برخی از آسیب های خاص شبکه های ماهواره ای

موضوع نوشتار: 
تعداد کلمات 1336 / تخمین زمان مطالعه 7 دقیقه
برخی از آسیب های خاص شبکه های ماهواره ای
دیدن برنامه‌ های برخی شبکه های ماهواره ‌ای موجب بلوغ زودرس بچه ها می شود.

برخی از آسیب های خاص شبکه های ماهواره ای

ماهواره با برنامه های تفریحی و سرگرم کننده در دراز مدت، یکسان سازی سلیقه قشرهای عظیم جامعه را باعث خواهد شد و از سوی دیگر این ابر رسانه، شکاف های جدید طبقاتی را باعث می شود و در واقع سست شدن بنیان خانواده یکی از تبعات حضور بدون کنترل و حتی با کنترل ماهواره است.

برخی از آسیب های خاص شبکه های ماهواره ای

برخی از آثار تخریبی و آسیبی که برنامه های ماهواره ای داردند عبارتند از:

1- ترویج خشونت

یکی از مهمترین و آشکارترین آسیب های فیلم ها و برنامه های شبکه های ماهواره ای و بازی های رایانه ای خشن غربی، افزایش خشونت در جامعه است. همین چند وقت پیش رسانه ها خبری را منتشر کردند که جوانی تحت تأثیر برنامه های ماهواره خواهر زاده کودک خود را به قتل رساند. در برنامه های این شبکه ها صحنه های خشن بدون توجه به سن مخاطب نمایش داده می شود و مسلماً افراد چه بخواهند و چه نخواهند.

این برنامه ها در ضمیر ناخود آگاه آنها تأثیر می گذارد گاهی خصوصاً در فیلم های سه بعدی چنان هنرمندانه صحنه ها را ساخته اند که افراد انگار که آموزش خشونت می بینند و در صحنه های مشابه آن صحنه، ناخودآگاه رفتاری مشابه آن را انجام خواهند داد.

2- سست شدن بنیاد خانواده

متأسفانه ورود بدون کنترل ماهواره در خانواده ها را به تعبیری می توان ورود یک فرد نامحرم و لاابالی و دوست ناباب برای بچه ها و خانواده تشبیه کرد که به دنبال اختلاف بین زن و شوهر است و به ناموس او چشم طمع دارد، و دین آنها را می گیرد، اعتقادات آنها را ضعیف می کند، مرزهای حیا و غیرت را می شکند، حقایق سیاسی و اجتماعی را وارونه جلوه می دهد، وقت آنها را می دزد و آنها را به همدیگر بد بین می کند. خرید ماهواره برای منزل ورود چنین افرادی به منزل است.

مجاز شمردن خیانت زن به شوهر و عادی سازی روابط با جنس مخالف، عادی سازی روابط دختر و پسر قبل از ازدواج، زشتی زدایی از حاملگی بدون روابط قانونی و ازدواج، اهانت به والدین و بی توجهی به آنها، نفوذ جادو و تلسم در زندگی؛ همه نشان می دهد که شبکه های ماهواره ای بطور هدفمند عفت و غیرت و روابط خانوادگی سالم را نشانه گرفته است.

3- زیاد شدن آمار دختران فراری

یکی از کارکردهای سریال ها و فیلم های پخش شده در ماهواره این است که القاء می کنند که آزادی دختران در خارج از خانه است. یعنی دختران جوانی که بصورت سنتی در خانه با محدودیت هایی روبرو هستند که مقداری از آن هم ضروری و لازم است، اینها را دچار حس زندانی بودن در خانه می کنند.

یکی دیگر از خطرهایی که سریال های ماهواره ای دارند این است که در بسیاری از این فیلم ها افراد با انزوا طلبی و حتی مقابله با افراد خانواده و حتی خیانت به خانواده می توانند به موفقیت برسند. در فیلم ها دختران موفق را کسانی نشان می دهند که خارج از خانه آزاد هستند و دخترانی که داخل خانه هستند را ناموفق و افسرده نشان می دهند و کم کم این حالت که معمولاً هم از طرف خانوده ها مدیریت نمی شود به عقده و افسردگی منجر می شود و خدای ناکرده به فرار و رویگردانی جوان از خانواده کشیده می شود و فرزندی که از طرف خانواده جدا شد انواع آسیب ها و انحرافات در انتظار اوست.

4- اختلافات خانوادگی و شکستن حریم های خانواده

یکی دیگر از خطرهایی که سریال های ماهواره ای دارند این است که در بسیاری از این فیلم ها افراد با انزوا طلبی و حتی مقابله با افراد خانواده و حتی خیانت به خانواده می توانند به موفقیت برسند. این فضا کم کم خانواده را به سمت بدبینی ها و کم اهمیت شدن نقش پدر، ایجاد اختلاف بین زوجین و دور شدن فرزندان از خانواده می کشاند وقتی پدر و مادری با دختر و پسر جوان شان فیلمی را می بینند که یک معاشقه ولو خفیف صورت می گیرد این مسأله پرده های حجاب و عفاف را از بین می برد و فقط خدا می داند که در خانواده هایی که قبح این مسائل بشکند چه اتفاق ناگواری می تواند به دنبال داشته باشد.

5- بدحجابی و زنان خیابانی

وقتی همه افراد خانواده بدون کنترل و محدودیت پای برنامه های ماهواره می نشینند که برای خانواده مناسب سازی نشده و بی حجابی و بی حیائی در آن موج می زند و هیچ حریمی در روابط زن و مرد نیست کم کم حجاب بعنوان یک ارزش تلقی نمی شود و زنان و دختران خانواده با کم حجابی یا بد حجابی در جامعه ظاهر می شوند و زمانی که کم کم بد حجابی زیاد شد و چشمان هوس باز هم با نگاه شان این روند را تشویق کردند جامعه به فضای خود نمائی برای مردان نا محرم تبدیل می شود و کم کم رابطه های دور از خانواده و زنان خیابانی و روابط پنهانی مردان و زنان متأهل زیاد می شود. در چند سال اخیر آرایش های بسیار زننده زنان متأهل و دختران جوان  که ایران را رکورد دار مصرف لوازم آرایشی بهداشتی جهان کرده است و بروز رفتارهای دوستانه و بیان کلمات دوستانه به نامحرمان در جامعه به شدت زیاد شده است.

6- تبلیغ تنوع طلبی و هوس بازی

آنچه در شبکه های ماهواره ای بویژه شبکه من و تو و فارسی وان مشاهده می شود این است که بازیگران فقط به دلیل زیبایی شان جلوی دوربین هستند و در تمام برنامه زیبایی های صورت و اندام او نمایش داده می شود و احساسات جنسی و شهوت مخاطب را بصورت غیرمستقیم تحریک می کند و مخصوصاً آقایان را تحریک می کند که برای تفریح و تنوع هم که شده دنبال این مسائل باشند و حتی اگر دنبال این مسائل هم نروند ذهن شان درگیر خواهد شد.

کمترین اثر این مسأله این است که روابط زن و شوهرها کمرنگ شده و رضایت جنسی از همدیگر نخواهند داشت و یک نا آرامی و نا امنی روانی و بی اعتمادی به همدیگر در افراد خانواده ایجاد خواهد شد و کم کم فرزندان تحت تأثیر این برنامه ها پدر و مادر اصیل و سنتی و مذهبی خود را بی کلاس و عقب افتاده می دانند و خانواده دچار بحران خواهد شد.

7- تبلیغات ضد دینی و ضد اسلامی

شبکه های متعدد در زمینه تبلیغ وهابیت تکفیری و بر علیه شیعه، ترویج مسیحیت تبشیری، ترویج مذاهب خرافی مثل شیطان پرستی و تبلیغ حزب صهیونیستی بهائیت، تبلیغ سکولاریزم و القای شخصی بودن دین، ایجاد شک و تردید حتی در مسلمات دین اسلام فعالیت می کنند.

8- نهادینه کردن بی غیرتی

یکی از ویژگی های مهمی که اسلام و دیگر ادیان آسمانی حتی کسانی که اهل دینداری نیستند برای یک مرد ارزش می دانند غیرت است و تقریباً همه مردان جامعه ما روی ناموس خود حساسیت دارند و ناموس یکی از ویژگی های آشنای فرهنگ ماست.

یکی از موانع اصلی انحراف و یکی از سدهای محکم فرهنگی جامعه ما در برابر فساد و انحراف همین غیرت است.

متأسفانه اعتیاد به ماهواره مثل اعتیاد به مواد مخدر به یکی از بیماری ها و بحران های عصر ما تبدیل شده است و ارزش های اخلاقی و خانوادگی را تهدید می کند. اگر مردی حساسیت خود را نسبت به ناموس از دست بدهد می تواند زمینه ساز انحراف بشود چرا الان بعضی از مردان جامعه ما هیچ حساسیتی نسبت به آرایش و پوشش های زننده همسران و دختران و نوامیس خود ندارند؟

این موضوع مهمی است آیا این مردان نمی دانند که مردانی که از چشمان خود مراقبت نمی کنند چگونه و با چه نگاه لذت جویانه ای به ناموس شان نگاه می کنند؟

پس چرا با علم به این مسأله باز هم جلوگیری نمی کنند و شاید هم خودشان همسرشان را به  این نوع پوشش دعوت می کنند؟

این بخاطر ضعف غیرت است و آن ویژگی مردانه است که این ویژگی زنانه را حفظ می کند و غرب در شبکه های ماهواره ای بویژه در فارسی وان و من و تو به شدت بر این مسأله با حساسیت تمرکز دارد که غیرت مردان ما را ضعیف کنند چون آنها می دانند تا غیرت مردان باشد عفت و حیای زن لکه دار نمی شود.

9- اعتیاد به ماهواره

متأسفانه اعتیاد به ماهواره مثل اعتیاد به مواد مخدر به یکی از بیماری ها و بحران های عصر ما تبدیل شده است و ارزش های اخلاقی و خانوادگی را تهدید می کند.

10- بلوغ زود رس

دیدن برنامه های برخی شبکه های ماهواره ای موجب بلوغ زودرس بچه ها می شود. اگر فرزندان ما صحنه های مبتذل و رقص و صحنه های تحریک کننده را ببینند و شرایط ازدواج برای آنها فراهم نباشد سعی می کنند عطش خود را از راه دیگری فرو بنشانند کم کم زمینه خود ارضایی یا ارتباط های غیر اخلاقی برای آنها فراهم می شود.

 

منبع : بخش ارتباطات تبیان.

پدیدآورنده: 
Share