رفتن به محتوای اصلی
روتیتر
17 مهر

درگذشت پدر علم تغذیه ایران؛ پروفسور حبیب الله هدایت(1392هجری شمسی)

تاریخ انتشار:
پروفسور حبیب الله هدایت,پدر علم تغذیه ایران,گنجینه تصاویر ضیاءالصالحین

دکتر حبیب اله هدایت به عنوان پدرعلوم تغذیه معاصرایران شناخته می شود. وی پایه گذارموسسه تغذیه و علوم غذایی ایران است. پروفسور دکتر حبیب اله هدایت در سال 1299 هجری شمسی در شهرضا (قمشه) اصفهان زاده شد. او فرزند حاج علی(حاج ناظم ) بود. دوره ابتدائی را در شهرضا گذراند و دوره دبیرستان را در اصفهان به پایان برد . تحصیلات خود را در دانشکده پزشکی تهران گذرانید دوره انترنی در بخش جراحی زنان و زایمان را به اتمام رسانید. در سال 1327 ه.ش عازم فرانسه شد و ضمن دوره تخصصی زنان و زایمان و دوره های تخصصی بهداشت صنعتی و طب کار را نیز با موفقیت طی کرد. دررشته‌های دکترای پزشکی در شاخه تخصص زنان و بهداشت عمومی و صنعتی از فرانسه و علوم تغذیه از انگلستان تحصیل کرد. او پس از بازگشت به ایران انستیتو علوم تغذیه، انجمن دیابت ایران، انستیتو بهداشت کار را تاسیس کرد . وی در 1331 ه.ش به ایران مراجعت نمود و ابتدا در کلینیکی به نام حافظ باهمکاری پزشکان سرشناسی چون دکتر نهاوندی، دکتر بهار، دکتر بهی، دکتر نامی و چند پزشک دیگر مشغول به کار شد. کارهای برجسته او درعلوم تغذیه در طول 50 سال گذشته، مورد توجه جامعه دانشگاهی ، صنعتی و سازمان های دولتی ایران و مقامات بین المللی تغذیه ای ایران به رسمیت شناخته شده است. وی نویسنده 6 کتاب ، 33 مقاله علمی و بیش از 50 گزارش تحقیقاتی بر تغذیه و بیش از 100 حضور در کنفرانس ملی و بین المللی است . او پایه گذار مجله تغذیه است. مهمترین دستاورد علمی وی نظارت بر ارزیابی چگونگی تغذیه و نیازهای تغذیه ای مردم ایران است . این ارزیابی در 30 بخش شهری ، روستایی ، قبیله ای و صنعتی مورد ارزیابی قرار گرفته . نتایج این تحقیقات به فاو گزارش شد و در حال حاضر نتایج تحقیقاتی که در جهان سوم درباره تغذیه انجام شده به عنوان یک مرجع در کشورهای در حال توسعه مورد استفاده قرار می گیرد. دکتر هدایت دارای سه پسر است. جشنواره صنایع غذایی دکتر هدایت نیز به افتخار ایشان هرساله توسط انجمن علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود. پروفسور حبیب الله هدایت در سن 93 سالگی براثرکهولت دارفانی را وداع گفت. مراسم تشییع پروفسور هدایت ساعت 9 صبح روز جمعه 19 مهرماه سال 1392 ه.ش از مقابل انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی ایران برگزار شد.


 

موضوع مقالات

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
بازگشت بالا