نگاهی تاريخی بر قتل عام های فجیع انسانی
نگاهی تاريخی بر قتل عام های فجیع انسانی
آمریکا علاوه بر جنگ ویتنام، در جنگ عراق و افغانستان نیز هزاران انسان را به کام مرگ کشاند. آمریکایی ها در کشورهای آفریقایی نیز بیشترین جنایات جنگی را متحمل شده اند. فقط در کشور آزاد کنگو ۱۵ میلیون نفر قربانی جنایات جنگی آنها شده اند. در این نوشتار نگاهی تاريخی بر قتل عام های فجیع انسانی خواهیم داشت. با ما همراه باشید تا در این مورد بیشتر بخوانید.
نسل کشی، قتل عام، کشتار جمعی طبق تعریف نهاد های بین المللی و دیوان بین المللی کیفری رویدادی است که در جنگ ها و علیه غیرنظامیان رخ می دهد. کشتار های جمعی یا قتل عام جنگی در جنگ های مرگبار اتفاق می افتد و بنابر آن از صد ها تا هزاران فرد بی گناه غیر نظامی کشته می شود.
طبق فهرست ها آمریکا و ژاپن بیشترین جنایات جنگی و کشتار جمعی را در جنگ های مختلف انجام داده اند که بخش عمده آن در جنگ جهانی دوم بوده است. این دو کشور در مجموع تا ۲۰ میلیون غیرنظامی را در جنگ ها کشته اند. آمریکا علاوه بر جنگ ویتنام، در جنگ عراق و افغانستان نیز هزاران انسان را به کام مرگ کشاند. کشور های آفریقایی نیز بیشترین جنایات جنگی را متحمل شده اند. فقط در کشور آزاد کنگو ۱۵ میلیون نفر در دوره تقریبا طولانی از زمان قربانی جنایات جنگی شدند. در این گزارش به تعدادی از فجیع ترین جنایات جنگی رخ داده در تاریخ اشاره شده است.
نسل کشی کامبوج
دولت خمر های سرخ در سال های ۱۹۷۵ تا ۱۹۷۹ بین ۱.۵ تا ۳ میلیون کامبوجی را وادار به کوچ اجباری کرد و در همین مسیر از شکنجه و اعدام های جمعی کامبوجی ها فروگذار نبود. این نسل کشی اگرچه با حمله ویتنام به کامبوج پایان یافت، کامبوج یک چهارم جمعیت خود را از دست داد.
نسل کشی ارمنی ها
نسل کشی ارمنی ها که به پاکسازی نژادی و کشتار ارامنه نیز معروف است در سال های ۱۹۱۵ تا ۱۹۱۷ همزمان با جنگ جهانی اول علیه ارامنه ساکن در سرزمین های مستعمره عثمانی رخ داد. در این نسل کشی ترکان عثمانی نزدیک به یک میلیون و ۸۰۰ هزار ارمنی را از خانه های خود بیرون کردند و پس از رها کردن آن ها در بیابان ها، در گروه های بزرگ به قتل می رساندند. در این کشتار جمعی ۵۰% جمعیت ارمنی های ترکیه امروزی به قتل رسیدند.
کشتار جمعی اندونزی
در سال های ۱۹۶۵ و ۱۹۶۶ به تحریک ارتش و دولت وقت اندونزی نزدیک به ۳ میلیون نفر در جریان پاکسازی کمونیست ها کشته شدند.
نسل کشی رواندا
درگیری های میان دو قوم «هوتو» و «توتسی» در سال ۱۹۹۴ رواندا به دنبال سقوط هواپیمای رئیس جمهور وقت این کشور و شرایط بی حکومتی رخ داد. در این نسل کشی ۱۰۰ روزه که عنوان تاریک ترین فاجعه انسانی را گرفته بیش از ۸۰۰ هزار مرد و زن و کودک کشته شدند و به ۵۰۰ هزار زن تجاوز شد.
نسل کشی یونان
نسل کشی یونان کشتار منظم جمعیت یونانی مسیحی سرزمین عثمانی در سال های ۱۹۱۴ تا ۱۹۲۲ بود که در طول جنگ جهانی اول در آناتولی رخ داد و نزدیک به ۹۰۰ هزار یونانی که ۲۵% جمعیت یونانی منطقه آناتولی بود کشته شدند. این نسل کشی نیز با هدف پاکسازی نژادی رخ داد.
کشتار سربرنیتسا
در این کشتار که بزرگترین نسل کشی در اروپا پس از جنگ جهانی دوم محسوب می شود بیش از ۸ هزار مرد و پسر ساکنان مسلمان بوسنی در شهر مسلمان نشین سربرنیتسا از سوی ارتش صرب قتل عام شدند. به رغم گذشت 25 سال هنوز از گورهای جمعی این منطقه هزاران استخوان انسان خارج می شود.
آزمایش های واحد ۷۳۱
در سال های ۱۹۳۷ تا ۱۹۴۵ همزمان با جنگ چین و ژاپن، ارتش ژاپن یک واحد محرمانه برای تحقیقات در خصوص کاربرد تاثیر تسلیحات شیمیایی و میکروبی ایجاد کرد و آزمایش های خود را روی اسرای زنده انجام می داد. در جریان این آزمایش ها حدود ۲۵۰ هزار اسیر چینی کشته شدند. محققان این واحد به جای آنکه برای جنایاتشان محاکمه شوند در ازای افشای نتایج تحقیقاتشان از سوی دولت آمریکا مصونیت گرفتند.
کشتار می لای
سربازان آمریکایی در سال ۱۹۶۸، به روستای می لای در ویتنام حمله و بیش از ۵۰۰ شهروند آن را قتل عام کردند. اکثر قربانیان غیرنظامیان زن و کودک بودند. برخی از قربانیان قبل از قتل، مورد تجاوز، شکنجه و قطع اعضا نیز قرار گرفته بودند. برخی از اجساد نیز در جریان کشتار به دست سربازان قطعه قطعه شده بودند.
بمباران شیمیایی حلبچه
در اسفند ۱۳۶۶ حکومت بعث عراق در واکنش به آنچه که همکاری کردها با نیرو های ایرانی و خیانت به صدام نامیده می شد، شهر مرزی حلبچه را بمباران شیمیایی کرد. علی حسن المجید معروف به علی شیمیایی که پسرعمومی صدام نیز بود دستور بمباران شیمیایی این شهر را اجرا کرد. در پی این حمله حدود ۵ هزار تن از مردم حلبچه که غیرنظامی بودند، کشته شدند.
نسل کشی روهینگیا
در سال های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ دولت میانمار با هدف پاکسازی قومی و با مطرح کردن ادعای همکاری مسلمانان روهینگیایی با گروه های تروریستی علیه جمعیت بودائیان به آن ها حمله کرد. این حملات باعث شده نزدیک به یک میلیون مسلمان روهینگیایی به سمت مرز های بنگلادش فرار کنند. بیش از یک هزار روهینگیایی در این حملات کشته شدند و به هزاران زن تجاوز شد.
افزودن دیدگاه جدید