این افراد آبگوشت مصرف نکنند

تعداد کلمات 558 / تخمین زمان مطالعه 4 دقیقه
این افراد آبگوشت مصرف نکنند
یک محقق و پژوهشگر طب سنتی از مضر بودن مصرف آبگوشت برای مبتلایان به برخی از بیماری‌ ها خبر داد.

این افراد آبگوشت مصرف نکنند

یک محقق و پژوهشگر طب سنتی از مضر بودن مصرف آبگوشت برای مبتلایان به برخی از بیماری ها خبر داد. با ضیاءالصالحین همراه باشید تا با موارد منع مصرف آبگوشت بیشتر آشنا شوید.

این افراد آبگوشت مصرف نکنند

آبگـوشت یکی از غذا های سنتی ایرانیان بوده؛ این غذا حاوی ویتامین A، گروه ویتامین های B به ویژه B۱۲ و مواد معدنی مانند سلنیوم، فسفر، منیزیم، گوگرد، کلسیم، پتاسیم، آهن، مس، پروتئین و نشاسته است. برای بررسی خواص آبگوشت و اینکه چه افرادی باید در مصرف آن احتیاط کنند را مرور می کنیم.

مهم ترین خواص آبگوشت

گوشت و حبوبات موجود در آبگوشت بعلت داشتن پروتئین آهن برای افراد لاغر و مبتلایان به کم خونی بسیار مفید است؛ این غذا قوای جنسی را افزایش می دهد و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است. آبگـوشت بهتر است همراه با سبزیجات و پیاز مصرف شود؛ سبزیجات و پیاز حاوی پتاسیم بوده بنابراین برای مبتلایان به فشار و چربی خون مفید است؛ افراد دچار این عوارض نباید موقع مصرف آبگـوشت به آن نمک اضافه کنند. و اینکه افرادی که دچار اضافه وزن و چاقی هستند باید در مصرف آبگوشت احتیاط کنند، این اشخاص باید آبگوشت را همراه با نان جو میل کنند.

این افراد آبگوشت مصرف نکنند

مناسب ترین زمان برای مصرف آبگوشت

این غذا مقوی و سنگین است بنابراین باید در وعده ناهار میل شود؛ افرادی که دچار ضعف معده هستند باید پس از صرف آبگوشت یک استکان از ترکیب عرقیجات زیره و زنیان میل کنند؛ این عرقیجات علاوه بر اینکه نفخ و باد شکم را از بین می برند به هضم غذا هم کمک می کنند.

این افراد آبگوشت مصرف نکنند

موارد منع مصرف آبگوشت

مبتلایان به نقرس بهتر است این غذا را استفاده نکنند و در صورت مصرف حتماً مقداری سماق و آبغوره به آن بیفزایند. مبتلایان به بیماری هایی مانند گواتر، چربی و فشارخون خیلی بالا، اختلالات قلبی و عروقی، سنگ کلیه اگزالاتی، میگرن و پارکینسون باید در مصرف این غذا احتیاط کنند؛ اشخاص سوداوی مزاج هم بهتر است آبگوشت را استفاده نکنند.

این افراد آبگوشت مصرف نکنند

مواد لازم برای تهیه آبگـوشت (۶ تا ۷ نفر)

گوشت راسته یا گردن گوسفندی                       نیم کیلو

دنبه                                                 ۱۰۰ گرم

قلم گوسفند                                           یک عدد

نخود                                                ۱۵۰ گرم

لوبیا سفید                                            ۷۵ گرم

سیب زمینی متوسط                                    ۲ عدد

گوجه فرنگی رسیده                                    ۲ عدد

پیاز                                                  1 عدد

رب محلی                                           1 قاشق غذاخوری

سبزیجات (ترخون، جعفری و پونه خشک شده)         به مقدار لازم

آب                                                   ۶ لیوان

مغز لیمو عمانی                                       4 عدد

نمک، فلفل، دارچین، زنجبیل و زردچوبه               به مقدار لازم

این افراد آبگوشت مصرف نکنند

طرز تهیه آبگوشت

✓ نخست گوشت و قلم گوسفند را به خوبی بشویید سپس قلم را بشکنید و آن را داخل ظرفی مناسب بریزید.
✓ حبوبات را که قبلاً خیس شده اند به گوشت و قلم اضافه کنید.
✓ آب را به سایر مواد بیفزایید سپس ظرف را روی حرارت گاز قرار دهید تا بجوشد.
✓ کف روی آب را بردارید و زردچوبه و فلفل را هم به مواد اضافه و صبر کنید تا به آرامی بجوشند.
✓ پیاز، سیب زمینی و گوجه فرنگی خرد شده، نمک، رب، دارچین و زنجبیل را هم به سایر مواد اضافه کنید.
✓ در انتهای پخت، مغز لیموعمانی و سبزیجات خشک شده را هم به آبگوشت بیفزایید.
✓ پس از آماده شدن آبگوشت دنبه را با آب آبگوشت خوب بکوبید و به سایر مواد اضافه کنید.
✓ برای تهیه گوشت کوبیده استخوان، قلم و آب آبگوشت را از سایر مواد جدا کنید سپس بقیه مواد را به خوبی بکوبید.

این افراد آبگوشت مصرف نکنند

Share