رفتن به محتوای اصلی

شرح حدیث اخلاقی توسط رهبری | امید به رحمت الهی

تاریخ انتشار:
أُرْجُ اللهَ رَجاءً لَا یُجَرِّئُکَ عَلَی مَعَاصِیه:به خداوند امید داشته باش؛ امیدی که تو را بر نافرمانی خداوند جرئت نبخشد
❖ دریافت فیلم

Playlist

شرح حدیث اخلاقی توسط رهبری | امید به رحمت الهی

عَن أَبِی حَمزَةِ الثِّمالِی قالْ قالَ الصّادِقُ جَعفَرُ بنُ محمدٍ علیهماالسلام أُرْجُ اللهَ رَجاءً لَا یُجَرِّئُکَ عَلَی مَعَاصِیه (۱) (به خداوند امید داشته باش؛ امیدی که تو را بر نافرمانی خداوند جرئت نبخشد.) پس اولاً رجاء لازم است. امید به رحمت الهی، به مغفرت الهی، به عون الهی، اینها لازم است؛ تا جایی که یکی از گناهان کبیره را «یأس عن روح الله» (۲) دانسته اند.پس رجاء را باید همیشه داشت؛ یعنی این ارتباط بین دل شما و خدای شما همیشه باید برقرار باشد؛ بدانید که می توانید از او جلب رحمت کنید، جلب تفضل کنید، این باید باشد. منتها این رجاء و امید به نحوی نباشد که ما را گستاخ کند بر انجام معصیت.

وَ خَفِ اللهَ خَوْفاً لَا یُؤْیِسُکَ مِنْ رَحمَتِه. (و از خداوند بیم داشته باش، بیمی که تو را از رحمت خداوند ناامید نگرداند.) از آن طرف هم خوف لازم است. خوف از خدای متعال لازم است، که این خوف لازمه ی معرفت است. کسی که معرفت (به خداوند) داشته باشد، خوف (از او هم) پیدا می کند. هر چه معرفت انسان بیشتر باشد، خوف او بیشتر است.

پی نوشت:
۱) الامالی شیخ صدوق، صفحه ی ۶۵
۲) «ناامید شدن از مشمول رحمت الهی قرار گرفتن» که از گناهان کبیره است و در آیه ی ۸۷ از سوره ی مبارکه ی یوسف تأکید شده است که: یَا بَنِیَّ اذْهَبُواْ فَتَحَسَّسُواْ مِن یُوسُفَ وَ أَخِیهِ وَ لاَ تَیْأَسُواْ مِن رَّوْحِ اللّهِ إِنَّهُ لاَ یَیْأَسُ مِن رَّوْحِ اللّهِ إِلاَّ الْقَوْمُ الْکَافِرُونَ ای پسران من! بروید و از یوسف و برادرش جست وجو کنید و از رحمت خدا نومید نشوید، که از رحمت خداوند جز کافران نومید نمی شوند.

دسترسی به سایر جلسات : شرح احادیث اخلاقی توسط رهبری

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
بازگشت بالا