به گزارش خبرگزاری ضیاءالصالحین به نقل از دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری، در شب میلاد کریم اهل بیت حضرت امام حسن مجتبی (علیه السلام)، جمعی از اهالی فرهنگ، استادان شعر و ادب فارسی و شاعران جوان و پیشکسوت کشور و تعدادی از شاعران از کشورهای پاکستان، هندوستان و افغانستان با حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند.
حضرت آیت الله خامنه ای در این دیدار، شاعران را سرمایه ها و ذخایر ارزشمند کشور خواندند و با تأکید بر لزوم «زنده، به هنگام و موضع دار بودن شعر درخصوص مسائل اصلی و نیازهای کشور»، خاطرنشان کردند: امروز جنگ دیگری از نوع جنگ نرم و مبارزه ای سیاسی و فرهنگی در جریان است و در این مصاف، شعر باید به عنوان ابزاری مؤثر به مسئولیت خود عمل کند.
رهبر انقلاب اسلامی با تکریم و گرامیداشت یاد مرحوم حمید سبزواری، قریحه ی سرشار و تسلط بر انواع شعر و دایره ی وسیع واژگان را از امتیازات آن شاعر ارجمند برشمردند و افزودند: ویژگی بی نظیر مرحوم سبزواری، سرودهای تأثیرگذار، با کیفیت و به روز او بود.
ایشان از همین زاویه سرود را مؤثرترین نوع شعر خواندند و گفتند: سرعت و فراگیری عمومی سرود از همه ی انواع شعری بیشتر است و سرود مانند هوای تازه و بهاری در جامعه نفوذ می کند؛ بنابراین باید با تولید سرودهای خوب و ترویج مناسب آنها، کمبود و خلأ موجود در این عرصه را برطرف کرد.
حضرت آیت الله خامنه ای سپس در تبیین جایگاه و مسئولیت شعر، شاعران را جزء عزیزترین و فاخرترین سرمایه های کشور دانستند و افزودند: این سرمایه باید در بزنگاه ها و در مقاطعی که کشور در مسائلی همچون مسائل سیاسی، فرهنگی، ارتباطات مردمی و پیوندهای اجتماعی و مواجهه با دشمنان خارجی نیاز به کمک دارد، به میدان بیاید و نیازهای کشور را پاسخ دهد.
رهبر انقلاب تأکید کردند: شعر باید زنده باشد و نسبت به مسائل جاری و نیازهای کشور موضع داشته باشد.
ایشان با تأکید بر لزوم ترویج اشعار و سرودهای زنده و موضع دار در سطح وسیع، و مسئولیت صداوسیما و سایر دستگاه های مسئول در این زمینه، خاطرنشان کردند: امروز نسبت به گذشته اشعار زنده و برجسته ای همچون شعر درباره ی فلسطین، یمن، بحرین، دفاع مقدس، شهدای غواص، شهدای مدافع حرم یا مظلومیت مجاهدانی همچون شیخ زکزاکی شیخ مظلوم، شجاع و مصمم نیجریه گفته می شود اما متأسفانه این شعرهای مؤثر و روحیه بخش، به خوبی ترویج و منعکس نمی شوند و در این خصوص کوتاهی و کم کاری وجود دارد.
حضرت آیت الله خامنه ای، «بیان خیانت های آمریکایی ها در قضیه ی برجام» را یکی دیگر از عرصه های ممکن برای سرودن شعر زنده خواندند و گفتند: علاوه بر سیاسیون، هنرمندان و به ویژه شاعران باید این واقعیت ها را به افکار عمومی منتقل کنند.
رهبر انقلاب با انتقاد از برخی اقدامات غلط در ترویج و تجلیل هنرمندانِ بدون اعتقاد و ولنگار، افزودند: متأسفانه گاهی از فردی که ذره ای گرایش به مفاهیم اسلام و انقلاب اسلامی نشان نداده است، تجلیل می شود اما از هنرمندی که همه ی عمر و سرمایه ی هنری خود را در راه اسلام و انقلاب گذرانده است، تجلیل و به او توجه نمی شود.
توصیه ی بعدی رهبر انقلاب اسلامی، «استفاده از فرصت اقبال و توجه مردم و جوانان به اشعار پرکاربرد نظیر نوحه ها و اشعار مرثیه» بود.
ایشان با اشاره به نمونه هایی از نوحه های پرمضمون و شورانگیز در دوران مبارزه علیه رژیم طاغوت و همچنین در دوران دفاع مقدس، گفتند: البته میدان و نوع جنگ امروز با دوران مبارزه و سال های اول انقلاب، متفاوت است و ما اکنون در میدان جنگ نرم، و جنگ سیاسی، فرهنگی، امنیتی و مقابله با نفوذ قرار داریم که در این میدان، فکرها و اراده ها در حال مبارزه هستند و یکی از ابزارهای اصلی و مؤثر در این مبارزه نیز، ابزار شعر است.
تأکید بر «تدوین، ترجمه و انتشار موضوعی اشعار برجسته در مسائلی همچون فلسطین، دفاع مقدس، منطقه، یمن»، «تبدیل کردن مضامین و الفاظ عالی ادعیه و متون دینی به شعر» و «سرودن اشعار آئینی مضمون دار و قوی با هدف انتقال معارف ائمه ی معصومین (علیهم السلام)»، توصیه های بعدی رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار صمیمی به شاعران بود.
حضرت آیت الله خامنه ای همچنین بر ضرورت ارتقا و تعالی بخشیدن به شعر و متوقف نشدن شاعران در مسیر پیشرفت تأکید کردند و افزودند: لازم است برای ارتقای شعر و تربیت شاعران، مجموعه های مردمی و فنی همچون شهرستان ادب، تقویت و حمایت شوند.
در ابتدای این دیدار، ۲۳ نفر از شاعران، اشعار خود را در حضور رهبر انقلاب اسلامی قرائت کردند.
همچنین شاعران نماز مغرب و عشا را به امامت رهبر انقلاب اسلامی اقامه و روزه ی خود را همراه با ایشان افطار کردند.
دیدار جمعی از شعرا و اهالی فرهنگ و ادب با مقام معظم رهبری
تاریخ انتشار: 22 ژوئن 2016 شماره مطلب: 1854 تعداد بازدید: 1636 نظرات: 0
موضوع نوشتار:
دیدارهای رهبر انقلاب؛