دریاچه اوان الموت شهرستان قزوین
دریاچه اوان الموت شهرستان قزوین
یکی از زیباترین دریاچه های طبیعی ایران، دریاچه اوان (اُوان) الموت از جاذبه های گردشگری شهرستان قزوین است که در ادامه بیشتر با آن آشنا خواهیم شد.
تخمین زمان مطالعه: 4 دقیقه
اُوان یعنی محل گرد آمدن آب! دریاچه اوان در دل یک منطقه کوهستانی با ارتفاع ۱۸۱۵ متر از سطح دریا جای گرفته است. این دریاچه زیبا در دامنه کوه سرسبز خشچال دیده می شود. موقعیت جغرافیایی خاص این منطقه، جذابیت خاصی را برای طبیعت گردان فراهم کرده است. دریاچه اوان ۸۸ کیلومتر از قزوین فاصله دارد.
دریاچه اوان در فصل های مختلف
از آنجایی که اوان ارتفاع بالایی نسبت به سطح دریا دارد، زمستان سردی را پشت سر می گذارد. در بیشتر موارد حتی سطح آب دریاچه نیز یخ می زند. افرادی که در زمستان به این منطقه سفر می کنند، می توانند بر روی سطح دریاچه یخ زده به اسکی مشغول شوند.
اما در تابستان آب و هوای بی نظیری پیش روی شماست. آب و هوای خنک و پوشش سبز این منطقه کوهستانی شما را به قایق سواری، کوهنوردی و حتی شنا ترغیب می کند.
پرندگانی مانند مرغابی، غاز و ... در فصل پاییز در اطراف این دریاچه جمع می شوند و مدتی از زندگی خود را در این مکان می گذرانند. پس اگر به عکاسی از پرندگان یا پرنده نگری علاقه مند هستید، فصل پاییز بهترین زمان برای سفر به دریاچه اوان است. با توجه به موارد گفته شده بهترین زمان برای سفر به دریاچه اوان از نیمه بهار تا ابتدای پاییز است. اردیبهشت تا مهر بهترین بازه زمانی است.
تفریح در منطقه الموت و دریاچه اوان
پیک نیک: اطراف دریاچه اوان دارای پوشش گیاهی منحصر به فردی است. وجود درختان میوه مانند سیب، آلبالو و گیلاس و ... و درختان بلند قامت مانند بید و چنار محیط آرام و دلنشینی برای نشستن و لذت بردن از زیبایی های طبیعت فراهم کرده است.
کوهنوردی: ارتفاعات کوه خشچال برای پشت سر گذاشتن ابر ها و تماشای منطقه از بالا بسیار ایده آل هستند. با رسیدن به بالاترین نقطه کوه های اطراف دریاچه می توانید گذر ابر ها را در زیر پای خود مشاهده کنید.
قایق سواری: دریاچه اوان در قلب این منطقه کوهستانی قرار دارد؛ بنابراین اگر با قایق به مرکز دریاچه بروید، دیدن دور تا دور خود حس آرامش خاصی را برای شما به ارمغان خواهد آورد. این لحظه قطعا در ذهن هر فردی باقی خواهد ماند.
ماهیگیری ممنوع است: قزل آلا رنگین کمان، اردک ماهی و ماهی کپور شاخص ترین آبزیان دریاچه اوان هستند. اما به دلیل خطر آسیب به اکوسیستم، ماهیگیری ممنوع است.
بهترین محل اقامت دریاچه اوان
چادر زدن در جنوب دریاچه اوان بهترین گزینه برای گذراندن شب کنار دریاچه و تماشای آسمان زیبای آن است. البته می توانید از هتل های شهر قزوین نیز استفاده کنید. اما فاصله ۸۸ کیلومتری که طی کردن آن می تواند تا ۲ ساعت طول بکشد، لذت سفر را کم خواهد کرد؛ بنابراین اگر قصد اقامت چند روزه را دارید، توصیه می کنیم چادر و وسایل پیک نیک را به همراه داشته باشید.
سرویس بهداشتی و بوفه مواد غذایی در کنار این دریاچه موجود است. همچنین جای پارک مناسبی برای گردشگران تعبیه شده است؛ بنابراین نگران این موارد نباشید.
مشخصات دریاچه اوان
آب دریاچه شیرین است. کف دریاچه لجنی است و دید خوبی در آن وجود ندارد. سایر مشخصات:
طول: ۳۲۵ متر
عرض: ۲۷۵ متر
مساحت: ۷۰ هزار متر مربع
حداکثر عمق: ۶ متر و ۸۰ سانتی متر
دمای آب در عمیق ترین نقطه: ۲۳ درجه سانتی گراد
مسیرهای دسترسی به دریاچه اوان
باید بدانید که به منطقه ای که اوان در آن جای گرفته است، منطقه الموت گفته می شود. با وارد شدن به شهر قزوین، به میدان ابتدای شهر می رسید. قزوینی ها به این میدان، میدان غریب کش می گویند. در میدان غریب کش تابلویی به سمت الموت تعبیه شده است. باید به جاده منتهی به الموت وارد شوید. با طی کردن ۴۰ کیلومتر به یم دو راهی می رسید. مسیر دریاچه اوان جاده سمت چپ است. جاده سمت راست به الموت منتهی می شود. پس بعد از قرار گرفتن در جاده سمت چپ، تنها چند دقیقه با دریاچه فاصله خواهید داشت. البته باید بدانید که برای ورود به منطقه دریاچه اوان باید هزینه ورودی پرداخت کنید.
نکات مهم و قابل ملاحظه
اگر قصد گذراندن شب را در این مکان دارید، حتما پتو و لوازم خواب مناسب تهیه کنید. چادر مسافرتی و لباس اضافی نیز توصیه می شود. شب های تابستان این منطقه سرد است.
توصیه می کنیم کیسه زباله همراه خود داشته باشید. اگر هر خانواده زباله های خود را جمع کند، به محیط زیست این منطقه آسیبی وارد نخواهد شد.
قبل از وارد شدن به منطقه، بهتر است تمامی مواد غذایی لازم مانند گوشت یا مرغ را در شهر قزوین تهیه کنید. کیفیت و تنوع مواد غذایی سطح شهر نسبت به دریاچه اوان بیشتر است.
در این منطقه مراقب حیوانات باشید. در این منطقه کوهستانی حیواناتی مانند بز کوهی، پلنگ، خرس قهوه ای، گراز، شغال، و ... زندگی می کنند. اول اینکه نباید آن ها را آزار دهید. دوم اینکه شب ها تنها به دل جنگل یا کوهستان نزنید. این کار قطعا خطرناک است!
منبع: سایت ستاره
افزودن دیدگاه جدید