمت می كند كه جعفر طیار می شود:«الطیار فی الجنّة»؛ وی با آن دو بال به همراه فرشتگان در بهشت، مشغول پرواز است ﴿أُوْلِی أَجْنِحَةٍ مَّثْنَی وَثُلاَثَ وَرُبَاعَ﴾.
ایشان ادامه دادند: فضیلت حشر با فرشتگان، كه هیچ لذتی بالاتر از آن نیست، در روایات برای بنده صالح خدا، حضرت ابوالفضل العباس(سلامالله علیه) نیز گفته شده و این گونه پاداش های غیبی، ظهور راز عبادت و اطاعت و بروز روح بندگی است.
معظم له در بیان مقام بلند جانبازان ابراز داشتند: بالأخره انسان یك وقت دستش را در تصادف از دست می دهد، این جا دارد كه غمگین باشد، برای اینكه عضوی را از دست داد و ناقص شد، اما یك وقت است که در راه اعلای كلمه حق دستش را از دست داد، در نتیجه اگر ذات اقدس الهی فرمود: ﴿مَنْ جاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ خَیرٌ مِنْها﴾[1] اینكه مخصوص به مسئله مال نیست؛ بلکه فرمود: هر كس كار خیری انجام داد ما بهتر از آن را به او می دهیم، بهتر از این دست مُلكی، دست ملكوتی است. جعفر طیار این چنین بود، دستش را در جهاد داد اما الآن همپرواز فرشته هاست و ذات اقدس الهی در قبال این دو دست، به او بالی داد كه «یطیر بهما مع الملائكة فی الجنة»[2].
آیت الله العظمی جوادی آملی، شهدا و جانبازان را شریک همه امور خیر صورت گرفته در کشور دانستند و بیان داشتند: حساب خانواده های معظم شاهد یا عزیزان جانباز یا آزادگان یا خانواده معظم مفقود الجسدها، این باشد كه فقط با خدا دارند معامله می كنند. هر كار خیری كه در این كشور یا كشورهای دیگر انجام بگیرد، اولین ثواب را امام و شهدا و مفقودین و جانبازان و آزادگان و خانواده های اینها می برند.
----------------------------------------------------
پی نوشت هـــــا:
1.جلسه درس تفسیر سوره مبارکه نساء، سال87
2. کتاب حكمت عبادات
[1] - سورهٴ نمل، آیه 89؛ سورهٴ قصص، آیه 84.
[2] - روضة الواعظین، ج 2، ص 269.
منبـــــــــع : اســـــــــراء نیــــــــــوز
افزودن دیدگاه جدید