علل و علائم عرق سرد بدن

تعداد کلمات 1266 / تخمین زمان مطالعه 5 دقیقه
علل و علائم عرق سرد بدن
عرق سرد یعنی عرق کردن ناگهانی که بدون احساس گرما و فعالیت زیاد ایجاد میشود و میتواند نشانه بیماری جدی و خطرناک باشد.

علل و علائم عرق سرد بدن

در این نوشتار، علل و علائم عرق سرد بدن را توضیح داده ایم. با ما همراه باشید تا با علل و علائم عرق سرد بدن آشنا شوید.

علل و علائم عرق سرد بدن

عرق کردن و یا تعریق، روش بدن برای خنک کردن و پایین نگه داشتن حرارات خودش است. بنابراین باید انتظار داشته باشیم بدنمان در حرارت زیاد و شرایطی مانند گرمی هوای محیط، فعالیت بدنی شدید و تب، این واکنش را از خود نشان دهد. اما هنگامی که عرق کردن بدون افزایش درجه حرارت بدن رخ می دهد، آن را اغلب بعنوان عرق سـرد می شناسند. عرق سرد می تواند نشانه از وجود بیماری باشد. پس اگر بدون علت عرق سرد می کنید و تعریق بدون تب دارید با ما در ادامه همراه شوید تا علل این عارضه را بدانید.

علت عرق سرد و بیحالی

عرق سرد به معنای عرق کردن ناگهانی بدن است که هیچ عاملی، مانند گرما و فعالیت زیاد بدن باعث ایجاد آن نشده است. عرق سـرد معمولاً براثر واکنش طبیعی بدن به استرس ایجاد می شود، اما ممکن است نشانه ی یک بیماری یا آسیب در بدن نیز باشد و در هنگام رساندن کمک های اولیه به بیمار، باید یک علامت مهم تلقی شود.

به جز استرس، عرق سـرد می تواند براثر عوامل دیگری نیز ایجاد شود. شما بطور عادی بعد از فعالیت فیزیکی زیاد عرق می کنید، که نیازی به درمان عرق کردن زیاد بدن در این حالت نیست و در اکثر موارد طبیعی است. اما عرق سـرد بدون داشتن فعالیت فیزیکی و براثر عوامل دیگری ایجاد می شود.

عرق سـرد مشکلی است که گاهی اوقات با آن مواجه می شویم. ابتلا به بیماری های ویروسی مثل آنفلوآنزا، عفونت های جدی ناشی از بیماری سل یا ایدز، استرس و اضطراب، میگرن، یائسگی، مشکلات قلبی ـ عروقی و... از جمله عواملی هستند که می توانند باعث ایجاد عرق سـرد در بدن شوند. در چنین شرایطی مراجعه به پزشک، معاینات بالینی، گرفتن شرح حال و حتی انجام آزمایش برای تشخیص بیماری زمینه ای موضوع بسیار مهمی است، چرا که نوع درمان را مشخص می کند.

علل و علائم عرق سرد بدن

علائم عرق سرد

علائم که می تواند با عرق سرد رخ می دهد عرق سرد معمولاً در رابطه با سایر علائم رخ می دهد. این علایم می تواند بسته به علل عرق سرد و هر بیماری های زمینه ای متفاوت است. علایم شایع عبارتند از:

✔ استرس یا اضطراب
✔ درد یا خارش
✔ سرگیجه
✔ لرز
✔ پوست رنگ پریده
✔ ضعف
✔ تهوع یا استفراغ

گاهی اوقات عرق کردن در شب اتفاق می افتد زمانی که بیمار در تلاش در به خواب رفتن است. این است که اغلب بعنوان "تعریق شبانه" نامیده می شود اما تفاوت واقعی بین تعریق شبانه و عرق سرد وجود ندارد. همه تعریق هستند و آن به یک مشکل بزرگتر اشاره می کند.

علل و علائم عرق سرد بدن

دلایل عرق سـرد

عرق سرد معمولاً بعنوان یک نتیجه از مبارزه و پاسخ بدن در هنگام برخورد با استرس رخ می دهد. این یک واکنش طبیعی به شرایط زیر است:

1. درد: یک بیمار مبتلا به درد شدید به دلیل شکستگی، قطع عضو و یا حتی یک میگرن می تواند عرق سرد را تجربه کنند.

2. استرس، اضطراب و یا ترس: ترس و اضطراب در هر کسی بخصوص در سبک زندگی و یا نگرانی بر امور مالی، شغل یا روابط اجتماعی می تواند استرس زا باشد. در پاسخ به استرس بدن عرق سـرد می کند.

3. کمبود اکسیژن: اکسیژن کمتر در جریان خون می تواند ناشی از تنگی نفس شدید باشد. این باعث می شود که مغز به دنبال اکسیژن بیشتری باشد و یک پاسخ استرس در سراسر بدن از جمله عرق سـرد رخ می دهد.

4. قند خون پایین: کاهش قند خون در بیماران دیابتی و همچنین در افرادی که سوء تغذیه دارند و به اندازه کافی و یا اغلب غذا نمی خورند رخ می دهد. این افت میزان قند خون سبب علائمی شامل سرگیجه، لرزش، تاری دید و عرق سـرد می شود.

 

5. فشار خون پایین: فشار خون طبیعی 120/80 میلی متر جیوه در نظر گرفته می شود. اما زمانی که آن به 90/60 و یا حتی پایین تر افت پیدا کند این فشار خون پایین است. تعدادی از علل افت قند خون مانند سوء تغذیه، از دست دادن خون و کم شدن آب بدن و علائم وجود دارد که عبارت از پوست رنگ پریده، سرگیجه و عرق سرد می باشد.

6. شوک: هنگامی که جریان خون به مغز و سایر اندام های حیاتی به طرز خطرناکی کاهش یابد این منجر رفتن بدن به شوک می شود. شوک یک بیماری تهدید کننده زندگی است و معمولاً به دلیل آسیب دیدگی شدید یا بیماری حاد است و نیاز به توجه فوری پزشکی می باشد. عرق سرد از علائم شایع شوک هستند.

7. یائسگی: معمولاً در زنان بالای 40 سال تجربه می شود آن نشانه ی پایان چرخه قاعدگی طبیعی است و می تواند سبب تعدادی از علائم شود. این علائم عبارت از بی خوابی، گر گرفتگی و عرق سرد می باشد.

8. میگرن: این تکرار سردرد مزمن است که بطور معمول در یک طرف سر آغاز می شود و می تواند با تعدادی از علل از جمله رژیم غذایی و استرس شروع شود. علائم این بیماری شامل تهوع، سرگیجه و عرق سرد است.

9. داروها: عرق سرد می تواند در اثر مصرف داروهای خاص رخ دهد آنتی بیوتیک ها و داروهای فشار خون می توانند باعث ایجاد عرق سرد در برخی از افراد شود. برخی از داروهای بدون نسخه خاص و مکمل های گیاهی نیز می تواند سبب عرق سرد شود.

10. حمله قلبی: یکی از شدید ترین علل عرق سرد حمله قلبی است که در آن جریان خون به قلب در اثر انسداد عروق خونی کاهش می یابد. درد قفسه سینه، درد بازو و عرق کردن بیش از حد و یا عرق سرد نشانه هایی از یک حمله قلبی می باشد.

11. بیماریهای دیگر: دیگر شرایط پزشکی ممکن، می تواند سبب عرق سرد شود. این شرایط شامل اختلالات گردش خون، آنفولانزا، عفونت های ویروسی و اختلالات ایمنی بدن می باشد لرز، ضعف و سرگیجه نیز از علایم معمول این شرایط است که می تواند با عرق سرد همراه باشد.

علل و علائم عرق سرد بدن

علل عرق سرد شبانه

عرق شبانه یک عارضه جانبی شایع بسیاری از داروها، مانند:

✔ داروهای افسردگی ( داروهای ضد افسردگی )

✔ استفاده از داروهای تنظیم کننده هورمون ها (هورمون تراپی)

✔ داروهایی کاهش دهنده سطح قند خون (عوامل کاهنده قندخون)

بیماری ها و شرایط پزشکی که باعث عرق شبانه عبارتند از:

✔ اضطراب

✔ نوروپاتی اتونومیک ( صدمه به اعصاب اتونوم )

✔ تب مالت ( یک عفونت باکتریایی )

✔ سندرم کارسینوئید ( سندرم ناشی از نوع خاصی از تومور سرطانی )

✔ اندوکاردیت ( عفونت پوشش قلب شما )

✔ لنفوم هوچکین ( بیماری هوچکین )

✔ پرکاری تیروئید ( هیپرتیروئیدی )

✔ سرطان خون

✔ یائسگی

✔ میلوفیبروز ( یک اختلال مغز استخوان )

✔ لنفوم غیر هوچکین

✔ استئومیلیت ( عفونت استخوان )

✔ فئوکروموسیتوم ( تومور نادر غده آدرنال )

✔ آبسه پیوژنیک ( حفره پر از چرک ناشی از یک عفونت )

✔ اختلالات خواب ( مانند آپنه انسدادی خواب )

✔ ضربه

✔ سیرنگومیلی ( کیست پر از مایع در نخاع )

✔ بیماری سل

علل و علائم عرق سرد بدن

عرق سرد در نوزادان

غلب عرق سرد دست و پا نوزاد بعلت کمبود ویتامین است. یکی از این ویتامین ها، ویتامین D است. باید قطره مولتی ویتامینی به نوزاد بدهید که 400 هزار واحد ویتامین د دارد. گاهی اوقات اتاق سرد است و دست و پای نوزاد عرق سرد می کند به همین دلیل درجه حرارت اتاق باید مناسب باشد. اما بهتر است برای اطمینان بیشتر آزمایش ادرار هم بدهید. بعد از 6 ماهگی هم یک آزمایش خون و آزمایش ادرار برای بررسی از نظر کم خونی و عفونت ادراری لازم است.

 

 

 

 

 

پدیدآورنده: 
Share