این افراد آبگوشت مصرف نکنند
![این افراد آبگوشت مصرف نکنند](/sites/default/files/styles/wide/public/2024-11/014-abkosht-www.Ziaossalehin.ir-min.jpg.webp?itok=x_4J6mOz)
این افراد آبگوشت مصرف نکنند
یک محقق و پژوهشگر طب سنتی از مضر بودن مصرف آبگوشت برای مبتلایان به برخی از بیماری ها خبر داد. با ضیاءالصالحین همراه باشید تا با موارد منع مصرف آبگوشت بیشتر آشنا شوید.
![این افراد آبگوشت مصرف نکنند این افراد آبگوشت مصرف نکنند](https://www.ziaossalehin.ir/sites/default/files/files/line.gif)
آبگـوشت یکی از غذا های سنتی ایرانیان بوده؛ این غذا حاوی ویتامین A، گروه ویتامین های B به ویژه B۱۲ و مواد معدنی مانند سلنیوم، فسفر، منیزیم، گوگرد، کلسیم، پتاسیم، آهن، مس، پروتئین و نشاسته است. برای بررسی خواص آبگوشت و اینکه چه افرادی باید در مصرف آن احتیاط کنند را مرور می کنیم.
مهم ترین خواص آبگوشت
گوشت و حبوبات موجود در آبگوشت بعلت داشتن پروتئین آهن برای افراد لاغر و مبتلایان به کم خونی بسیار مفید است؛ این غذا قوای جنسی را افزایش می دهد و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است. آبگـوشت بهتر است همراه با سبزیجات و پیاز مصرف شود؛ سبزیجات و پیاز حاوی پتاسیم بوده بنابراین برای مبتلایان به فشار و چربی خون مفید است؛ افراد دچار این عوارض نباید موقع مصرف آبگـوشت به آن نمک اضافه کنند. و اینکه افرادی که دچار اضافه وزن و چاقی هستند باید در مصرف آبگوشت احتیاط کنند، این اشخاص باید آبگوشت را همراه با نان جو میل کنند.
![این افراد آبگوشت مصرف نکنند این افراد آبگوشت مصرف نکنند](https://www.ziaossalehin.ir/sites/default/files/files/line.gif)
مناسب ترین زمان برای مصرف آبگوشت
این غذا مقوی و سنگین است بنابراین باید در وعده ناهار میل شود؛ افرادی که دچار ضعف معده هستند باید پس از صرف آبگوشت یک استکان از ترکیب عرقیجات زیره و زنیان میل کنند؛ این عرقیجات علاوه بر اینکه نفخ و باد شکم را از بین می برند به هضم غذا هم کمک می کنند.
![این افراد آبگوشت مصرف نکنند این افراد آبگوشت مصرف نکنند](https://www.ziaossalehin.ir/sites/default/files/files/line.gif)
موارد منع مصرف آبگوشت
مبتلایان به نقرس بهتر است این غذا را استفاده نکنند و در صورت مصرف حتماً مقداری سماق و آبغوره به آن بیفزایند. مبتلایان به بیماری هایی مانند گواتر، چربی و فشارخون خیلی بالا، اختلالات قلبی و عروقی، سنگ کلیه اگزالاتی، میگرن و پارکینسون باید در مصرف این غذا احتیاط کنند؛ اشخاص سوداوی مزاج هم بهتر است آبگوشت را استفاده نکنند.
![این افراد آبگوشت مصرف نکنند این افراد آبگوشت مصرف نکنند](https://www.ziaossalehin.ir/sites/default/files/field/image2/1400/09/014-abkosht-www.ziaossalehin.ir-2021-T01.jpg)
مواد لازم برای تهیه آبگـوشت (۶ تا ۷ نفر)
گوشت راسته یا گردن گوسفندی نیم کیلو
دنبه ۱۰۰ گرم
قلم گوسفند یک عدد
نخود ۱۵۰ گرم
لوبیا سفید ۷۵ گرم
سیب زمینی متوسط ۲ عدد
گوجه فرنگی رسیده ۲ عدد
پیاز 1 عدد
رب محلی 1 قاشق غذاخوری
سبزیجات (ترخون، جعفری و پونه خشک شده) به مقدار لازم
آب ۶ لیوان
مغز لیمو عمانی 4 عدد
نمک، فلفل، دارچین، زنجبیل و زردچوبه به مقدار لازم
![این افراد آبگوشت مصرف نکنند این افراد آبگوشت مصرف نکنند](https://www.ziaossalehin.ir/sites/default/files/files/line.gif)
طرز تهیه آبگوشت
✓ نخست گوشت و قلم گوسفند را به خوبی بشویید سپس قلم را بشکنید و آن را داخل ظرفی مناسب بریزید.
✓ حبوبات را که قبلاً خیس شده اند به گوشت و قلم اضافه کنید.
✓ آب را به سایر مواد بیفزایید سپس ظرف را روی حرارت گاز قرار دهید تا بجوشد.
✓ کف روی آب را بردارید و زردچوبه و فلفل را هم به مواد اضافه و صبر کنید تا به آرامی بجوشند.
✓ پیاز، سیب زمینی و گوجه فرنگی خرد شده، نمک، رب، دارچین و زنجبیل را هم به سایر مواد اضافه کنید.
✓ در انتهای پخت، مغز لیموعمانی و سبزیجات خشک شده را هم به آبگوشت بیفزایید.
✓ پس از آماده شدن آبگوشت دنبه را با آب آبگوشت خوب بکوبید و به سایر مواد اضافه کنید.
✓ برای تهیه گوشت کوبیده استخوان، قلم و آب آبگوشت را از سایر مواد جدا کنید سپس بقیه مواد را به خوبی بکوبید.
![این افراد آبگوشت مصرف نکنند این افراد آبگوشت مصرف نکنند](https://www.ziaossalehin.ir/sites/default/files/files/line.gif)
افزودن دیدگاه جدید