مواد غذایی و میوه های یلدایی
مواد غذایی و میوه های یلدایی
شب یلدا و جشنهایی که در این شب برگزار میشود، یک سنت باستانی است که از زمانهای گذشته تا به امروز در میان ایرانیان مرسوم بوده است و بنیان زندگی آنان را تشکیل داده است. قصهگویی بزرگان خانواده برای دیگر اعضای فامیل و همچنین گرفتن فال حافظ در این شب طولانی و قشنگ یکی از لذت بخشترین کارها در شب یلدا است...
علاوه بر آداب و رسوم فوق، این شب رسوم تغذیه ای خاص خود نیز را نیز داراست.
بیشتر بخوانید: آداب اسلامی ویژه شب یلدا
انتخاب مواد غذایی خاصی از بین سایر مواد غذایی و تأکید برقرار دادن این مواد غذایی و میوه های یلدایی بر سر سفره شب یلدا نه تنها یک رسم، بلکه نکات تغذیه ای خاصی را دنبال می کند که در اینجا به این نکات می پردازیم:
هندوانه:
هندوانه یادآور گرمای تابستان و حرارت است. باور بر این است، اگر مقداری هندوانه در شب یلدا بخورید در سراسر زمستان سرما نخواهید خورد و بدن ایمنی خواهید داشت. هندوانه ویتامین های زیادی دارد مانند: A ، B و C بیش تر بافت هندوانه از آب است، در نتیجه برای رفع تشنگی موثر است. درضمن: از بروز سرطان و سنگ کلیه نیز جلوگیری میکنند .پس نه تنها شب یلدا همیشه هندوانه را مصرف کنید مخصوصا کسانی که از درد کلیه در امان نیستند.
انار:
انار این میوه زیبا و قرمز با دانه های خوشمزه و یاقوتی را همه دوست دارند. انار نیز ماند هندوانه بسیار مفید است. انار نماد شادابی و نشاط است.
انار خون ساز است ، چراکه سرشار از آهن است و درنتیجه موجب افزایش انرژی و خونسازی در بدن فرد میشود. بری افرادی که ضعف بدنی دارند بسیار مفید است. انار سرشار از ویتامین C و پتاسیم است.
از خواص دیگر انار می توان به: کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی نیز اشاره کرد. انار را به صورت معجون انار نیز استفاده می کنند که بسیار خوشمزه و پر فایده است.
انگور:
مصرف انگور در شب یلدا به علت داشتن خاصیت گرمی و خواص فراوان مصرف می شود. درگذشته انگورها را بهصورت آونگ به هم وصل کرده و درجایی خنک آویزان میکردند و در شبهای سرد زمستان بهویژه شب یلدا و در مجالس و میهمانیها از آنها استفاده کرده از میهمانان خود با آن پذیرایی میکردند. در برخی از مناطق نیز انگور را در سرکه نگهداشته و خوراکی از انگور به نام حلالی برای شب یلدای خود و خانواده تهیه میکردند.
آجیل:
یکی دیگر از خوراکی هایی که درشب یلدا خریداری می شود و بسیار مورد پسند خانواده است آجیل است. خوردن آجیل به طور نا خود آگاه خانواده را دور هم جمع می کند.
آجیل دارای فواید بسیاری است: مانند: انواع ویتامینهای گروه E و B، روی، کلسیم، فسفر و پتاسیم، منیزیم، ویتامین A و پروتئین . آجیل باعث تقویت تراکم استخوان می شود.
آجیل شب یلدا : پسته، بادام، گردو، فندق و .... است.آجیل باعث تقویت بینایی می شود که با داشتن فیبر کافی باعث کاهش میزان کلسترول خون می شود.
لبو:
ریشه چغندر پختهشده لبو نام دار. لبو در شبهای سرد زمستان بسیار مطبوع بوده و دارای خواصی چون شستشوی معده می باشد.
همچنین دارای مقادیری مواد مغذی، کلسیم،پتاسیم،آهن و منیزیوم است.
شیرینی جات:
البته به این راحتی نمیتوان از شیرینی های خوشمزه این شب گذشت. شیرینیهایی مثل باسلوق و قطاب و گل محمدی تا پشمک و دسرها، کیکها و شیرینیهای خانگی .
در این شب زیبا و باستانی شعر حافظ فراموش نشود.
منبع بازنشر: تبیان - مواد غذایی و میوه های یلدایی
افزودن دیدگاه جدید