راهکار کاهش استرس دانش آموزان در آموزش آنلاین
راهکار کاهش استرس دانش آموزان در آموزش آنلاین
شیوع بیماری همه گیر کرونا باعث تعطیلات اجباری مدارس گردید و موجب شد تا دانش آموزان با استفاده از ابزارهای آموزشی در فضای مجازی سال تحصیلی را به پایان برسانند. استرس و اضطراب کودکان در مورد آموزش های آنلاین (online) تا اندازه ای معمول است، چون کودکان به این شیوه ی جدید یادگیری عادت ندارند و نگرانی والدین هم می تواند در کودکان تاثیرگذار باشد. به دلیل ایجاد استرس، اضطراب و نگرانی ها، نقش والدین در این میان خیلی مهم است و به طور قابل ملاحظه ای می تواند از شدت اضطراب و نگرانی ها بکاهد. در ادامه با راهکار کاهش استرس دانش آموزان در آموزش آنلاین بیشتر آشنا شوید.
در این وضعیت والدین میتوانند با استفاده از نکات زیر به کودک خود کمک کنند تا با اضطراب و نگرانیهای ناشی از آموزش برخط (online) کنار بیاید. با 7 راهکار کاهش استرس دانش آموزان در آموزش آنلاین با ما همراه باشید:
1- با فرزند خود با محبت رفتار کنید
پدر و مادر باید با کودک مهربان بوده و آن ها را درک کنند تا با این شیوه آموزش سازگار شوند. نکته ی دیگری که به والدین سفارش می کنیم، در شرایط آموزش اکنون رعایت کنند این است که به هیچ وجه کودکتان را به خاطر یادنگرفتن سرزنش نکنید بلکه با شیوه های دیگر مانند گرفتن معلم خصوصی مشکل عدم یادگیری وی را رفع کرده و یا چنانچه کودکتان در موضوع خاصی مشکل دارد میتوانید آن را یادداشت کرده و شخصا از معلم کودکتان بپرسید تا مجددا برای کودکتان توضیح دهد.
2- ترس و نگرانی خود را به فرزندتان منتقل نکنید
در بیشتر موارد کودک هیچ ترس و نگرانی از رفتن به مدرسه با رعایت پروتکل بهداشتی و آموزش مجازی را ندارد ولی اضطراب، ترس و نگرانی والدین سبب می شود که کودک فکر کند سال تحصیلی دشواری را پیش روی خود دارد.
یکی از نکات مهمی که والدین باید به آن دقت داشته باشند این است که در حضور کودک، چیزی از دشواری ها و مشکلات درس خواندن با روش فضای مجازی نگویند و با استفاده از شیوه هایی که گفته می شود، کودک را برای روبرو شدن با شرایط جدید آماده کرده و با کمک و راهنمایی هایشان او را تشویق به درس خواندن در چنین شرایطی کنند.
3- به کودک استراحت دهید
آغاز سال تحصیلی به معنی تعطیل شدن بازی و تفریح بچه نیست. بچه ها در کنار درس خواندن، احتیاج به استراحت دارند و والدین باید در عین حال که شرایط را برای آموزش مجازی آماده می کنند، به همان ترتیب به احتیاجات و خواسته های کودک دقت کرده و به آن ها گوش کند.
چنانچه بچه ها مثل وقتی که به مدرسه می رفتند نظم و ترتیب شان حفظ شود، بهترین بازدهی را خواهند داشت. پس، کلاس مجازی را درست مانند یک کلاس حقیقی در نظر بگیرید و در موقع استراحت اجازه دهید کودک خوراکی بخورد و بازی کند تا برای آغاز ساعت دوم کلاس و یا انجام تکالیف آماده شود.
4- عوامل حواس پرتی را از بچه دور کنید
هر چیزی که سبب حواس پرتی بچه می شود را برطرف کنید؛ از باز بودن پنجره و گرم بودن بیش از اندازه اتاق گرفته تا هر چیز دیگری که می تواند تمرکز وی را کنند.
بهتر است از فرزندتان بپرسید و ببینید دوست دارد در کدام مکان آموزش آنلاین (online) را آغاز کند؛ اتاق خواب یا پذیرایی، پشت میز یا روی زمین، حتی بعضی اوقات بودن والدین در کنار کودک می تواند سبب استرس و عدم یادگیری وی شود؛ در این شرایط توصیه می کنیم والدین تا حد ممکن از دور به کودک نظارت داشته و زمان تدریس کنار او ننشینند تا احساس ترس و خجالت بر او غلبه نکند.
5- به بچه ها اجازه دهید از روش تماس تصویری با دوستانش ارتباط برقرار کند
یکی دیگر از عوامل استرس، دور شدن کودک از هم کلاسیها است. کودک در این فضای آموزشی حس میکند از تفریح و ارتباط با دوستانش دور شده است. گرچه امکان دارد دیدن حضوری کودک با دوستانش پرخطر باشد ولی میتوانید به کودک اجازه دهید تا به صورت آنلاین (online) با آنها گفتگو کند. تماس تصویری غالبا بهترین وسیله برای برقراری ارتباط و راهی عالی برای گذراندن اوقات اجتماعی، بدون خطر انداختن خود و دیگران است.
6- گفتگوی آزاد داشته باشید
کودک خود را تشویق کنید تا حس های خود را بروز دهد. صبور باشید و او را درک کنید چون فرزندتان امکان دارد عکس العمل های گوناگونی نسبت به استرس داشته باشد. وی را تشویق کنید تا درباره مسئله ای که سبب استرس اش شده حرف بزند و تلاش کنید بدون واکنش منفی، با دلگرمی دادن به وی نگرانی هایش را رفع کنید؛ به طور مثال چنانچه کودکتان می گوید: میترسم نمره ام پایین شود، در پاسخ به او بگویید: من می دانم که تو درس هایت را خوب متوجه می شوی حتی اگر نمره ات پایین باشد.
چناچه کودک شما استرس شیوه ی یادگیری در فضای مجازی را دارد، به جای دعوا، تحقیر وسرزنش کردن، وی را راهنمایی کنید که کلاس مجازی را درست مانند کلاس حضوری در نظر بگیرد، خوب به کلام معلم گوش کند و در صورتی که جایی عقب افتاد یا چیزی را متوجه نشد، بدون خجالت بپرسد.
7- از فواید آموزش آنلاین (online) برای کودکتان بگویید
بازگو کردن فواید این شیوه ی آموزشی می تواند به کودکان کمک کند تا با استرس به وجود آمده از آموزش آنلاین (online) کنار بیایند. برای کاهش استرس کودک میتوانید به وی بگویید که: «در آموزش آنلاین (online) برعکس آموزش حضوری امکان ضبط تدریس معلم وجود دارد؛ پس چنانچه جایی از درس را متوجه نشدی می توانیم بعد از کلاس، دوباره ویدیو را با هم ببینیم و اشکال را برطرف کنیم. همینطور در این شیوه تو می توانی اشکالات و سؤالاتت را بنویسی و برای معلمت بفرستی تا به سؤالت پاسخ دهد.» همین طور مدت زمان کوتاه، آزادی، انعطاف پذیری و عدم رفت و آمد به مدرسه در سرما و گرما و ترافیک از دیگر فواید کلاس آنلاین (online) است که میتوانید برای کودکتان توضیح دهید.
مطالب مرتبط :
با فرصت های آموزشی در فضای مجازی آشنا شوید / بخش اول
افزودن دیدگاه جدید