رفتن به محتوای اصلی

رحلت حضرت محمد مصطفی (صلی الله علیه و آله) + آواتار

تاریخ انتشار:
ضیاءالصالحین
تصویر خام جهت تایپوگرافی
ضیاءالصالحین
ضیاءالصالحین

رحلت (شهادت) جانگداز رحمة للعالمین رسول گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی (صلی الله علیه و آله) تسلیت و تعزیت باد.

آجرک الله یا مولانا یا صاحب الزمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف)

حضرت محمد بن عبدالله بن عبدالمطلب بن هاشم (صلی الله علیه و آله) طبق نظر شیعه در روز دوشنبه ۲۸ صفر رحلت نمودند.[1] کلمه رحلت یا وفات در فرهنگ ما برای احترام به متوفی استفاده می گردد و مرگ به سبب طبیعی ، شهادت و یا فوت به هر طریق دیگری را شامل می گردد و اینکه رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) به مرگ طبیعی یا شهادت از دنیا رحلت نمودند را باید بررسی نمود .
رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) می فرماید : هیچ کس از ما (اهل بیت) نیست مگر آنکه مسموم یا مقتول خواهد بود.[2]
امام حسن (عليه السلام) پس از شهادت پدر خود حضرت اميرالمومنین (علیه السلام) در ضمن سخنرانى خود فرمودند : پيامبر اكرم (صلی الله علیه و آله) به من خبر داده كه امامت در اختيار دوازده امام از اهل البيت اوست كه بر گزيده‏ اند هيچ كدام از ما نيست مگر اينكه يا مسموم می‏شود و يا مقتول‏.[3]
امام صادق (علیه السلام) می فرماید: هیچ پیامبر و وصی پیامبری نیست الّا اینکه به شهادت می رسد. یعنی در راه خدا کشته خواهد شد.[4]
با توجه به احادیث ذکر شده و بسیاری احادیث دیگر در این باب اثبات می گردد که معصوم (علیهم السلام) از دنیا نمی رود مگر به طریق شهادت ، پژوهش گران بر این عقیده هستند که علت (امکان) طول عمر حضرات معصوم (علیهم السلام) نه از طریق معجزه بلکه به دلیل تسلط آنها به تمامی علوم [5] از جمله علوم طبیعی (طب و پزشکی و ... ) است و وفات آنها فقط از طریق شهادت ممکن است به همین دلیل است که جان مبارک حضرت بقیه الله الاعظم (عجل الله تعالى فرجه الشريف) با غیبت از شر دشمنان دین محفوظ مانده است.
در مورد اینکه چه شخص یا اشخاصی حضرت رسول (صلی الله علیه و آله) را با سم به شهادت رسانده اند در احادیث تعابیر مختلفی وجود دارد و اختلافاتی  است از جمله : زن یهودی [6] دو تن زن از زنان پیامبر [7] آن دو زن  [8] و ...... که البته برخی از آنها را می توان از باب تقیه دانست.

پی نوشت:
[1] . تهذيب الأحكام ،شيخ طوسي ج۶ص۲
[2] . وسائل الشیعه ج۱۴ص۲
[3] . کفاية الاثر ص۱۶۲
[4] . بصائر الدرجات ، ص۵۰۳
[5] . اصول كافي : ج۱ص۲۰۲
[5] . فروغ ابديت ، جعفر سبحانی ج۲ص۶۶۴
[6] . بحارالانوار ج۲۲ص۵۱۶
[7] . تفسیرالعیاشی ج۱ص۲۰۰.
----------------------------------
نکته: برای دانلود و دیدن تصویر در اندازه اصلی روی آن کلیک کنید

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
بازگشت بالا