رفتن به محتوای اصلی
روتیتر
تعداد کلمات ۱۰۴۳ / زمان تقریبی مطالعه : ۴ دقیقه

عوامل عصبانیت های مکرر و بی دلیل

تاریخ انتشار:
آیا شما هم بیشتر اوقات بدون دلیل عصبانی می‌شوید؟ آیا اطرافیان از پرخاشگری و عصبانیت شما شاکی هستند؟ علل عصبانیت مختلف و بسیار و آستانه تحمل افراد با یکدیگر متفاوت است.
چرا بدون دلیل عصبانی می شویم؟

عوامل عصبانیت های مکرر و بی دلیل

عواملی کـه عصبانیت ما را بـه روشهای غیر منتظره ای تحریک می کنند استرس، اضطراب و سرخوردگی هستند. پس الزاماًً لازم نیست شخص کم طاقتی باشید تا عصبانیت شـما فووران کند. از طرفی اگرچه هر چند وقت یک بار خشمگین شدن بخشی از احساسات بشر اسـت، اما عصبانیت های مکرر و بی دلیل چندان سالم و مطمئن نیستند و باید رفع شوند. پس شناخت دلیل این تغییر حالت بسیار کمک کننده خواهد بود. در این بخش از ضیاءالصالحین همراه ما باشید.

عوامل عصبانیت های مکرر و بی دلیل

علت اصلی عصبانیت های پی در پی و بی دلیل

مهم این است الان شما در چه وضعیتی قرار دارید؟

اگر اخیرا با مشکلات یا استرس های زیادی کنار آمده اید، ممکن اسـت بیش از حد معمول خشمگین شده یا از چیزهای نا مربوط خشمگین شوید. گر چه بازرسی احساسات هنگام مقابله با استرس و اضطراب طولانی مدت، دشوار اسـت اما بهتر اسـت دراین شرایط توجه داشته باشید کـه چنین احساساتی کاملا طبیعی ست و برای همه اتفاق می افتد.

اتفاقاتی که در گذشته برایتان رخ داده است

افرادی کـه رویداد های آسیب زا یا وحشتناک را تجربه کرده اند «مانند خشونت، سوءاستفاده یا ..» ممکن اسـت دچار اختلال استرس پس از سانحه «PTSD» شوند و میتوانند مستعد طغیان خشمگین باشند و گاه و بیگاه با پرخاشگری اطرافیان خود را اذیت دهند یعنی اگر فرد در تجارب تلخ و منفی مثل تجاوز، دعواهای خانوادگی و… بـه هر دلیلی نتواند خشم خود را نشان دهد، خشم پنهان شده ناشی از ان اتفاقات در او انباشته شده و در موقعیت های اشتباه یا کم اهمیت، بـه شدت بروز پیدا می کند. تجارب آسیب زا یا دردناک گذشته ممکن اسـت اثرات ماندگاری در روح و روان فرد داشته باشند و باعث اضطراب، نا امیدی و حتی طغیان های خشمگین شوند.

حد و مرز مشخصی با دیگران ندارید

وقتی مرز و محدودیت خاصی با دیگران ندارید، آن ها از شـما انتظار دارند کـه در همه ی شرایط بـه آن ها بله بگویید. در نتیجه، شـما بـه نوعی احساس میکنید وادار بـه انجام کاری هستید کـه باعث می شود احساس عذاب و ناراحتی کنید.

با ادامه دار شدن این وضعیت حتی احساس خواهید کرد کـه مردم در نهایت از شـما سوء استفاده می کنند زیرا شـما نمیتوانید نه بگویید و همین خود دلیل مهمی اسـت برای عصبانیت های پی در پی این روزهای شـما.

فکر میکنید بی ارزش هستید و به درد هیچ کاری نمیخورید

تحقیقات روان شناسی نشان می دهد افرادی کـه فکر میکنند کـه دیگران آن ها را نادیده می گیرند یا مهم نیستند و آن ارزش لازم بـه کارهایشان داده نمیشود، دچار عصبانیت و خشم می شوند.

در مقابل این افراد برخی دیگر بـه خود از دریچه نگاه دیگران نگاه نمی کنند و وابسته بـه این نیستند کـه دیگران بـه آن ها محبتی بکنند یا روی خوشی نشان دهند بلکه شخصیتی مستقل دارند و اعتماد بـه نفسی بالا دارند و با این دید بـه قضیه نگاه می کنند کـه اگر دیگران بـه آن ها محبت نکنند یا توجه نکنند، این خود انها هستند کـه از محبت او محروم می شوند.

انتظارات و توقعات بی جا از دیگران

تعداد زیادی از ما دوست داریم کـه چیزهایی کـه در اطرافمان وجود دارد را تحت بازرسی خودمان بگیریم. اگر ما انتظاراتی از اطرافیان خود داشته باشیم و این انتظارات برآورده نشوند، دچار عصبانیت و ناراحتی می شویم مثلاً اگر انتظار داریم همسرمان بیشتر در کارهای منزل کمک کند، اما او اینکار را انجام ندهد یا انتظار داریم دوستانمان از ما حمایت کنند، اما آنها اینکار را نکنند، دچار خشم و عصبانیت خواهیم شد.

افسردگی و غصه خوردن پی در پی در مورد موضوعات

یکدیگر از دلایل عمده خشم غم و اندوه ناشی از مرگ دوستان، عزیزان، شریک زندگی، اعضای خانواده و… می باشد. غم و اندوه می تواند احساسی طاقت فرسا و همراه با سختی، درد و عذاب باشد.

وقتی گرفتار غم و اندوه می شوید، غالباً از ستم و بی عدالتی جهان نا امید شده و از این کـه دیگران نمی توانند شـما را درک کنند، عصبانیت بـه سرعت بـه سراغ تان می آید. در هنگام مواجهه با غم و ناراحتی، پرداختن بـه احساسات منفی و عصبانیت شدید، می تواند مضر باشد.

دلخوری و نگران بودن از بقیه

یکدیگر از دلایل عصبانیت نگرانی برای خود و عزیزان و حتی ترس اسـت. افرادی کـه دائما استرس و نگرانی از بـه وقوع پیوستن حوادثی برای عزیزان یا خود دارند، دچار عصبانیت و خشم بیشتری خواهند شد.

خاطرات بد دوران بچگی و دوران سخت کودکی

افرادی کـه در کودکی نحوه بازرسی و مدیریت خشم را نیاموخته باشند و ندانند در چه شرایطی میتوان خشم را بروز داد و در چه شرایطی لازم اسـت خود را بیشتر بازرسی نمود، در بزرگسالی زود عصبی شده و نمیتوانند عصبانیت را نظارت و مدیریت کنند و بـه روش ناسالم و اشتباه در هر شرایطی خشم را بروز میدهند.

کمبود نوعی ماده در مغز

ماده شیمیایی GABA اصلی ترین فرستنده عصبی برای فرو نشاندن سیگنال های عصبی اسـت کـه از رسیدن پیام های مربوط بـه اضطراب بـه مغز پیشگیری میکنند. تنظیم مواد شیمیایی و تحرکات عصبی و برقراری آرامش بـه عهده ماده شیمیایی گابا اسـت. کمبود این ماده شیمیایی در مغز سبب عصبانیت و تندخویی و بروز اضطراب، بیخوابی می شود.

علت های پزشکی

پرکاری تیروئید hyperthyroidism مشکلی اسـت کـه سبب می شود غده پروانه ای شکل در گلو بیش از حد هورمون تیروئید تولید کند، این هورمون میتواند باعث افزایش بیقراری، عصبانیت، بد خلقی و بروز مشکل در تمرکز شـما شود.

عدم تعادل در سطح قندخون نیز موجب بروز عدم تعادل مواد شیمیایی مغز مانند سروتونین شده و منجر بـه خشم، عصبانیت میشود.
برخی داروها، از جمله ضد دردهای مخدر یا اپیوئید نیز دارای عوارض جانبی مانند تحریک پذیری هستند درد یا ناراحتی فیزیکی و قرار گرفتن در شرایط سخت نیز میتواند منجر بـه تحریک پذیری و کج خلقی شود. در سندروم پیش از قاعدگی بـه دلیل عدم تعادل هورمون هایی مانند استروژن و پروژسترون خانمها تحریک پذیرتر شده و عصبانیت آن ها افزایش پیدا میکند.

مشکل روانی یا عاطفی مانند اضطراب، افسردگی، اختلال دو قطبی یا اختلال اضطراب پس از سانحه نیز منجر بـه بد اخلاق شدن می شود. کمبود ویتامین D نه تنها در بروز تعداد زیادی از بیماری های مزمن مانند افسردگی دخیل استبلکه سبب بیدار ماندن تا اواخر شب شده و ریتم شبانه روزی شـما را مختل می کند و باعث می شود اکثر اوقات افراد عصبی باشند.

دلایل عصبانیت های پی در پی را بالاتر برایتان گفته ایم ؛ اگر شـما هم فردی هستید کـه مدام خشمگین میشوید کافی اسـت با مراجعه با دکتر تشخیص داده بشه مشکلات و بعد بتوانید خود را درمان کنید.

چرا بدون دلیل عصبانی می شویم؟
موضوع مقالات

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
بازگشت بالا