ترس از مدرسه در کودکان
ترس از مدرسه در کودکان
ترس از مدرسه یا فوبیای مدرسه اصطلاحی است که برای دامنه متعددی از انواع اختلالات اضطرابی و افسردگی مورد استفاده قرار می گیرد و باعث می شود کودک از مدرسه رفتن امتناع کند. اگر بر رفتن به مدرسه تأکید شود، کودک از حملات اضطرابی رنج خواهد برد.
فوبیای مدرسه یا ترس از مدرسه
فوبیای مدرسه به مدرسه گریزی مربوط نمی شود. کودکان با اختلالات طیف اُتیسم، بطور خاص، مستعد فوبیای مدرسه هستند و به جریان های عادی با هراس پاسخ می دهند، فعالیت ها را با وقفه انجام می دهند، و انرژی زیادی برای انجام یک تکلیف عادی صرف می کنند. اضطراب جدایی یعنی ترس از دور شدن از والدین. کودکان نگرانند برای والدین یا برای خودشان اتفاقی بیفتد. علایم اضطراب جدایی شامل ترس از تنهایی، مشکل در به خواب رفتن، ترس از دزد و هیولا، ترس از تاریکی، ترس از رفتن والدین و برنگشتن آنهاست. اضطراب جدایی، اولین بار می تواند با استرس از مدرسه شروع شود، غیبت از مدرسه برای مدت طولانی بعلت بیماری یا تعطیلات، به دنیا آمدن فرزند جدید در خانواده، داغ دیدگی، داشتن مشکلاتی در خانه، یا زورگویی نیز از آن جمله اند.
اگر فوبیا به ترس از بودن در مکان ها یا موقعیت هایی مربوط می شود که امکان فرار وجود ندارد، یا جایی که فرار از آن موجب خجالت و شرمساری است. فرد در موقعیت هایی که امکان کمک فوری وجود ندارد، ناگهان احساس وحشت می کند. کودکان از رفتن به مدرسه یا مغازه یا سینما با وسایل حمل و نقل عمومی نیز می توانند وحشت داشته باشند.
فوبیای اجتماعی عبارت است از ترس از مورد قضاوت و ارزیابی دیگران قرار گرفتن. در مدرسه، این کودکان می ترسند کانون توجه قرار گیرند، پس به سؤال ها پاسخ نمی دهند یا می ترسند در کلاس، با صدای بلند، مطلبی را بخوانند، کنفرانس دهند، کاری انجام دهند، بازی و ورزش کنند، برای یک گروه انتخاب شوند، و یا اینکه همراه دیگران به اشتباه های خود بخندند.
افزودن دیدگاه جدید