دعای یا ذا المن و الاحسان یا ذا الجلال و الکرام یا ذا الجود و الافضال/ روز پانزدهم رمضان
دعای یا ذا المن و الاحسان یا ذا الجلال و الکرام یا ذا الجود و الافضال/ روز پانزدهم رمضان
الجزء الأول؛ أبواب أحكام شهر رمضان؛ الباب التاسع عشر فيما نذكره من زيادات و دعوات في الليلة الخامسة عشر و يومها؛ فصل فيما يختص باليوم الخامس عشر من شهر رمضان من دعاء غير متكر؛ دعاء اليوم الخامس عشر من شهر رمضان
جلد اول، باب های احکام ماه رمضان؛ باب نوزدهم اعمال و دعاهای شب و روز پانزدهم ماه رمضان: فصل آنچه که مختص به روز پانزدهم ماه می باشد: فصل اول دعاهای مخصوص روز پانزدهم (اولین دعا):
فَمِنْ ذَلِكَ دعاء اليوم الخامس عشر من شهر رمضان
دعاى مخصوص روز پانزدهم از ماه رمضان :
يَا ذَا الْمَنِّ وَ الْإِحْسَانِ يَا ذَا الْجَلَالِ وَ الْإِكْرَامِ يَا ذَا الْجُودِ وَ الْإِفْضَالِ يَا ذَا الطَّوْلِ
اى بخشنده و نيكوكار، اى شكوهمند و بزرگوار، اى صاحب جود و تفضّل، اى بخشنده،
يَا لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ ظَهْرَ اللَّاجِينَ وَ أَمَانَ الْخَائِفِينَ
اى خدايى كه معبودى جز تو وجود ندارد، تو پشتوانه ى پناهندگان و ايمنى بخش بيمناكان هستى.
إِنْ كُنْتَ كَتَبْتَنِي فِي أُمِّ الْكِتَابِ شَقِيّاً فَاكْتُبْنِي عِنْدَكَ سَعِيداً مُوَفَّقاً لِلْخَيْرِ وَ امْحُ اسْمَ الشَّقَاءِ عَنِّي
اگر در كتاب مادر و اصلى مرا بدبخت نوشته اى، اكنون مرا در نزد خود نيكبخت و موفق به انجام كارهاى خير بنويس و نام بدبختى را در مورد من بزداى؛
فَإِنَّكَ قُلْتَ فِي الْكِتَابِ الَّذِي أَنْزَلْتَ عَلَى نَبِيِّكَ صَلَوَاتُكَ عَلَيْهِ وَ آلِهِ
زيرا خود در كتابى كه بر پيامبرت درودهاى خداوند بر او و خاندان او فروفرستاده اى، فرموده اى:
(يَمْحُوا اللَّهُ ما يَشاءُ وَ يُثْبِتُ وَ عِنْدَهُ أُمُّ الْكِتابِ اللَّهُمَّ ارْزُقْنِي طَيِّباً وَ اسْتَعْمِلْنِي صَالِحاً)[سوره الرعد، آیه 39]
«خداوند هر چه را بخواهد، مى زدايد و يا ثبت مىكند و كتاب مادر و اصلى فقط نزد او است.»
اللَّهُمَّ امْنُنْ عَلَيَّ بِالرِّزْقِ الْوَاسِعِ الْحَلَالِ الطَّيِّبِ بِرَحْمَتِكَ تَكُونُ لَكَ الْمِنَّةُ عَلَيَّ
خداوندا، [روزى]پاكيزه روزى ام كن و در كار شايسته به كارم گير. خدايا، به رحمت خود روزى گسترده، حلال و پاک خود را بر من ارزانى دار، روزى اى كه منّت و بخششى از جانب تو بر من و موجب بى نيازى من از آفريدههايت گردد و خالص باشد
وَ تَكُونُ لِي غِنًى عَنْ خَلْقِكَ خَالِصاً لَيْسَ لِأَحَدٍ مِنْ خَلْقِكَ مِنْهُ [مِنْهُ مِنْ غَيْرِكَ] مِنْ غَيْرِكَ
و منّتى از هيچ كس از آفريدههايت غير تو با آن همراه نباشد [هيچچيز از آن از هيچ يک از آفريدههايت غير تو نباشد]
وَ اجْعَلْنَا فِيهِ مِنَ الشَّاكِرِينَ وَ لَا تَفْضَحْنِي (يَوْمَ التَّلاقِ)[سوره غافر، آیه 15]
و ما را در اين [روز]از سپاسگزاران قرار ده و در روز ملاقات با خود رسوايم مساز.
اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ السَّعَةَ فِي الدُّنْيَا وَ أَعُوذُ بِكَ مِنَ السَّرَفِ فِيهَا وَ أَسْأَلُكَ الزُّهْدَ فِي الدُّنْيَا
خداوندا، از تو گستردگى [روزى]در دنيا را خواهانم و از اسراف در آن به تو پناه مى برم و از تو عدم تمايل به دنيا را خواهانم
وَ أَعُوذُ بِكَ مِنَ الْحِرْصِ عَلَيْهَا وَ أَسْأَلُكَ الْغِنَى فِي الدُّنْيَا وَ أَعُوذُ بِكَ مِنَ الْفَقْرِ فِيهَا
و از آزمندى به آن، به تو پناه مى برم و از تو بى نيازى در دنيا را خواهانم و از نيازمندى در آن به تو پناه مىبرم.
اللَّهُمَّ إِنْ بَسَطْتَ عَلَيَّ فِي الدُّنْيَا فَزَهِّدْنِي فِيهَا وَ إِنْ قَتَّرْتَ عَلَيَّ رِزْقِي فَلَا تُرَغِّبْنِي فِيهَا
خداوندا، اگر [روزى را]در دنيا بر من گستراندى، نسبت به آن زاهد گردان؛ و اگر روزى ام را كم كردى، نسبت به آن متمايل مگردان.
مطالب مرتبط و پیشنهادی :
ویژه نامه ضیافت الله (ماه مبارک رمضان)
ویژه نامه احکام روزه و روزه داری
مجموعه استیکر ماه رمضان (ایام و مناسبتها)
دعاهای تصویری روزانه ماه مبارک رمضان
ویژه نامه پیام ادعیه روزانه ماه مبارک رمضان
افزودن دیدگاه جدید