خلاصه کتاب «کار باید تشکیلاتی باشد» رهبر انقلاب

رهبر معظم انقلاب، «سید علی خامنه‌ای» مدظله العالی؛
خلاصه کتاب «کار باید تشکیلاتی باشد» رهبر انقلاب
مجموعه بیانات مقام معظم رهبری درباره‌ی تشکل و کار تشکیلاتی

خلاصه کتاب «کار باید تشکیلاتی باشد» رهبر انقلاب

خلاصه کتاب «کار باید تشکیلاتی باشد» مجموعه گفته های رهبر معظم انقلاب، «سید علی خامنه ای» مدظله العالی درباره ی ضرورت کار تشکیلاتی است که توسط «محمود زارعی» در شش فصل گردآوری شده است.

انجام هر کاری چه در اشل خانواده که کوچک ترین واحد یک اجتماع است چه در حد کارهای سازمانی دولت یک کشور نیازمند سازمان دهی و برنامه ریزی است. بدون تشکیلات مدیریت امکان ندارد و اهداف پیش نمی رود. باوجود سازمان و تشکیلات نظم و قانون پیش می آید و کار هر فرد بر دیگری تأثیرگذار است. سازوکار سازمانی و تشکیلاتی نقش مهمی در پیشبرد اهداف و وظایف دارد زیرا تا تشکیلات و اجتماعی نباشد امور ازنظر کیفیت و کمیت به خوبی پیش نمی رود.

خلاصه کتاب «کار باید تشکیلاتی باشد» رهبر انقلاب

برای دریافت سایر آثار مرتبط با مقام معظم رهبری مدظله العالی روی کلمه کلیدی"کتابشناسی مقام معظم رهبری" یا اینجا کلیک کنید.

درباره خلاصه کتاب «کار باید تشکیلاتی باشد» :

کتاب «کار باید تشکیلاتی باشد» اثر «محمود زارعی» در سال 1393 منتشر شد. این اثر مجموعه بیانات رهبر معظم انقلاب «سید علی خامنه ای» است که از سوی انتشارات شهید کاظمی منتشر شده است. زندگی اجتماعی از ابتدا خلقت تا امروز سبب ایجاد انواع تشکیلات، نظام ها و سازمان های گوناگون شده است که حول محور یک یا مجموعه ای از هدف ها قدم برداشته اند. کار تشکیلاتی و گروهی برای یک جامعه امری ضروری است که می تواند برنامه های راهبردی را عملی کند. در کار تشکیلاتی افراد نباید تک روی کنند زیرا فردگرایی و کم توانی در کارهای اجتماعی و گروهی می تواند سبب سقوط یک گروه و اجتماع شود. در یک گروه همه ی افراد باید نقش خود را بشناسند و برای تقویت تشکیلات خود تلاش کنند.

در کتاب «کار باید تشکیلاتی باشد» تشکیلات به عنوان نظام، تقسیم وظایف، ارتباط و اتصال و زنجیرهیی کارکردن معرفی شده است به همین دلیل به کار بردن آن در جامعه امری ضروری و کارآمد است. به کمک تشکیلات می توان کارها را به وظایف کوچک تر تقسیم کرد و با مدیریت آن ها را پیش برد زیرا کار گروهی و جمعی، تعاون و همکاری با یکدیگر و همت بلند است. باید کودکان و نوجوانان از سن کم درباره ی کارگروهی آموزش ببینند تا در آینده در سطح جامعه بتوانند نقش مفیدی در فضای کاری و اجتماعی خود ایفا کنند. در کار تشکیلاتی افراد باید خود را عضوی از آن جمع و تشکیلات بدانند و برای تحقق اهداف آن سازمان تلاش کنند. رهبر معظم انقلاب «سید علی خامنه ای» در این اثر جامع و کامل نظر اسلام درباره ی تشکیلات و اجتماع را نیز بیان کرده است. اسلام دینی است که همه چیز را جمعی می داند و افراد را به نماز جماعت، حج و ... دعوت می کند تا مردم از روح جمعی غافل نشوند. «سید علی خامنه ای» در دیدار با امام جمعه، علما و روحانیون کرمان در سال 1370 درباره ی اهمیت و ضرورت کار تشکیلاتی در جامعه ی روحانیون گفته است: «هر تشکلی برای روحانیون، چیز خوبی است. روحانیون بایستی دورهم باشند، همفکری کنند، اشتباهات یکدیگر را رفع کنند، کارهای یکدیگر را کامل کنند. ما مجموعه یی هستیم که کارهای همسانی در رابطه با مردم داریم. ممکن است همه، ظرفیت لازم را به قدر کافی نداشته باشیم، اما از تجربیات و از حرف های یکدیگر استفاده کنیم. به نظر ما، این کار بسیار خوبی است؛ و این در تشکل های روحانی انجام می گیرد.»

«محمود زارعی» در کتاب «کار باید تشکیلاتی باشد» وظایف اعضای تشکیلات را از نگاه مقام معظم رهبری «سید علی خامنه ای» آورده است که برخی از آن ها عبارت اند از:

  • پایبندی تمای اعضا به اسلام و مکارم اخلاقی
  • افزایش خلوص و تقوا
  • پرهیز از دنیاطلبی
  • تضعیف نکردن مدیر

مطالعه ی کتاب «کار باید تشکیلاتی باشد» اثر «محمود زارعی» بسیار ارزشمند و پراهمیت است زیرا بیانگر تفکرات و دستورات «سید علی خامنه ای» است که سال ها در رأس مدیریت و رهبری سازمان ها و گروه های مختلف اداری قرار داشته است. این اثر علاوه بر فروش در کتابفروشیها، نسخه ی الکترونیک آن در این صفحه از فیدیبو برای خرید و دانلود موجود است. او روحانی مسلمان، مجتهد، مرجع تقلید شیعی و امام جمعه تهران است که نقش بسزایی در انقلاب سال 1357 ایران داشته است. او دوره نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی و دو دوره رئیس جمهور ایران بود و در حال حاضر رهبر جمهوری اسلامی ایران است. او سال 1368 از سوی مجلس خبرگان به عنوان دومین رهبر ایران انتخاب شد و طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، عالی ترین مقام کشور و فرمانده کل نیروهای مسلح است. از ایشان در کتاب «کار باید تشکیلاتی باشد» مسائل و نکات تأمل برانگیزی ذکر شده است که خواندن و استفاده از آن ها برای مدیران، سرپرستان و افراد حاضر در گروه ها و تشکیلات ضروری است. ایشان در بیاناتشان شاخص ها و بایدهای تشکیلات موفق انقلابی را معرفی کرده است که برخی از آن ها عبارت اند از:

  • مدیریت متمرکز
  • انشعاب، خطرناک است
  • نظم سازمانی، باید باشد
  • باروحیه و فرهنگ جهادی وارد میدان شوید
  • به کمک الهی اعتماد کنید
  • بافت انقلابی را در تشکیلات حفظ کنید

 

مشخصات خلاصه کتاب «کار باید تشکیلاتی باشد» :

  • قیمت : ۳۵,۰۰۰ تومان
  • ناشر : انتشارات شهید کاظمی
  • تدوین: محمود زارعی
  • قطع : وزیری
  • تعداد صفحات : 152

صفحاتی از کتاب مدح خورشید :

من نقش فساد را در نابود کردن همه ی دستاوردها، نقش بسیار خطرناکی می بینم. در هرجایی که نابسامانی وجود دارد، یکی از محتمل های بسیار بالا وجود فساد است. البته ممکن است درجایی بی تدبیری و سوء مدیریت باشد؛ اما یکی از محتملاتی که به هیچ وجه قابل اغماض نیست، وجود فساد است. با فساد باید مبارزه شود.

در داخل تشکیلات شهرداری با فساد مماشات نکنید: چه فسادی که مربوط به بیرون شهرداری است و می خواهد از ابزار شهرداری استفاده کند، چه فسادی که خدای نکرده در درون هسته ای از هسته های شهرداری رخنه کرده باشد و در آنجا بخواهد گسترش پیدا کند و فضا و محیط امنی برای خود درست کند. هرگونه مماشات با فساد و میدان دادن به آن، زیر پای خود شما را خالی و امکان ادامه ی کار را برای شما دشوار خواهد کرد. نگذارید در هیچ جای شهرداری فساد رخنه کند. البته کار دشواری است. شهرداری جایی است که انسان در آن با پول، با مردم، با مراجعان و باکسانی که حاضرند برای بعضی از مقاصد خود ولخرجی کنند، مواجه می شود. این طور جاها خیلی باید مراقب بود. اینجاست که تقوای الهی به درد می خورد. تقوا زره ای است که اگر انسان آن را پوشید، تیرهای زهرآگین فساد و گناه در او کارگر نخواهد شد و او را از پا نخواهد انداخت. تقوا حصن منبع انسان است. اینکه این همه ما را به تقوا توصیه کرده اند، به خاطر همین است. بسیاری از خطاها و انحرافاتی که مشاهده می کنید، ریشه ی فکری ندارد؛ نه اينکه خیال کنید یک ایدئولوژی است که کسی را به این نحوه عمل کردن وادار می کند؛ نه، ریشه ی بسیاری از این ها در نفسانیات خود انسان است. یکجا پای انسان می لغزد و جلوگیری نمی کند؛ این لغزش ادامه پیدا می کند و انسان درصدد توجیه برمی آید و برای خودش ایدئولوژی می سازد. انسان گاهی مبنای فکری درست می کند تا خطای خود را اصلاح کند. جلو خطاها و لغزش های خود را از همه جا بگیریم و بهتر از همه جا، اول کار است و بهتر از اول کار، پیشگیری است. این، روح تقوا را در ما تقویت خواهد کرد.

مبارزه ی با فساد، دشمن تراش است. هرکس بخواهد با فساد مبارزه کند، یک صف طولانی دشمن جلویش به وجود می آید. این دشمنان چه کسانی هستند؟ فاسدها و لشکرهایشان: چون فاسدهای دانه درشت، لشکرهایی هم دارند؛ این ها در مقابل می ایستند و انواع کارشکنی ها را می کنند. کارشکنی هم، همه اش این نیست که کسی چاقو بکشد و به کسی حمله کند. امروز از چاقو کشیدن خطرناک تر هم هست: تهمت می زنند، شایعه درست می کنند.

موضوعات مهم کتاب مدح خورشید :

  • پایبندی تمای اعضا به اسلام و مکارم اخلاقی
  • افزایش خلوص و تقوا
  • پرهیز از دنیاطلبی
  • تضعیف نکردن مدیر
Share