دانلود پاورپوینت درس 11 کتاب تفکر و سواد رسانه ای - دروازه بانی خبر
دانلود پاورپوینت درس 11 کتاب تفکر و سواد رسانه ای - دروازه بانی خبر
دروازه بانی خبر عنوان درس یازدهم کتاب تفکر و سواد رسانه ای و یکی از مهمترین درسهای این کتاب است. این درس به واسطه کار کلاسی زیادی که می طلبد برای دو جلسه آموزشی طراحی شده است. در همین راستا پاورپوینت این درس هم صرفا می تواند نیمی از کلاس را پر کند و نیمه دیگر آن حتما بایست با کار کلاسی و به کمک روزنامه هایی که در دسترس دانش آموزان قرار گرفته پر شود.
بعد از چند هفته فاصله، شما معلمان عزیز می توانید از این هفته مجددا پاورپوینتها و فیلمهای کتاب تفکر و سواد رسانه ای را از سایت مدرسه هنر و رسانه آینه دنبال کنید.
درس یازدهم کتاب تفکر و سواد رسانه ای یکی از مهمترین درسهای این کتاب است که به بحث مهم «دروازه بانی خبر» می پردازد. این درس به واسطه کار کلاسی زیادی که می طلبد برای دو جلسه آموزشی طراحی شده است. در همین راستا پاورپوینت این درس هم صرفا می تواند نیمی از کلاس را پر کند و نیمه دیگر آن حتما بایست با کار کلاسی و به کمک روزنامه هایی که در دسترس دانش آموزان قرار گرفته پر شود. همچنین بخشهایی از این اسلاید را شما باید متناسب با زمان ارائه خود، متناسب سازی کنید. به عنوان مثال خبرهای مرتبط با ایام ارائه این درس بایست در اسلایدهای مربوطه قرار بگیرد و یا روزنامه های روزی که تدریس می کنید باید در دستان دانش آموزانتان باشد و به هیچ وجه نباید به مثالهای درون این ارائه بسنده کنید.
دانلود پاورپوینت درس 11 کتاب تفکر و سواد رسانه ای - دروازه بانی خبر
به تکنیکهایی که بنگاه های خبری برای انتخاب، تنظیم و چینش خبرها استفاده می کنند «دروازه بانی خبر» گفته می شود. برخی از مهمترین این تکنیکها عبارت است از:
- اولویت دهی: پرداختن به خبرها در اولویت مورد نظر دروازه بانان.
- برجسته سازی: پرداختن به یک خبر با حجمی بالا به نحوی که آن خبر در میان سایر اخبار خودنمایی بیشتری کند.
- سانسور: عدم پرداختن به خبرهایی خاص به اقتضای مصلحت سنجیده شده در رسانه.
- کلیشه سازی: پرداختن به خبرها در یک فرآیند تکرار شونده و تبدیل کردن یک خبر به یک رویه کلی برای یک رویداد یا شخصیت.
- اقناع: پرداخت و پرورش یک خبر به کمک فنون اقناع برای نسبت دادن علت یا نتیجه ای خاص به یک خبر.
دانلود پاورپوینت درس 11 کتاب تفکر و سواد رسانه ای - دروازه بانی خبر
همچنین یکی دیگر از مهمترین اصول تولید خبر که در فهم دروازه بانی خبر کمک می کنند ارزشهای خبر هستند. مهمترین این ارزشهای خبری عبارتند از:
1. فراگیری (Impact) رویداد، وقتی بعد دربرگیری دارد: که برروی تعداد زیادی از افراد جامعه، تأثیری در زمان حال یا آینده داشته باشد. علت اهمیت داشتن آن، عمومیت یافتن و یا تأثیر رویداد برروی تعداد کثیری از افراد جامعه است. مثال: یارانه ها امشب در سراسر کشور واریز می شود.
2. شهرت (Fame): اشخاص حقیقی یا حقوقی، که بخاطر فعالیت هایشان در جامعه، شناخته شده باشند، ارزش خبری دارند. شهرت ممکن است بار منفی و یا بار مثبت داشته باشند. افراد و نهادهای جامعه از شهرت یکسان برخوردار نیستند و ارزش خبری یکسانی ندارند. مثال: حضور عادل فردوسی پور در یک مستند سیاسی.
3. برخورد (Conflict): این گونه رویدادها حاوی برخورد(اختلاف و یا تضاد) میان افراد، گروهها، اقوام و … با یکدیگر یا با طبیعتند. برخورد، ممکن است بصورت جسمانی یا فکری باشد. علت اهمیت این موضوع، آن است که این مسئله، احتمال دارد، توازن جامعه را برهم بزند و تأثیر بر امنیت مادی و معنوی جامعه بگذارد.مثال: سفیر روسیه در آنکارا به ضرب گلوله کشته شد.
3. شگفتی (Oddity): این نوع خبر شامل هر رویداد غیر عادی و عجیب، استثنائی یا نادر است. مثال: تولید کیکی به طول ۱ کیلومتر توسط قنادان یزدی.
4. بزرگی و فراوانی (Magnitude): این ارزش خبری به آمار و ارقام مربوط می شود. ارقام ممکن است دربرگیرنده ی تعداد نظرات یا میزان خسارت های جانی و مالی باشد. هرچه تعداد و مقدار، افزون تر باشد، اهمیت و ارزش این خبر بیشتر خواهد شد. مثال: اختلاس ۸۰۰۰ میلیاردی در صندوق ذخیره فرهنگیان.
5. مجاورت (Proximity): همانطور که رویدادی برای فردی خبر محسوب می شود، ممکن است برای فردی دیگر جنبه ی خبری نداشته باشد و یا ممکن است رویدادی برای یک شهر ارزش خبری داشته: ولی در شهر فاقد ارزش باشد. آنچه موجب می شود این اتفاق بیفتد، ممکن است عامل مجاورت و عدم آن باشد. ممکن است مجاورت جغرافیایی یا معنوی، موجب ارزشی شدن یک خبر گردد: برای مثال، یک خبر بخاطر نزدیک بودن به فرهنگ جامعه ای، در آن جامعه ارزش پیدا کند. قابل توجه مردم تهران: ساختمان پلاسکو فرو ریخت.
6. تازگی (Timeliness): زمان وقوع یا تازگی رویداد، به مطلب خبری، ارزش ویژه می دهد. رویدادی که امروز اتفاق می افتد، اگر امروز گزارش نشود، از جنبه روزنامه نگاری فاقد ارزش خواهد بود. مثال: صبح امروز قیمت مرغ گران شد.
این هفت ارزش خبری، حالتی منحصر به فرد دارند و می توانند جنبه های ارزشی خبرها را پوشش دهند و اطلاع از آنها کمابیش می تواند، برای درک ارزشهای خبری کفایت کند.
دانلود پاورپوینت درس 11 کتاب تفکر و سواد رسانه ای - دروازه بانی خبر
توجه داشته باشید: لطفاً برای استفاده از پاورپوینتها روی گزینه Read only کلیک کنید.
دیدگاهها
عالی
آقا از کجا و چه شکلی میشه اینارو دانلود کرد ؟
برای دریافت فایل می تونید در تلگرام پیام بدین..
@Ziaossalehinadmin
کجارو باید کلیک کنم که پاورپوینت رو بگیرم
In reply to کجارو باید کلیک کنم که by عرفان
05:53 - 2019/01/29یه خرده بالاتر می خوندید داداش نوشتند دیگه
برای دریافت فایل می تونید در تلگرام پیام بدین..
@Ziaossalehinadmin
پرمز پاورپینت ها چی میخواهم استفاده کنم
In reply to پرمز پاورپینت ها چی میخواهم by معصومی
00:29 - 2020/10/29توجه داشته باشید: لطفاً جهت استفاده از پاورپوینتها روی گزینه Read only کلیک کنید.
رمز فقط در ویرایش و دستکاری مورد نیاز است... موفق باشید
In reply to توجه داشته باشید: لطفاً جهت by یاور کیومرثی
07:39 - 2020/12/30سلام
برادر در متن خود این درس یازده چند اسلاید هست که خود متن خواسته که ویرایش کنیم و چند اسلاید خالیه. رمزو واسه اون ویرایش ها لازم داریم
In reply to سلام by محمدرضا
07:45 - 2020/12/30علیکم السلام
جاهایی که نیازه ویرایش بشه در تلگرام به
@Ziaossalehinadmin
بفرستید تا ویرایش بشه ....
باتشکر
ببخشید اگر میشع رمز رو بدید
افزودن دیدگاه جدید