راهکارهای ترک اعتیاد به موبایل
راهکارهای ترک اعتیاد به موبایل
ترک اعتیاد به گوشی از اهمیت بالایی برای برخی کاربران برخوردار است. در این نوشتار راه های ترک اعتیاد به گوشی موبایل و چندین برنامه ترک اعتیاد به گوشی را مرور می کنیم. با ما همراه باشید تا در مورد « راهکارهای ترک اعتیاد به موبایل » بیشتر بخوانید.
کاربران از موبایل خود استفاده های مختلفی می کنند و بعضی مواقع آن را بعنوان یک راه حل می بینند. با وجود اینکه گوشی موبایل می تواند کارها را آسان تر کند اما مشکلاتی نیز به همراه دارد. در حال حاضر بسیاری از کاربران به گوشی خود اعتیاد پیدا کرده اند که دردسرهای مخصوص به خود را دارد و به دنبال راههای ترک اعتیاد به گوشی و چگونگی ترک اعتیاد به گوشی موبایل خود هستند.
استفاده بیش از حد از موبایل می تواند مشکلات زیادی برای افراد ایجاد کند. در همین راستا، ترک اعتیاد به گوشی موبایل اهمیت بالایی دارد. در ادامه راههای ترک اعتیاد به گوشی موبایل برای شما آماده شده است. با ما همراه باشید.
تمام هشدارهای گوشی را خاموش کنید
صفحه قفل یا لاک اسکرین گوشی من همیشه خالی است، البته فکر نکنید کسی به من نیاز ندارد و یا در گوشی من اتفاقی رخ نمی دهد، بلکه خودم چنین تصمیمی گرفتم. در حقیقت به بخش تنظیمات گوشی رفتم و تمام هشدارها را بصورت پیش فرض قطع کردم، البته نوتیفیکشن های مربوط به پیامک و آلارم ها برای مواقع اضطراری فعال هستند. بر روی آیکون اپلیکیشن های گوشی من نمی توانید تعداد پیام های دریافتی را مشاهده کنید چون آن ها را غیرفعال کرده ام. برای ترک اعتیاد به گوشی می توانید با قطع نوتیفیکیشن ها، یک قدم مثبت بردارید.
راه های ارتباط افراد با خود را مشخص کنید
چند سال پیش راه های ارتباط افراد با خودم را محدود کردم که یکی از بهترین تصمیمات زندگیم بود. برخی کاربران تمام راه های ارتباطی را فعال نگه می دارند. آن ها ایمیل دریافت می کنند، پیامک می دهند، تلفنی با دیگران تماس می گیرند، تقریبا تمام پیام رسان های موجود در جهان مانند واتس اپ، تلگرام و … را روی گوشی خود نصب کرده اند و در عین حال از شبکه های اجتماعی مانند توییتر، فیسبوک و اینستاگرام نیز استفاده می کنند. مسلما با این کار دچار مشکل می شوید و ترک اعتیاد به گوشی برای شما سخت تر می شود. اما چه کار می توان کرد؟
من راه های ارتباط دیگران با خودم را محدود به پیامک، ایمیل و تماس کرده ام. از ایمیل برای امور کاری استفاده می کنم، دوستان و اعضای خانواده پیامک می زنند و در مواقع اضطراری، افراد با من تماس می گیرند. نیازی نمی بینیم که روزانه 20 اپلیکیشن را برای دریافت پیام چک کنم، بخاطر اینکه افرادی که در زندگی برایم اهمیت دارند از همان سه راه با من در ارتباط هستند.
هنگام خواب گوشی را نزدیک خود قرار ندهید
بسیاری از ما هنگامی که به رختخواب می رویم، تازه شروع به استفاده از گوشی موبایل می کنیم. اگر به دنبال ترک اعتیاد به گوشی موبایل هستید، از انجام این کار خودداری کنید. اگر از گوشی خود بعنوان زنگ برای بیدار شدن استفاده می کنید، می توانید آن را با یک ساعت زنگ دار جایگزین کنید. اگر گوشی هنگام خواب کنار شما باشد، در صورت دریافت پیام به سراغ آن می روید و پس از آن، شبکه های اجتماعی را چک می کنید. بجای این کار می توانید در رختخواب کتاب بخوانید تا خوابتان ببرد.
صبح خود را بدون گوشی شروع کنید
به سراغ یک راه مهم برای ترک اعتیاد به گوشی موبایل می رویم. همه ما هنگامی که از خواب بیدار می شویم، بلافاصله به سراغ گوشی هوشمند خود می رویم تا ببینیم کسی برایمان پیامی فرستاده است یا خیر. شاید عدم استفاده از موبایل هنگامی بیداری از خواب سخت باشد، ولی می توانید به آرامی این مشکل را رفع کنید. هنگامی که از خواب بیدار می شوید، برای مدت زمان 10 دقیقه با گوشی خود کار نکنید. پس از عادت کردن به این شرایط، زمان آن را افزایش دهید تا به یک ساعت برسد.
ساعت هوشمند بخرید
اعتقادی به خرید یک دستگاه جدید برای عدم استفاده از یک وسیله دیگر ندارم؛ با این حال در این مسئله چنین راهکاری مناسب است. برای ترک اعتیاد به موبایل می توانید یک اسمارت واچ یا ساعت هوشمند بخرید. ساعت هوشمند به گوشی شما وصل می شود و استفاده از آن می تواند به منزله استفاده از موبایل باشد، اما زمان آن را کاهش می دهد. توسط ساعت هوشمند خود می توانم تماس های دریافتی و همینطور یادآوری ها را ببینیم. این موضوع باعث می شود دیگر نیازی به چک کردن لحظه ای گوشی خود نداشته باشم.
یک هدفون بی سیم بخرید
یکی دیگر از روش های ترک اعتیاد به گوشی استفاده از هدفون بی سیم است. بسیاری از ما از تلفن همراه خود برای گوش دادن به موسیقی استفاده می کنیم. شاید در هنگام انتخاب آهنگ، به سراغ شبکه های اجتماعی و یا ایمیل خود بروید، بنابراین بهتر است از هدفون بی سیم استفاده کنید تا با همان هدفون، آهنگ ها را تغییر دهید.
اپلیکیشن های شبکه های اجتماعی را حذف کنید
افرادی که مانند من در اواخر دهه سوم زندگی خود بسر می برند، به یاد دارند که در گذشته با کامپیوتر فیسبوک و توییتر را چک می کردیم. در آن زمان شبکه های اجتماعی هیجان مخصوص به خود را داشتند و استفاده از آن ها لذت بخش تر بود.
بسیاری از کاربران به این شبکه های اجتماعی اعتیاد پیدا کرده اند و ترک اعتیاد به اینستاگرام هم موضوع دیگر پرجستجوی کاربران است! این موضوع خود باعث اعتیاد به موبایل شده است.
بنابراین باید یک تصمیم مهم بگیرید و آن، حذف اپلیکیشن های شبکه های اجتماعی مانند حذف اکانت اینستاگرام است البته اگر قصد دیلیت اکانت اینستاگرام هم نداشته باشید می توانید به سراغ غیرفعال کردن اکانت اینستاگرام بروید و حداقل مدتی از ان دور باشید. در هر صورت با انجام این کار کمتر به سراغ موبایل خود می روید.
از گوشی خود بعنوان ابزاری برای سرگرمی استفاده نکنید
در بسیاری از نقاط جهان، شرکت های مدیا با تولید کنندگان گوشی های هوشمند و اپراتورها قرارداد دارند. برای مثال با خرید گوشی از یک برند و یا اپراتور مخصوص، اشتراک سرویس های پخش مانند نتفلیکس را دریافت می کنید.
این موضوع به معنای وابستگی بیشتر شما به گوشی هوشمندتان است. با توجه به این موضوع، می توانید از گوشی بعنوان تلویزیون استفاده نکنید و به جای دیدن فیلم و سریال با آن، کتاب بخوانید.
علاوه بر تماشای فیلم و سریال، اجرای بازی با موبایل نیز اعتیاد آور است. توسعه دهندگان بازی ها را به گونه ای می سازند که معتاد آن ها شوید. با توجه به این موضوع، بازی ها را از موبایل خود حذف کنید تا کمتر به سراغ آن بروید.
دو تلفن همراه داشته باشید
این راهکار برای ترک اعتیاد به موبایل شاید مفیدتر باشد مخصوصا اگر رئیسی دارید که همکواره بابت استفاده از موبایل به شما غر می زند! در این راهکار ترک اعتیاد به گوشی می توانید دو دستگاه موبایل بخرید، یکی را برای کار استفاده کنید و دیگری را برای شبکه های اجتماعی مورد استفاده قرار دهید. برای مثال زمانی که سر کار می روید، موبایلی که دارای برنامه های متعدد است را با خود نبرید و تنها گوشی مخصوص کار را داشته باشید. این کار باعث می شود کمتر به گوشی خود وابستگی داشته باشید.
کامپیوتر و گوشی خود را همگام سازی نکنید
در صورتی که گوشی عامل حواس پرتی شماست، آن را با کامپیوتان همگام سازی نکنید و از آن ها بصورت مستقل استفاده کنید. چرا که در صورتی که در هنگام کار با کامپیوتر متوجه زنگ خوردن گوشی خود و یا دریافت اعلان خاصی شوید، دوباره به سراغ آن می روید. به همین دلیل از انجام چنین کاری خودداری کنید.
برای خود محدودیت ایجاد کنید
گوشی هوشمند شما دارای قابلیتی است که می توانید توسط آن برای خود محدودیت ایجاد کنید. برای مثال اگر اپلیکیشن فیس بوک را حذف کرده اید، اما همچنان توسط مرورگر به این شبکه اجتماعی سر می زنید، از ویژگی کنترل والدین برای بلاک کردن این وب سایت استفاده کنید. با استفاده از این ویژگی می توانید تمام وب سایت هایی که به آن ها اعتیاد دارید، مسدود کنید.
برنامه های غیر ضروری را حذف کنید
یکی دیگر از روش های ترک اعتیاد به گوشی موبایل می تواند حذف برنامه های غیر ضروری باشد، حتی می توان به حذف مخاطبین نیز اشاره کرد.
اگر به مخاطب و یا برنامه ای نیاز ندارید، آن را پاک کنید. اگر از تپسی یا اسنپ استفاده نمی کنید، نیازی به نصب بودن آن روی گوشی شما وجود ندارد. به همین راحتی می توانید اعتیاد به گوشی را کاهش دهید.
برای کارهای خود از روش های سنتی استفاده کنید
برای آخرین راه ترک اعتیاد به گوشی به سراغ روش های قدیمی می رویم. اگر با موبایل خود اخبار روز را دنبال می کنید، به جای آن روزنامه و یا مجله بخرید.
اگر از اپلیکیشن خاصی برای انتخاب رستوران استفاده می کنید، نظر دوستان خود را جایگزین آن کنید. در حالت کلی برای بسیاری از کارهای خود به جای گوشی موبایل می توانید از روش های سنتی استفاده کنید. این موضوع می تواند باعث کاهش اعتیاد شما به گوشی هوشمندتان شود.
از اپلیکیشن ترک اعتیاد به گوشی استفاده کنید
در حالی که در این متن به حذف اپلیکیشن ها اشاره کردیم، تعدادی برنامه ترک اعتیاد به موبایل عرضه شده اند که مفید هستند.
✓ Flipd یک برنامه ترک اعتیاد به گوشی است که نسخه اندروید و نسخه iOS آن توسعه پیدا کرده است.
✓ Forest نیز یک اپ ترک اعتیاد به گوشی محسوب می شود که کاربران آیفون و گوشی های اندرویدی می توانند از آن استفاده کنند.
✓ سومین اپلیکیشن ترک اعتیاد به گوشی پیشنهادی ما، Moment نام دارد. این برنامه نیز نسخه اندروید و همچنین نسخه iOS دارد.
« اینها تمام توصیه ها و تجربه های موجود در خصوص کمک به ترک اعتیاد به تلفن همراه هستند. اگر شما هم تجربه ای در این زمینه دارید که فکر می کنید می تواند در کمک به دیگران موثر باشد حتما آن را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید »
افزودن دیدگاه جدید