«زکزاکی» عالمی مستبصر که بیش از ۷میلیون نفر را شیعه کرد
علمای شیعه همیشه در طول تاریخ مظلوم بوده اند، انواع و اقسام ظلم ها و مرارت ها را به جان خریده اند. به جرم محبت اهل بیت(علیهم السلام) که دستور قرآنی است، کتک خورده اند، زجر کشیده اند، زندان رفته اند و حتی در این راه مقدس جان عزیز خود را از دست داده اند. اما مردانه از حق و حقیقت دفاع کرده اند، در مقابل تاریکی ها، صاعقه وار ابرهای تاریکی را دریده اند، تا تبسم خورشید را به توده های مردم نمایان سازند. با دیو افراط و تعصب کور، مردانه جنگیده اند تا مظلومین و دور افتادگان از حق و حقیقت اهل بیت(علیه السلام) را از چنگال دیو جهالت نجات دهند.
یکی از این علما «زاکزاکی» است، عالم سنی مستبصر، که در راه اهل بیت(علیهم السلام) سه فرزند خود را از دست داد و چندی پیش هم لشگر کوردل تکفیری ها، او و یارانش را کورکورانه به رگ بار بستند و عده فراوانی از یاران با وفایش، یعنی شیعیان مظلوم را به شهادت رساندند. شیعیان مظلومی که جرم شان فقط و فقط «حسین حسین» گفتن و محبت اهل بیت(علیهم السلام) بوده است.
«شیخ ابراهیم زاکزاکی» در ماه مه سال ۱۹۵۳ در شهر زاریای نیجیریه به دنیا آمد. زکزاکی مالکی مذهب بود، وی اولین بار امام خمینی(رحمه الله علیه) را درپاریس ملاقات کرد و یک سال پس از پیروزی انقلاب ایران در سال ۱۹۸۰ زمانی که دانشجوی رشته اقتصاد در دانشگاه زاریا بود، در سمت معاون دبیرکل دانشجویان مسلمان آفریقا به ایران آمد و با رهبر ایران دیدار کرد. وی تحت تاثیر این دیدار شیعه شد.[۱]
نیجریه کشوری با ۱۷۰ میلیون جمعیت است که بیش از ۶۰ درصد از مردم آن را مسلمانان و حدود ۷ میلیون نفر آن ها را شیعیان ۱۲ امامی تشکیل می دهند و در سال های اخیر به دلیل افزایش روز افزون شیعیان این کشور، صهیونیست ها و وهابیت، چنگال خبیثانه خود را به سمت مردم این کشور و به خصوص مسلمانان نیجریه نشانه گرفته اند و در طول سال های اخیر در پی ایجاد اختلاف میان مسلمانان این کشور برآمده اند.
تقریبا اکثر شیعیان نیجریه یا تازه مسلمان هستند و یا نو شیعه که توسط شیخ ابراهیم زاکزاکی که رهبری این جامعه را بر عهده دارد شیعه شده اند. شیخ زاکزاکی از مریدان امام خمینی(رحمه الله علیه) است که خود به عشق امام شیعه شده بود و حالا میلیون ها نفر را به تنهایی شیعه کرده است.[۲]
شیخ ابراهیم زاکزاکی، عالمی شیعه در کشور نیجریه است که از محبوبیت ویژه ای در این کشور برخوردار است و از یک سو شیعیان و اهل تسنن این کشور و از سوی دیگر حتی مسیحیان نیجریه ای نیز وی را به عنوان یک شخصیت دینی قبول داشته و از وی پیروی نیز می کنند. شیخ ابراهیم اواخر دهه هفتاد دانشجویی بود که دوران تحصیل وی با انقلاب اسلامی در ایران همراه شده و همین مسئله تاثیرات بسیاری در وی ایجاد کرد.
شیخ ابراهیم زاکزاکی در تعریف خود و این که چگونه شیعه شده و مسلمانان این کشور را به مذهب تشیع دعوت کرده می گوید: «زمان انقلاب اسلامی ایران در تصاویر و اخبار، به خصوص از رسانه های غربی رویدادهای این کشور را می دیدم. ما در دانشگاه به فعّالیت های اسلامی می پرداختیم و سازمانی به نام «انجمن اسلامی سوره نیجریه» داشتیم که من دبیر کل این انجمن در دانشگاه خودم بودم. در اواخر دهه هفتاد، یعنی ۱۹۷۸ م. معاون امور بین الملل این انجمن نیز بودم. در فوریه ۱۹۸۰ م. برای اولین سال گرد انقلاب اسلامی به ایران آمدم. قبل از آمدن به ایران، به عنوان یک مسلمان به فعالیت هایی مشغول بودم و آرزو داشتم کشور اسلامی داشته باشیم و بتوانیم کنترل کشور خود را به دست بگیریم؛ چون حکومت ما کمونیستی بود؛ اما بعد از این که از ایران دیدن کردم، تمام دیدگاه هایم تغییر کرد. ما به یک الگوی ایرانی و تعلیمات امام خمینی(رحمه الله علیه) احتیاج داشتیم. خُب الحمدالله در دهه هشتاد جنبش اسلامی در نیجریه آغاز شد. این جنبش از انجمن اسلامی جدا شده بود و آن ها وظیفه داشتند انجمن را به سوی جهان اسلام سوق دهند.
ما در این انجمن در مورد شیعه یا سنی صحبت نمی کردیم. ما می گفتیم که هر دو مسلمان هستیم؛ اما در اواخر دهه هشتاد، یعنی ۱۹۸۷ ـ ۱۹۹۰ م. حکومت و برخی افراد حمله به ما را شروع کردند و گفتند: شما شیعه هستید. خوب ما نمی توانستیم بگوییم که شیعه نیستیم. می گفتند شما شیعه هستید و معتقدید اسلام شما با اسلام ما فرق می کند. ما همه مسلمانان را یکی می دانیم؛ ولی شما می گویید متفاوت هستید. هر چند ما تلاش کردیم به آن ها بقبولانیم که ما شیعه هستیم و شما سنی، ولی در عین حال هر دو مسلمان هستیم و اسلام را قبول داریم، ولی آن ها حرف ما را قبول نمی کردند و کماکان اصرار داشتند که ما افراد متفاوتی هستیم.[۳]
ماجرای شهادت ۳ فرزند زاکزاکی در روز قدس
با توجه به روند رو به رشد شمار شیعیان نیجریه و افزایش روزافزون محبوبیت شیخ ابراهیم زاکزاکی، حساسیت های صهیونیست ها و وهابیت نیز به این کشور بیشتر شده و همین امر سبب شده تا فعالیت های ضد شیعی در این کشور افزایش یابد.
در این بین در روز قدس امسال شیعیان و اهل تسنن بسیاری در کشور نیجریه به پیروی از شیخ ابراهیم زاکزاکی در خیابان های این کشور نسبت به اقدامات خصمانه صهیونیست ها در غزه راهپیمایی کردند که با مخالفت و ایستادگی ارتش این کشور نیز مواجه شد. در این راهپیمایی حتی درگیری بین نیروهای ارتش و مسلمانان نیجریه نیز به وجود آمد که منجر به کشته شدن بیش از ۳۰ تن از برادران و خواهران مسلمان روزه دار در زاریا و هم زمان با ادامه حملات و جنایات رژیم صهیونیستی در غزه شد. این در حالی است که نیجریه این روز ها با فعالیت های گسترده ای که از سوی وهابییون صورت گرفته درگیر حملات تروریستی برخی گروه های تکفیری نیز هست. اما در روز قدس امسال ۳ تن از فرزندان شیخ ابراهیم زاکزاکی نیز در بین راهپیمایی کنندگان حضور داشتند که هر ۳ نیز در این درگیری ها به شهادت رسیدند.
بنابراین به نظر می رسد با توجه به رشد فرهنگ شیعه در جهان امروز، صهیونیست ها و وهابیت دچار نوعی سردرگمی در مقابله با شیعیان شده اند و این تقابل در شرایطی هم چنان در کشورهای سوریه، عراق و بحرین ادامه دارد که هر روز از منطقه ای جدید خبر می رسد که شیعیان به پاخواسته اند و صهیونیست ها و وهابیت نیز برای مقابله با شیعیان دست به کار می شوند. اما هر قدر که آن ها در پروژه ایران هراسی و ضد شیعی گام برداشته اند، بر تعداد شیعیان افزوده شده است. همان گونه که این روز ها «خمینیون» نیجریه به چالشی جدید برای صهیونیسم و وهابیت تبدیل شده اند.[۴]
حمله ارتش نیجریه به شیعیان مظلوم این کشور
اخیرا در حمله وحشیانه ارتش نیجریه به منزل آیت الله زاکزاکی تنها پسر و همسر این شیخ شیعه کشته شد و خود وی نیز در حالی که زخمی است و حالش وخیم اعلام شده دست گیر شده است. در اقدام اخیر ارتش نیجریه که در زیر سایه سکوت همه جوامع مدعی حقوق بشری (که حتی برای زخمی شدن سگی کمپین حمایت تشکیل می دهند) صورت گرفت، صد ها شیعه کشته شد و هنوز کسی در سازمان ملل برای کشته شدگان این افراد حرفی نزده است.
در هیچ کجای دنیا سخنی از مسلمانان بی گناه و کشته شده در نیجریه به میان نیامده و دلیل این جنایت وحشیانه اعلام نشده است. مسلمانان شیعه نیجریه در حالی در اقدامی وحشیانه کشته شدند که ۵۵ درصد از جمعیت ۱۵۰ میلیون نفری نیجریه سنی مالکی هستند و دولت مسلمان این کشور عضو سازمان همکاری اسلامی است.[5]
______________
پی نوشت:
[۱]. سایت خبری پلاک
[۲] و [۳]. سایت مشرق
[۴] و [5]. سایت جهان بین
افزودن دیدگاه جدید