دعای سید بن باقی در روز سی ام رمضان
دعای سید بن باقی در روز سی ام رمضان
الجزء الأول؛ أبواب أحكام شهر رمضان؛ الباب الخامس و الثلاثون فيما نذكره من عمل آخر يوم من شهر رمضان؛ دعاء آخر في اليوم الثلاثين من شهر رمضان برواية السيد بن الباقي رحمه الله
جلد اول، باب های احکام ماه رمضان؛ باب سی و پنجم اعمال و دعاهای وارد شده در روایات در شب و روز سی ام ماه، فصل دعاهای مخصوص به روز سی ام رمضان، (دعای سوم) به نقل از كتاب «اختيار» نوشته ى «سيد علىّ بن حسين بن الباقى» رحمه اللّه :
اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِحَقِّ الِاسْمِ الَّذِي قُلْتَ لِلسَّمَاءِ كُونِي بِهِ فَقَامَتْ وَ أَسْأَلُكَ بِحَقِّ الِاسْمِ الَّذِي تُمْسِكُ السَّمَاءَ (أَنْ تَقَعَ عَلَى الْأَرْضِ)[سوره الحج، آیه 65] إِلَّا بِإِذْنِكَ
خداوندا، به حقّ اسمى كه به آسمان گفتى موجود شو و آسمان به واسطه ى آن برپا شد، از تو درخواست مىكنم و به حقّ اسمى كه آسمان را از افتادن بر زمين جز به اذن خود، به واسطه ى آن اسم نگاه مىدارى، خواهانم
وَ أَسْأَلُكَ بِحَقِّ الِاسْمِ الَّذِي دَعَاكَ بِهِ آدَمُ فَأَقَلْتَ عَثْرَتَهُ وَ رَحِمْتَ عَبْرَتَهُ وَ أَسْأَلُكَ بِالاسْمِ الَّذِي دَعَتْكَ بِهِ حَوَّاءُ بِالْمَرْوَةِ [عَلَى الْمَرْوَةِ] فَاسْتَجَبْتَ لَهَا
و به حقّ اسمى كه حضرت آدم تو را به آن خواند و تو لغزش او را ناديده انگاشته و بر اشک چشم او رحم آوردى، خواستارم و به اسمى كه حضرت حوّا در مروه تو را بدان خواند و تو دعاى او را مستجاب كردى، مسألت دارم
وَ أَسْأَلُكَ بِالاسْمِ الَّذِي دَعَاكَ بِهِ نُوحٌ فَنَجَّيْتَهُ وَ مَنْ مَعَهُ فِي الْفَلَكِ الْعَظِيمِ وَ أَسْأَلُكَ بِالاسْمِ الَّذِي دَعَاكَ بِهِ شُعَيْبٌ فَنَجَّيْتَهُ مِنَ الرَّجْفَةِ
و به آن اسمى كه حضرت نوح تو را به آن خواند و تو، او و همراهانش را در كشتى بزرگ نجات دادى، درخواست مىكنم و به آن اسمى كه حضرت شعيب تو را بدان خوانده و به واسطهى آن او را از زمينلرزه نجات دادى، خواستارم
وَ أَسْأَلُكَ بِاسْمِكَ [بِالاسْمِ] الَّذِي دَعَاكَ بِهِ صَالِحٌ فَأَنْجَيْتَهُ مِنَ الصَّيْحَةِ وَ أَسْأَلُكَ بِالاسْمِ الَّذِي جَعَلْتَ بِهِ النَّارَ عَلَى إِبْرَاهِيمَ بَرْداً وَ سَلَاماً
و به آن اسمى كه حضرت صالح تو را به آن خواند و به واسطه ى آن او را از بانگ آسمانى نجات دادى، درخواست مىكنم و به آن اسمى كه به وسيله ى آن آتش را بر حضرت ابراهيم، خنک و مايه ى سلامت قرار دادى، خواستارم
وَ أَسْأَلُكَ بِالاسْمِ الَّذِي دَعَاكَ بِهِ إِسْمَاعِيلُ فَنَجَّيْتَهُ مِنَ الذَّبْحِ وَ أَسْأَلُكَ بِالاسْمِ الَّذِي دَعَاكَ بِهِ مُوسَى فَكَلَّمْتَهُ عَلَى جَبَلِ طُورِ سَيْنَاءَ
و به آن اسمى كه به وسيله ى آن اسماعيل را از ذبح نجات دادى، خواستارم و به آن اسمى كه حضرت موسى تو را به آن خواند، پس با او بر فراز كوه طور سينا سخن گفتى، درخواست مىكنم
وَ أَسْأَلُكَ بِالاسْمِ الَّذِي دَعَاكَ بِهِ أَيُّوبُ فَكَشَفْتَ عَنْهُ الْبَلَاءَ وَ أَسْأَلُكَ بِالاسْمِ الَّذِي نَجَّيْتَ بِهِ يُونُسَ مِنْ بَطْنِ الْحُوتِ
و به آن اسمى كه حضرت ايّوب تو را به آن خواند و به واسطه ى آن بلا را از او بر طرف كردى، مىخواهم و به آن اسمى كه حضرت يونس را از درون نهنگ به واسطه ى آن نجات دادى، خواستارم
وَ أَسْأَلُكَ بِالاسْمِ الَّذِي دَعَاكَ بِهِ مُحَمَّدٌ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ يَوْمَ الْغَارِ وَ أَسْأَلُكَ بِحَقِّ الْكِرَامِ الْكَاتِبِينَ وَ بِحَقِّ جَبْرَئِيلَ وَ مِيكَائِيلَ وَ إِسْرَافِيلَ
و به آن اسمى كه حضرت محمّد-درود خدا بر او و خاندان او-در واقعه ى غار تو را بدان خواند، از تو درخواست مىكنم و به حقّ [فرشتگان]گرامى كه [اعمال بندگان را]مىنويسند و به حقّ جبرئيل و ميكائيل و اسرافيل خواستارم
أَنْ تَسْتَجِيبَ دُعَائِي فِيمَا سَأَلْتُكَ بِهِ مِنْ أَوَّلِ الشَّهْرِ إِلَى هَذَا الْيَوْمِ وَ أَنْ تُعْتِقَ رَقَبَتِي مِنَ النَّارِ وَ تُحَرِّمَ جَسَدِي عَلَى النَّارِ إِنَّكَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِينَ
كه تمام دعاهاى مرا كه از اوّل ماه تا امروز به درگاهت كردم، اجابت و مرا از آتش جهنّم آزاد كنى و تنم را بر آتش جهنّم حرام گردانى، به راستى كه تو مهربانترين مهربانان هستى.
اللَّهُمَّ وَ اقْبَلْنِي بِفَضْلٍ مِنْكَ عَلَى مَا كَانَ مِنِّي تَفَضُّلًا مِنْكَ عَلَيَّ
خدايا، به فضل خود، آنچه را كه از من سرزده و نيز از روى تفضّل، مرا بپذير.
اللَّهُمَّ لَا تَقْطَعْ فِيهِ رَجَائِي وَ لَا تَحْجُبْ فِيهِ سَعْيِي وَ دُعَائِي وَ لَا تُجْهِدْ فِيهِ بَلَائِي بَعْدَ صَوْمِي لَهُ
خدايا، اميدم را در اين روز قطع مكن و عمل و دعايم را [از رسيدن به مرحلهى پذيرش و اجابت]محجوب مكن و باوجود روزه دارىام براى تو، بلايم را سخت مگردان
وَ لَا تُشْمِتْ بِي فِيهِ أَعْدَائِي إِنَّكَ أَنْتَ اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ سَيِّدِي وَ مَوْلَايَ وَ غَايَةَ طَلِبَتِي وَ رِضَايَ
و مرا دشمن شاد مكن، زيرا تو خدايى هستى كه معبودى جز تو وجود ندارد و سرور و مولا و نهايت مطلوب و خشنودى من هستى.
اللَّهُمَّ أَلْهِمْنِي فِي سَاعَتِي هَذِهِ الطُّمَأْنِينَةَ بِعَفْوِكَ عَنِّي وَ قَبُولِكَ لِي عَمَلِي [عَلَى] مَا كَانَ مِنِّي حَتَّى أَعْلَمَ أَنَّكَ قَدْ رَحِمْتَنِي
خدايا، در اين لحظه آرامش گذشتت از من و پذيرش اعمالى را كه از من سرزده است به من الهام كن، تا بدانم كه بر اين بندهات
وَ غَفَرْتَ لِي وَ تَكَرَّمْتَ وَ تَفَضَّلْتَ وَ تَطَوَّلْتَ وَ مَنَنْتَ عَلَى عَبْدِكَ الَّذِي خَلَقْتَهُ وَ أَنْتَ مَوْلَاهُ وَ مَنْجَاهُ وَ مَلْجَاهُ وَ غَايَتُهُ وَ مُنْتَهَى رَغْبَتِهِ
كه او را آفريده اى و سرپرست و مايه ى نجات و پناهگاه و غايت و منتهاى گرايش و مطلوب او هستى، رحم كرده و آمرزيده و بزرگوارى و تفضّل نموده و بخشيده و منّت نهادهاى.
اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي مِمَّنْ فَازَ فِيهِ مِنْ عِبَادِكَ الصَّالِحِينَ بِقَبُولِكَ إِيَّاهُ
خدايا، در اين روز مرا از آن بندگان شايستهات قرار ده كه به واسطه ى پذيرشت رستگار گرديدهاند.
اللَّهُمَّ لَا تَرُدَّنِي خَائِباً وَ أَنْتَ قَادِرٌ عَلَى إِجَابَتِي وَ أَنْ تَقْضِيَ حَاجَتِي اللَّهُمَّ لَا تَجْعَلْهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنِّي
خدايا، باوجود اينكه توانايى اجابت دعا و برآوردن خواستههايم را دارى، نوميدم برمگردان. خدايا اين ماه رمضان را آخرين ديدار من با ماه رمضان قرار مده.
اللَّهُمَّ وَ أَحْيِنِي إِلَى مِثْلِهِ سِنِينَ وَ دُهُوراً عَلَيْكَ السَّلَامُ يَا شَهْرَ رَمَضَانَ
خدايا، مرا تا ماه رمضان سالها و روزگاران آينده زنده بدار. درود بر تو اى ماه رمضان. خدايا اى راستوعده، اين ماه رمضان را آخرين ديدار من با ماه رمضان قرار مده.
اللَّهُمَّ يَا صَادِقَ الْوَعْدِ لَا تَجْعَلْ شَهْرَ رَمَضَانَ آخِرَ الْعَهْدِ مِنِّي بِهِ أَسْتَوْدِعُكَ اللَّهَ يَا شَهْرَ رَمَضَانَ دَعَةً رَاضِيَةً مَرْضِيَّةً مَقْبُولَةً
اى ماه رمضان تو را در حالى كه هم تو از من خوشنودى و هم من از تو خشنودم و هم مورد پذيرش خداوند هستى، به خدا مىسپارم.
اللَّهُمَّ يَا رَبِّ لَا تُخْرِجْهُ عَنِّي بِيَأْسٍ مِنْ رَحْمَتِكَ لِي وَ عَفْوِكَ عَنِّي
خدايا اى پروردگار من، ماه رمضان را در حال نوميدى از رحمت و گذشتت، از من مگير.
اللَّهُمَّ حَقِّقْ ظَنِّيَ الْحَسَنَ فِيكَ يَا مَنْ لَا تَشْتَبِهُ عَلَيْهِ الظُّنُونُ يَا مَنْ لَا يَنْسَى مَنْ ذَكَرَهُ يَا جَوَاداً فِي عَطِيَّتِهِ
خدايا، گمان نيكم را به خود محقّق ساز، اى خدايى كه گمانها بر تو مشتبه نمىشود، اى خدايى كه يادآورندگان خود را فراموش نمىكنى، اى بخشنده در عطاى خود،
يَا كَرِيماً فِي جَوَائِزِهِ يَا مُحْسِناً فِي عَفْوِهِ يَا وَاسِعاً فِي رَحْمَتِهِ يَا سَمِحاً فِي تَجَاوُزِهِ قَدْ نَاجَيْتُكَ فِي أَيَّامِهِ كُلِّهَا مُتَوَسِّلًا بِرَحْمَتِكَ إِلَى عَفْوِكَ
اى بزرگوار در جايزههاى خود، اى نيكوكار در گذشت خود، اى گسترندهى رحمت، اى گذشت كننده در چشم پوشى خود، در تمام روزهاى اين ماه با تو مناجات كردم در حالى كه با رحمت تو به گذشتت
وَ بِجُودِكَ إِلَى كَرَمِكَ وَ بِطَوْلِكَ إِلَى إِحْسَانِكَ ارْزُقْنِي حَلَاوَةَ الرَّحْمَةِ وَ لَا تَجْعَلْ عِنْدَ انْصِرَافِهِ فِي قَلْبِي مِنْهُ حَسْرَةً
و با بخشش تو به بزرگوارىات و با عطايت به نيكوكارى تو توسّل جسته بودم. شيرينى رحمتت را روزىام كن و هنگام سپرى شدن اين ماه، حسرت از آن را در دلم قرار مده.
اللَّهُمَّ أَذِقْنِي لَذَّةَ الْقَبُولِ وَ طِيبَ الْعَفْوِ اللَّهُمَّ أَشْرِبْ قَلْبِي لَذَّةَ الْإِجَابَةِ حَتَّى أَعْلَمَ أَنَّكَ [قَدْ] رَحِمْتَنِي تَفَضُّلًا مِنْكَ عَلَيَّ [وَ امْتِنَاناً]
خدايا، لذّت پذيرش و گوارايى گذشتت را به من بچشان. خدايا، دلم را از لذّت اجابتت سيراب كن تا بدانم كه از روى تفضّل [و امتنان] بر من رحم آوردهاى.
يَا رَبَّاهْ يَا سَيِّدَاهْ يَا مَوْلَايَاهْ يَا مَنْ إِذَا تَوَكَّلَ عَلَيْهِ الْعَبْدُ كَفَاهُ وَ إِذَا سَأَلَهُ أَعْطَاهُ
اى پروردگار من اى سرور من اى مولاى من اى خدايى كه هر گاه بنده بر تو توكّل كند، او را كفايت مىكنى و هر گاه از تو درخواست كند، عطا مىكنى.
اللَّهُمَّ أَجِبْ دُعَائِي وَ صل [صَدِّقْ] رَجَائِي وَ أَعْطِنِي مُنَايَ يَا قَرِيباً إِذَا دُعِيَ يَا مُجِيباً إِذَا نُودِيَ
خدايا، دعايم را مستجاب كن و اميدم را پيوند ده [قطع مكن]و آرزويم را برآور، اى خداى نزديک هر گاه كه خوانده مىشوى و اى خداى اجابت كننده هر گاه كه صدا مىشوى.
اللَّهُمَّ وَ اجْزِ شَهْرَكَ الْعَظِيمَ عَنَّا مَا أَنْتَ أَهْلُهُ اللَّهُمَّ زِدْهُ شَرَفاً وَ بَهَجاً وَ تَلَأْلُؤاً وَ كَرَامَةً وَ زُلْفَى [زُلْفاً]
خدايا، اين ماه بزرگت، را در رابطه با ما پاداشى كه خود زيبنده ى آنى عطا كن. خدايا، شرافت و برافروختگى و درخشش و كرامت و منزلت [هاى]آن را افزون كن.
اللَّهُمَّ إِنَّهُ قَدْ [فَرَّجَ عَنْ قُلُوبِنَا] فَرِحَ عَنْهُ قُلُوبُنَا وَ أَضَاءَتْ بِهِ أَبْصَارُنَا وَ قَلَّتْ بِهِ خَطَايَانَا
خدايا، به راستى كه دلهاى ما از اين ماه شادمان گرديد [اين ماه دلهاى ما را گشود]و چشمهايمان بدان روشن گرديد و گناهانمان به آن اندك شد.
اللَّهُمَّ فَلَكَ الْحَمْدُ عَلَى حُلُولِهِ وَ لَكَ الْحَمْدُ عِنْدَ قُدُومِهِ وَ قُفُولِهِ وَ تَمَامِهِ وَ كَمَالِهِ وَ مَعُونَتِنَا عَلَيْهِ حَتَّى تُهَنِّئَنَا بِرِضَاكَ
خدايا، پس ستايش تو را بر ورود آن و ستايش تو را بر آمدن و بازگشتن و تمام و كمال و يارى تو ما را بر آن تا اينكه ما را به خشنودى خود تهنيت گويى. خدايا، پس ستايش تو را بر گردش آن.
اللَّهُمَّ فَلَكَ الْحَمْدُ عَلَى ظَعْنِهِ اللَّهُمَّ وَ صَلِّ عَلَى خَيْرِ خَلْقِكَ عِنْدَكَ مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَ رَسُولِكَ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ [رَسُولِكَ] وَ أَهْلِ بَيْتِهِ
خدايا، بر بهترين آفريدهها [نزد خود]حضرت محمّد، بنده [و فرستادهى تو]-درود و سلام خدا بر او و خاندان او-و اهل بيت او
صَفْوَتِكَ وَ خِيَرَتِكَ وَ عَلَى جَمِيعِ أَنْبِيَائِكَ وَ رُسُلِكَ وَ حَمَلَةِ عَرْشِكَ كَمَا تُحِبُّ الصَّلَاةَ عَلَيْهِمْ إِنَّكَ حَمِيدٌ مَجِيدٌ وَ أَنْتَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ
كه گزيدگان و نخبگان تواند و بر همه ى پيامبران و فرستادگان و حاملان عرش خود درود فرست، آن گونه كه دوست دارى بر آنان درود فرستاده شود. به راستى كه تو ستوده و والايى و بر هر چيز توانايى.
غَفَرَ اللَّهُ فِي هَذَا الْعَامِ وَ فِي هَذَا الشَّهْرِ وَ فِي هَذَا الْيَوْمِ وَ فِي هَذِهِ السَّاعَةِ لِصُوَّامِ شَهْرِ رَمَضَانَ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ الْأَحْيَاءِ مِنْهُمْ وَ الْأَمْوَاتِ
خداوندا، در اين سال و در اين ماه و در اين روز و در اين لحظه، همه ى روزهداران، ماه رمضان اعمّ از مردان و زنان مؤمن و زندگان و مردگان آنها را بيامرز.
وَ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَ اللَّهُ أَكْبَرُ وَ لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمِ
معبودى جز خدا نيست و خداوند بزرگتر است و هيچ دگرگونى و نيرويى جز به [وسيلهى]خداوند بلندپايه و بزرگ تحقّق نمىيابد.
اللَّهُمَّ وَ أَحْيِنَا إِلَى أَمْثَالِهِ حَيَاةً طَيِّبَةً وَ اغْفِرْ لَنَا ذُنُوبَنَا وَ تَقَبَّلْ مِنَّا صَالِحَ أَعْمَالِنَا وَ تَسَامَحْ لَنَا وَ تَكَرَّمْ عَلَيْنَا وَ تَجَاوَزْ عَنَّا
خدايا، ما را تا امثال اين ماه رمضان به زندگانى پاكيزه زنده بدار و گناهان ما را بيامرز و اعمال شايستهى ما را بپذير و بر ما چشمپوشى و بزرگوارى و گذشت كن
وَ هَبْ لَنَا رِضَاكَ وَ الْجَنَّةَ وَ أَعِذْنَا مِنْ سَخَطِكَ وَ النَّارِ وَ ارْزُقْنَا الْحَجَّ إِلَى بَيْتِكَ الْحَرَامِ وَ زِيَارَةِ قَبْرِ نَبِيِّكَ مُحَمَّدٍ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ
و خشنودىات و بهشت را به ما ارزانى دار و از خشم خود و آتش جهنّم در پناه خود در آور و حجّ خانه ى محترمت و زيارت قبر پيامبرت، حضرت محمّد-درود خدا بر او و خاندان او-
وَ مَشَاهِدِ الْأَئِمَّةِ مِنْ بَعْدِهِ مِنْ أَهْلِ بَيْتِهِ وَ احْشُرْنَا فِي زُمْرَتِهِمْ وَ اجْعَلْنَا مِنْ شِيعَتِهِمْ وَ وَفِّقْنَا لِطَاعَتِهِمْ فَإِنَّهُمُ الْبَابُ إِلَيْكَ وَ بِهِمْ يَا رَبِّ نَرْجُو عَفْوَكَ
و حرم امامان بعد از او را كه از اهل بيت او هستند، به ما روزى كن و در گروه آنان محشورمان گردان و از شيعيان آنان قرار ده و به اطاعت از آنان موفقمان بدار، زيرا آنان در [توسّل به]درگاه تواند و-اى پروردگار من-من به واسطهى آنان به گذشتت اميد دارم،
فَارْزُقْنَا الْأَمْنَ وَ الْعَافِيَةَ وَ الْغِنَى وَ الْمَغْفِرَةَ إِنَّكَ عَلى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ وَ أَنْتَ أَكْرَمُ الْأَكْرَمِينَ وَ خُصَّ النَّبِيَّ مُحَمَّداً وَ آلَهُ بِأَفْضَلِ الصَّلَاةِ وَ التَّسْلِيمِ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِين
پس ايمنى و عافيت و بىنيازى و آمرزش خود را روزىمان كن، به راستى كه تو بر هر چيز توانايى و گرامىترين گرامىمان هستى. پيامبر خدا، حضرت محمّد و خاندان او را به بهترين درود و سلام ويژه گردان، اى مهربانترين مهربانان.
مطالب مرتبط و پیشنهادی :
ویژه نامه ضیافت الله (ماه مبارک رمضان)
ویژه نامه احكام روزه و روزه داری
مجموعه استیكر ماه رمضان (ایام و مناسبتها)
دعاهای تصویری روزانه ماه مبارک رمضان
ویژه نامه پیام ادعیه روزانه ماه مبارک رمضان
افزودن دیدگاه جدید