رفتن به محتوای اصلی
روتیتر
(سالروز تشکیل بسیج دانش آموزی)​

پیروان شهید فهمیده

تاریخ انتشار:
روز نوجوان

اشاره

هشتمین روز آبان ماه، سالروز شهادت اسوه دانش آموزان انقلاب اسلامی، شهید «محمد حسین فهمیده» به عنوان «روز بسیج دانش آموزی» تعیین شده است. همچنین به منظور جذب، آموزش و سازمان دهی دانش آموزان مدارس کشور و ایجاد آمادگی دفاعی همه جانبه از انقلاب اسلامی و گسترش فرهنگ تفکر بسیجی، نهادی به نام «سازمان بسیج دانش آموزی» توسط نیروی مقاومت بسیج سپاه، با هماهنگی و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش تشکیل گردید.

رسالت بسیج دانش آموزی

فلسفه تشکیل بسیج دانش آموزی این است که بکوشیم در بین دانش آموزان، افرادی انقلابی، پرهیزکار، شجاع و سلحشور پرورش یابند. به نظر می رسد مرحله آرمانی و نهایی که باید در پایان تمام فعالیت های بسیج دانش آموزی به آن برسیم، پرورش چنین انسان هایی در جامعه دانش آموزی کشورمان است. بی شک آینده سازان انقلاب، باید از بین کسانی انتخاب شوند که به آرمان آن وفادار باشند و در این راه، بسیج دانش آموزی، تربیت چنین افرادی را بر عهده خواهد داشت.

جایگاه تفکر بسیجی در میان دانش آموزان

تفکر بسیجی در حوزه معرفت، از اعتقاد و ایمان عمیق انسان به خدا سرچشمه می گیرد و خدا مداری در عرصه زندگی فردی و اجتماعی، اساس و محور فعالیت ها را تشکیل می دهد. حفظ و رونق این تفکر، تضمین کننده عزت و استقلال و حیات دینی ماست. تفکر بسیجی، به منزله حضور خدا و حکومت دین در جامعه است؛ از این رو، حاملان این تفکر، باید از مزیت و برتری لازم برخوردار باشند. بسیجی، نمود عینی و عملی برنامه های زندگی براساس رسالت پیامبران و امامان معصوم علیهم السلام به شمار می آید. براین اساس، باید این تفکر در بین دانش آموزان و در اندیشه آنان نهادینه شود، تا آنها را برای رویارویی با دشمنان اسلام و انقلاب آماده سازد.

تأثیر فرهنگ بسیجی بر جامعه

فرهنگ بسیجی، نماد رفتارهای نیروهای بسیجی است که در پی حفظ ارزش های اسلامی و دینی در جامعه هستند؛ ارزش هایی که ثمره تلاش ها، ایثارها و از خودگذشتگی های مجاهدان، و به ویژه بسیجیان در صحنه های اجتماعی و دفاعی است. سهل انگاری در حفظ ارزش های دینی، خیانتی بزرگ به اسلام و جامعه اسلامی است. بسیج، منشأ رویش ارزش ها و بسیجی، تشنه ارزش های اسلامی و دینی است. حفظ این ارزش ها زمانی میسر است که فرهنگ بسیجی در جامعه اسلامی عمومیت یابد و به فرهنگی عمومی تبدیل شود. لازمه عمومیت پیدا کردن چنین فرهنگی، آموزش آن به دانش آموزان است که از همان دوران کودکی، با فرهنگ بسیجی آشنا شده و آن را سرمنشأ زندگی آینده خویش قرار دهند.

ضرورت تشکیل بسیج دانش آموزی

اجرای فرمان امام خمینی رحمه الله مبنی بر تشکیل ارتش بیست میلیونی و تأکید مقام معظم رهبری، اولین اصل برای ضرورت تشکیل سازمان بسیج دانش آموزی است. همچنین از آنجا که همواره دستاوردهای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس باید حفظ و پاسداری گردد و نیز فرهنگ ایثار و شهادت به نسل های بعدی انتقال یابد، تشکیلات دانش آموزی می تواند به راحتی زمینه این مشارکت و اجرای آن را فراهم آورد. در این عصر پرتلاطم، جوانان کشور ما به الگو نیازمندند و باید بدانند که روش زندگی و عمل خود را از چه کسانی سرمشق می گیرند؛ داشتن جوانانی با این ویژگی ها برای حال و آینده، جز با تشکیل بسیج ممکن نیست.

بسیج پس از انقلاب

امروزه، بسیج می تواند به عنوان تشکیلات محوریِ ارتباط نسل دوران دفاع مقدس و انقلابْ با جوانان و نوجوانان عصر پس از جنگ تحمیلی و دوران انقلاب، ایفای نقش کند. آینده سازان جمهوری اسلامی، باید از حماسه و معنویت دهه اول انقلاب آگاه شوند؛ در حالی که می بینیم دشمن، تمامی سعی و تلاش خود را به کار گرفته، تا با استحاله فرهنگی نسل سوم انقلاب و قطع ارتباط او با نسل انقلابی و حماسه ساز ایران، به اهداف خود برسد. در این میان، نیروی مقاومت بسیج با برخورداری از امکانات معنوی فراوان و حضور تشکیلاتی قوی در مساجد و مدارس سراسر کشور، قدرت فراوانی برای جذب سازمان یافته جوانان و نوجوانان کشور در اختیار دارد و می تواند با استفاده اصولی از ظرفیت ها، بسیج دانش آموزی را به عنوان آرمانی مقدس و دست یافتنی تحقق بخشد.

آموزش های دانش آموز بسیجی

اولین دسته از آموزش هایی که در شرایط فعلی، دانش آموزان بسیجی به آن نیاز دارند، آموزش های دینی، اخلاقی و سیاسی است. از دیگر این آموزش ها، ارائه مسایل علمی و تحصیلی به آنان است؛ زیرا افزون بر این که دانش آموز بسیجی سزاوار است در مسایل فرهنگی و دینی سرآمد باشد، باید در مسایل تخصصی و درسی هم در رتبه ممتاز قرار گیرد که برای این دوره ها، کنکورهای آزمایشی، آموزش های مکاتبه ای، جزوه های درسی و المپیادهای علمی پیش بینی شده است. از دیگر آموزش ها، آموزش نظامی و امداد برای ایجاد توانایی و مقابله با حوادث پیش بینی نشده در دانش آموزان است. در کنار همه اینها، جنبه های هنری مانند شعر، خوشنویسی، داستان نویسی و عکاسی، از دیگر آموزش ها به بسیجیان دانش آموز است.

 

منبع: گلبرگ - آبان 1384، شماره 56 - پیروان شهید فهمیده(سالروز تشکیل بسیج دانش آموزی)

موضوع مقالات

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
بازگشت بالا