شرح زیارت رجبیه - سید حسن علوی (بخش 3) + متن

شرح و بررسی زیارت رجبیه توسط حجت الاسلام سید حسن علوی به همراه متن سخنرانی

شرح زیارت رجبیه - سید حسن علوی (بخش 3) + متن

در این بخش از ضیاءالصالحین، سومین قسمت از سلسله مباحث شرح و بررسی «زیارت رجبیه» حجت الاسلام سید حسن علوی را به مدت 55 دقیقه با مخاطبان عزیز به اشتراک می گذاریم.

شرح زیارت رجبیه - سید حسن علوی

خلاصه متن بخش سوم : شرح زیارت رجبیه / سید حسن علوی

مقایسه بین امور معنوی بدون معیار روایی، درست نیست. در مقایسه بین ماه رجب و رمضان، جهات متعددی در روایت گفته شده است. عمده این فضیلتها از این جهت است که رجب باب ماه رمضان است. اگر کسی بخواهد در ماه رمضان شکوفا شود، باید از ماه رجب شروع کند. 

وَ أَوْجَبَ عَلَیْنَا مِنْ حَقِّهِمْ مَا قَدْ وَجَبَ
خداوند حقوقی در قبال آن بزرگواران بر شیعیان واجب کرد. شماری از حقوق ائمه بر شیعیان در فقرات زیارت جامعه کبیره شمرده شده است:

۱.َافِرٌ بِعَدُوِّکُمْ
نباید در مجالس دشمنان اهل بیت علیه السلام نشست و یا با آنها مصاحبت کرد؛ چرا که در روایت آمده است که دچار سرنوشت آنها خواهید شد.
۲. مُسْتَبْصِرٌ بِشَأْنِکُمْ
استبصار تکلیف است، باید جایگاه اهل بیت علیه السلام را شناخت و نسبت به ایشان معرفت پیدا کرد. خیلی از افراد به درگاه اهل بیت علیه السلام زانو می زنند؛ اما چون به معرفت ایشان نرسیده اند، با حساب و کتابهای خودشان امور را می سنجند، لذا آن گونه که باید از کرامت اهل بیت علیه السلام بهره مند نمی شوند.
۳. سِلْمٌ لِمَنْ سَالَمَکُمْ
در میدان عمل باید نسبت به دوستان اهل بیت علیه السلام محبت داشت. خیلی از افراد زمین خوردند چون نسبت به دوستان اهل بیت علیه السلام کینه داشتند.
۴. مُسْتَجِیرٌ بِکُمْ
یعنی هر مشکلی که داشتیم، قبل از هر چیزی به سراغ اهل بیت علیه السلام برویم، حتی در اموری که باید مسیر عادییش طی شود. اگر کسی مریض شد، باید دکتر برود اما قبل از دکتر هم باید به پیشگاه اهل بیت علیه السلام رفت. نه بعد از این که از درمان ناامید شد، به در خانه اهل بیت علیه السلام بیاید.

شرح زیارت رجبیه - سید حسن علوی

جهت دسترسی به تمامی جلسات «شرح زیارت رجبیه» حجت الاسلام سید حسن علوی کلیک کنید.

ویژه نامه مرتبط : ماه رجب - ویژه نامه این الرجبیون

Share