اسلام ناب و عزت ماندگار حسینی - غیرت حسینی علیه السلام
اسلام ناب و عزت ماندگار حسینی - غیرت حسینی علیه السلام
قیام اباعبدالله الحسین علیه السلام و شهادت یاران با وفای ایشان، باعث دمیده شدن غیرت و عزت در جامعه خموده اسلامی آن روز شد و این شور و غیرت حسینی همچنان ادامه دارد...
غیرت و عزت نکته ای بود که سالار شهیدان به خاطر آن قیام کرد. چنانکه آن حضرت در این باره می فرماید: «أَلا إِنَّ الدَّعِی بْنَ الدَّعِی قَدْ رَکَزَ بَیْنَ اثْنَتَیْنِ بَیْنَ السِّلَّةِ وَ الذِّلَّةِ وَ هَیْهاتَ مِنَّا الذِّلَّةُ؛ بدانید که این فرومایه و فرزند فرومایه، اینک مرا میان دو راه قرار داده است: بر سر دو راهى ذلت پذیرى و مرگ پرافتخار و با عزت، و از ما دور است که ذلت را بپذیریم.»[1] هر چند جامعه اسلامی آن روز خیلی دیر به کنه سخنان سالار شهیدان پی بردند؛ اما باز هم قیام آن حضرت تاثیر خود را بر جامعه گذاشت. هنوز چند سالی از شهادت آن حضرت نگذشته بود که قیام هایی(هر چند ناقص) به خونخواهی از اباعبدالله(علیه السلام) شکل گرفت؛ مثل قیام توابین و... خلاصه نهضت سالار شهیدان جامعه اسلامی را از خواب غفلت بیدار کرد و یک شور و غیرتی به او داد که توانست در قیام مختار، قاتل کربلا را به مجازات خود برساند.
در ادامه ی غیرت حسینی ...
شور و غیرت حسینی در زمان ما را باید در اجتماع میلیونی اربعین حسینی مشاهده کرد؛ آنجا که از جای جای امت اسلام(با ملیت های مختلف) خود را به کربلا می رسانند و ارادت خود را به ساحت ابی عبدالله (علیه السلام) ابراز می دارند و این است معنی حدیثی که پیامبر اسلام در وصف نوه ی مظلوم خود می فرماید: ««إنَّ لِقَتلِ الحُسَینِ حَرارَةً فی قُلوبِ المُؤمِنینَ لا تَبرُدُ أبَداً؛ کشته شدن حسین (علیه السلام) چنان داغى در دل مؤمنان است که هرگز سرد نشود».[2] بدون شک این حرارت حاصل از عشق به سالار شهیدان و تکیه بر مرام امام حسین(علیه السلام)، غیرت حسینی است که امت اسلام و ارادتمندان آن امام مظلوم را از گوشه گوشه دنیا گرد هم جمع می کند و عزت ویژه ای را به شیعیان و اسلام ناب داده است که خاری در چشم وهابیت تکفیری و دشمنان قسم خورده اسلام و قرآن است.
پی نوشت:
1ــ در سوگ امیر آزادى ( ترجمه مثیر الأحزان)؛ ص42.
2ـ مستدرک الوسائل و مستنبط المسایل ج 10 ، ص 318.
مطالب پیشنهادی:
عوامل موثر در قیام حسینی
تحلیل نهضت عاشورا
افزودن دیدگاه جدید