خصوصیات منتظران

انجمن‌ها: 

خصوصیات منتظران

در این نوشتار میخواهیم خصوصیات واقعی منتظران را شرح دهیم. با ضیاءالصّالحین همراه باشید. 

شناخت امام و اعتقاد به امامت:

تا امام زمان علیه السلام شناخته نشود و امامت او مورد اعتقاد قرار نگرفته باشد چگونه مى تواند انتظار شکل بگیرد؟! و چنین شناخت و اعتقادى اساسى ترین ویژگى منتظران به شمار مى آید از آن رو که خود از ارکان مهم انتظار و مقدمه آن محسوب مى شود. چنانکه در کلام امام سجّاد علیه السلام آمده است:
«أنَّ أهْلَ زَمانِ غَیْبَتِه، اَلْقائِلوُنَ بِاِمامَتِهِ، اَلْمُنْتَظِروُنَ لِظُهُورِهِ، اَفْضَلُ اَهْلِ کُلِّ زَمانْ»
«همانا مردم زمان غیبت حضرت مهدى علیه السلام که به امامت او قائل باشند و در انتظار ظهورش به سر برند برتر از مردم هر زمان دیگرند.»

پرهیزکارى و خوش اخلاقى:

معیار کرامت و برترى در اسلام چیزى جز پرهیزکارى نیست.
«اِنَّ اَکْرَمَکُمْ عِنْدَاللّهِ اَتْقیکُمْ»
چنان که معیار ارزش ایمان، چیزى جز درجات نیکویى اخلاق نیست.
«اَفْضَلُکُم ایماناً، اَحْسَنُکُم اَخلاقاً»
بنابراین، قابل تصور نیست که فضیلت و کرامت انتظار، براى کسانى، خارج از محدوده تقوا و خوش اخلاقى حاصل آید.
امام صادق علیه السلام فرمود:
«مَنْ سَرَّ اَنْ یَکوُنَ مِنْ اَصْحابِ الْقائِمِ  فَلْیَنْتَظِرْ وَ لْیَعْمَلَ بِالْوَرَعِ وَ مَحاسِنَ الاْخْلاقِ وَ هُوَ مُنْتَظَرِ»
«هر کس دوست بدارد از اصحاب و یاوران قائم علیه السلام باشد، باید انتظار بکشد و بر اساس پرهیزکارى و نیکویى اخلاق رفتار نماید; در حالى که چشم انتظار ظهور است.»

فرمان پذیرى:

کسى که چشم انتظار امام معصوم خویش است، با اعتقاد به رهبرى همه جانبه او، اطاعتش را واجب مى شمارد و با فرمانبرى از او در دوره غیبت، خود را براى اطاعت بى چون و چرا از او در هنگام ظهور آماده مى سازد.

امام صادق علیه السلام فرمود:

«طُوبى لِشَیَعْةِ قائِمَنا الْمُنْتَظِرینَ لِظُهورِهِ فى غَیْبَتِهِ، وَ الْمُطیعینَ لَهُ فى  ظُهُورِه»

«خوشا به حال شیعیان قائم ما که در زمان غیبتش در انتظار او به سر مى برند و در دوران ظهورش مطیع او هستند.»

دوستى با دوستان حضرت مهدى علیه السلام و دشمنى با دشمنان او:

یکى از قابل اعتمادترین معیارهاى دوستى براى هر انسان بررسى دوستى ها و دشمنى هاى او است. دوستِ دشمن و دشمنِ دوست را هرگز نمى توان دوست نامید; چنان که دوستِ دوست و دشمنِ دشمن را نمى توان دشمن حساب کرد. طبیعى است که هر انسانى دوست دار دوستان محبوب خود و دشمن دشمنان او است. منتظران امام زمان علیه السلام که انتظارشان تجلّى محبّت و علاقه و احترام آنان به او است به یقین دوستان امام زمان علیه السلام را دوست مى دارند و با دشمنانش دشمن هستند.

پیامبر اکرم صلى الله علیه وآله وسلم فرمود:  «طُوبى لِمَنْ اَدْرَکَ قائِمَ اَهْلَ بَیْتى وَ هُوَ یَاْتَمُّ بِهِ فى غَیْبَتِهِ قَبْلَ قِیامِهِ وَلْیَتَوَلّى اَوْلِیائَهُ وَ یُعادَىَ اَعْدائَه»

«خوشا به حال آنان که قائم خاندان مرا درک کرده و در زمان غیبت و قبل از قیامش به او تأسّى مى جویند. دوستانش را دوست مى دارند و با دشمنانش دشمن هستند.»

Share