اهداف و کارکردهای الهیات تبشیری
اهداف و کارکردهای الهیات تبشیری
الهیات تبشیری این هدف را دنبال می کند که همانطور که پولس در بین یهودیان یهودی بود و در بین بت پرستان مثل آنها بود، الهیات مسیحی و تفسیر کتاب مقدس را با فرهنگ بومی هر منطقه مطابق سازی کند. با ضیاءالصالحین باشید تا با اهداف و کارکردهای الهیات تبشیری بیشتر آشنا شوید.
میسیولوژی، علم چند منظوره ای است که مبلغین مسیحی و میسیونرها از آن برای رسیدن به هدف در تبلیغ مسیحیت در دنیا استفاده می کنند. یکی از راه کارهای آنها تغییر در الهیات مسیحی است. در اواخر دهه ۱۸۰۰ میلادی و اوایل ۱۹۰۰ میلادی جنبش موسوم به الهیات کتاب مقدس بعنوان جایگزینی برای الهیات منظم به وجود آمد. با این وجود برخی از مسیحیان محافظه کار از برخی فرضیات الهیاتی کسانی که راه را برای جنبش جدید پیش می بردند، ناراحت بودند و آنها را لیبرال نامیدند؛ اما این ایده از الهیات که کاملاً ریشه در تفسیر کتاب مقدس داشت، جذاب بود.
رازنر، که کتاب مقدس را با یک بنای ساختمانی مقایسه می کند، می گوید: کتاب مقدس این اجازه را به ما داده که هرگونه می خواهیم برای تبلیغ دین خدا از آن استفاده و تفسیر کنیم. بطور رسمی، الهیات تبشیر تلاش برای فهم و تفسیر مأموریت خدا با توجه به کتاب مقدس، تجربه کلیسا درباره مأموریت در طول تاریخ و زمینه اجتماعی و سیاسی امروز به منظور راهنمایی به کلیسا در انجام ندای مبلغین تبشیری خود است.
بطور رسمی، الهیات تبشیر تلاش برای فهم و تفسیر مأموریت خدا با توجه به کتاب مقدس، تجربه کلیسا درباره مأموریت در طول تاریخ و زمینه اجتماعی و سیاسی امروز به منظور راهنمایی به کلیسا در انجام ندای مبلغین تبشیری خود است. این بدان معناست که الهیات تبشیری مسیحی لزوماً شامل بازتاب ۱) در مورد روند ارتباطات، ۲) در مورد نگرانی های فرهنگی، ۳) در مورد چگونگی اجازه دادن به بشارت در هر سرزمین بومی به روشی که از نظر فرهنگی مناسب برای افراد آنجا باشد.
الهیات تبشیری یک هدف را دنبال می کند و آن این است که همانطور که پولس در بین یهودیان یهودی بود و در بین بت پرستان مثل آنها بود، الهیات مسیحی و تفسیر کتاب مقدس را با فرهنگ بومی هر منطقه مطابق سازی کنیم.
آنچه در این الهیات به همراه دارد که الهیات مسیحی را با فرهنگ بومی مطابق کند، ایجاد فرقه های جدید در مسیحیت می شود مانند فرقه کریسلام در نیجریه و یا اینکه به پلورالیسم دین می انجامد.
نویسنده: مجتبی مزروعی
افزودن دیدگاه جدید