رفتن به محتوای اصلی

استاد سلیم مؤذن زاده اردبیلی درگذشت

تاریخ انتشار:
استاد سلیم مؤذن زاده اردبیلی(ره)

به گزارش خبرگزاری ضیاءالصالحین، استاد سلیم مؤذن زاده اردبیلی، پیرغلام و ذاکر برجسته کشور،ملقب به سلطان الذاکرین، فخر الذاکرین، امروز صبح در سن 80 سالگی به علت بیماری قلبی در بیمارستان امام خمینی(ره) اردبیل دار فانی را وداع گفت.
سلیم موذن زاده اردبیلی در سال 1315 خورشیدی در محله تازه شهر اردبیل چشم بر جهان گشود. صدای خوب در خانواده وی موروثی بوده وˈشیخ فرج اردبیلیˈ پدر بزرگ ؛ ˈشیخ کریمˈ پدر استاد سلیم و تمام برادرانش به نام های شادروانان نعیم ؛ رحیم و داود موذن زاده اردبیلی از صدای بسیار خوب برخوردار بوده اند که همه آنان از این نعمت الهی در راه ترویج مکتب اهل بیت(علیهم السلام) به خصوص مناقب و مصائب چهارده معصوم(علیهم السلام) و عزاداری های محرم بهره جسته اند.
مرحوم سلیم موذن زاده اردبیلی که بیش از 60 سال از عمر خویش را صرف اجرای برنامه های نوحه خوانی و مداحی نموده بود. از او حدود دو هزار و 500 عنوان نوار کاست و سی دی مربوط به برنامه های عزاداری و نوحه خوانی موجود هست.
مرحوم موذن زاده می گفت که حنجره اش وقف حضرت سیدالشهداء(علیه السلام) است و درست نیست که از آن برای موارد دیگر استفاده نماید.
اعجاب و توانایی بی وصف در اجرای برنامه های گوناگون مداحی ، نوحه خوانی ، مولود خوانی ، اذان و قرائت قرآن مجید از دوران نوجوانی وی را در ردیف یکی از مطرح ترین افراد در این رشته ها قرار داده است.
آن مرحوم بطور متوسط روزانه پنج ساعت از عمر خود را صرف مداحی کرده و بیش از دو هزار عنوان نوار کاست مربوط به برنامه های او از زمان پیدایش ضبط صوت تاکنون به زبان های عربی، فارسی و آذری موجود است.
سلیم موذن زاده با معرفی خود به عنوان نوکر پیر آستان مقدس اهل بیت(علیهم السلام) می گوید : حنجره من یک موهبت الهی و وقف سید الشهدا(علیه السلام) است و استفاده از آن در زمینه های غیر از این صحیح نیست.
نوحه "زینب زینب" او که با سوز دل همراه است، معروف ترین اثر به جا مانده از اوست که نه تنها اهالی آذربایجان که حتی کسانی که ترکی نمی دانند، با آن همنوایی و همراهی می کنند.

موضوع مقالات

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
بازگشت بالا