عوارض خطرناک استفاده از لاک ناخن
عوارض خطرناک استفاده از لاک ناخن
هدی عین اللهی متخصص پوست، مو و زیبایی در گفت وگو با خبرنگار طب ضیاءالصالحین، درباره عوارض خطرناک استفاده از لاک ناخن ، گفت: لاک زدن و ماندن طولانی مدت آن روی ناخن عوارض غیر قابل انکاری به همراه خواهد داشت. لاک ها انواع مختلفی دارند و بر اساس ترکیبات تشکیل دهنده، کیفیت مواد حلال و رنگی و مواد آلرژی زا تقسیم بندی می شوند. وی با بیان اینکه یکی از دلایل اصلی خشک شدن، تغییر رنگ و خشن شدن سطح ناخن استفاده پی در پی از استون است، مطرح کرد: استون یک ماده حلال با خاصیت تحریک کنندگی است و به علت باقی ماندن طولانی مدت لاک روی ناخن باعث تغییراتی در رنگ و حالت ناخن خواهد شد؛ زیرا لاک دارای مواد حلال با خاصیت تحریک پذیری است و فقط شدت آن نسبت به استون کمتر است و می تواند به راحتی حالت خشک شدن روی ناخن را ایجاد کند.
لاک ناخن باعث حساسیت پلک می شود
این متخصص پوست، مو و زیبایی با اشاره به تاثیر استفاده از لاک ناخن بر حساسیت چشمی، اظهار کرد: مواد موجود در لاک ناخن نه تنها برای ناخن شخص بلکه برای صورت و پلک چشم نیز حساسیت ایجاد خواهد کرد. گفته می شود لاک ناخن از شایع ترین علل ایجاد حساسیت پلک چشم است. عین اللهی مطرح کرد: کشیدن دست همراه با ناخن های لاک زده بر روی چشم و پلک منجر به حساسیت پلکی می شود. هرچه میزان کیفیت مواد به کار رفته در تهیه لاک بهتر باشد، کمتر شاهد عارضه های پلکی و پوستی خواهیم بود، اما با این وجود بهتر است افراد کمتر از لاک استفاده کنند.
این متخصص پوست، مو و زیبایی درباره نقش لاک ناخن در اختلالات باروری، گفت: توصیه می شود کودکان کمتر از لاک استفاده کنند؛ زیرا پوست کودک حساس تر و نازک تر بوده و استون و لاک آلرژی بیشتری برای آن ها ایجاد خواهد کرد.
عین اللهی درباره عواقب استفاده از پاک کننده های لاک ناخن، افزود: پاک کننده های لاک حلال هایی هستند که قشر نازک به جا مانده از آن را حل می کنند. این حلال ها به طور عمده مرکب هستند از استون یا اتیل استات و یا هر دو که به آن مقادیر اندکی بوتیل استیارت و دی اتیلن گلیکول و مونو متیل اتر افزوده شده تا اثر خشک کنندگی حلال کاهش پیدا کند.
او افزود: باید دانست مهم ترین حلالی که برای پاک کردن لاک ناخن به کار می رود، استون است که گاهی اوقات باعث خشکی زیاد صفحه ناخن و التهاب پوست اطراف ناخن می شود.
این متخصص پوست، مو و زیبایی با اشاره راهکار هایی برای جلوگیری از آسیب به سطوح ناخن، اظهار کرد: با در نظر گرفتن جوانب احتیاط، ناخن را در محلول گرم حلال (استون)، غوطه ور کنید. این کار باعث جدا شدن راحت تر لاک ناخن و صدمه کمتر به صفحه ناخن ها می شود.
عین اللهی ادامه داد: اخیرا با اضافه کردن موادی مانند پروپیلن گلیکول به استون، شدت خشک کنندگی آن را روی ناخن کاهش داده اند، ولی همچنان پاک کننده اصلی پولیش ناخن، استون است. بهترین راه برای از بین بردن رنگ زرد ناخن، عدم استفاده از لاک است.
انواع محلول های تقویت کننده ناخن
عین اللهی با بیان اینکه محلول محرک رشد ناخن ها برای تقویت سطوح ناخن ها است، بیان کرد: این نوع محلول حاوی روغن های جوانه گندم، بادام شیرین و زیتون است که با نفوذ به ریشه ناخن موجب تغذیه و تسریع رشد آن می شود. همچنین از دیگر موارد می توان به محلول های تقویت کننده ناخن های نرم و شکننده اشاره کرد که یک پوشش دو لایه است که موجب تقویت و افزایش استحکام ناخن ها می شود. وی درباره تاثیر محلول هایی که به منظور جلوگیری از خوردن و جویدن ناخن استفاده می شوند، گفت: این محلول ها، مایع بدون خطری هستند که به دلیل طعم تلخ موجب انصراف از بردن ناخن ها به داخل دهان می شوند.
منبع : باشگاه خبرنگاران جوان
افزودن دیدگاه جدید