رفتن به محتوای اصلی

روش درست کردن آش بادمجان ملایر به ۲ روش

تاریخ انتشار:

روش درست کردن آش بادمجان ملایر به ۲ روش

آش بادمجان ملایر نوعی پیش غذای مناسب برای افطار در ماه مبارک رمضان است که ترکیبی از پروتئین گیاهی و حیوانی باعث غنی تر شدن و خواص بی نظیری در آن شده است. در این مطلب شما را با طرز تهیه آش بادمجان ملایر به دو روش که تفاوت آن ها در حبوبات مورد استفاده است آشنا خواهیم کرد.

چنان که از کلمه "آشپزی" پیداست، آش در فرهنگ ما به معنای غذا بوده است. البته باید توجه داشته باشیم که آش همه‌ی چیز‌های را که ما امروزه پلو، چلو و کته می نامیم و با نوعی خورش همراه هستند، دربر می‌گرفته است. اما گاهی آش را شل درست می‌کرده‌اند و آن را "آش شله" یا "با" می‌نامیده‌اند، چنان که در ترکیب "آش شله قلمکار" و "شوربا" به جا مانده است. تنوع آش های ایرانی مانند خورش ایرانی بسیار زیاد است و هر آشپزی می تواند با ذوق شخصی، آش یا آش های دلخواه خود را اختراع کند.

آش بادمجان ملایر یکی از غذا‌های محلی استان همدان می باشد که بیشتر در شهر ملایر طبخ می شود و به عنوان نهار، شام یا پیش غذا سرو می گردد. بادمجان، بلغور، حبوبات و گوشت از اجزاء اصلی این آش هستند، ولی آنچه مسلم است، این است که میزان و نوع حبوبات به کار رفته در تهیه این غذا به ذائقه و سلیقه افراد بستگی دارد. بعضی ها فقط از عدس در ترکیب آش استفاده می کنند و برخی از انواع لوبیا و نخود. طرز تهیه آش بادمجان ملایر به دو روش، مطلبی است که قصد داریم در این مقاله به شما ارائه دهیم.

این آش برای ۶ نفر مناسب است، زمان آماده سازی مواد اولیه حدود ۳۰ دقیقه و زمان پخت حدود ۲ ساعت می باشد.

۱. طرز تهیه آش بادمجان ملایر (روش اول)

مواد لازم برای آش بادمجان ملایر :

بادمجان     1 کیلوگرم 
 گوشت دنده گوسفندی    300 گرم 
 لوبیا چیتی، قرمز و سفید هر کدام
100 گرم 
 نخود    80 گرم 
بلغور گندم    250 گرم
پیاز    2 عدد
پیاز داغ
6 قاشق غذاخوری
سیر داغ و نعنا داغ هر کدام
1 قاشق غذاخوری
کشک    200 گرم
روغن    100 گرم
نمک، فلفل و زردچوبه    به میزان لازم

طرز تهیه آش بادمجان ملایر :

حبوبات را به مدت ۲۴ ساعت خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود.

پیاز‌ها را خلالی خرد کرده و با کمی روغن در یک قابلمه تفت دهید تا نرم شود.

گوشت را اضافه کرده و با پیاز تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.

کمی زردچوبه و فلفل سیاه افزوده و هم بزنید، سپس ۸ پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید، بعد از آن حبوبات خیس خورده را اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید و فرصت دهید تا گوشت و حبوبات با هم بپزند.

یک ساعت مانده به اتمام پخت گوشت، کمی نمک به غذا اضافه کنید.
پس از اینکه گوشت کاملا پخت، آن را از قابلمه خارج کرده، استخوان آن را جدا کنید و بکوبید.

بلغور را از قبل به مدت ۴-۳ ساعت خیس کنید و سپس در یک قابلمه جدا با کمی آب و ۲ قاشق غذاخوری پیاز داغ روی حرارت ملایم قرار دهید و یک ساعت فرصت دهید تا بپزد.

پس از اینکه حبوبات کاملا پخت، بلغور را به آن اضافه کرده و اجازه دهید تا با هم پخته شده و لعاب دهد.

بادمجان را پوست گرفته، حلقه حلقه کنید و برای رفع تلخی بادمجان روی آن نمک بپاشید، نیم ساعت روی صافی بگذارید تا تلخی آن گرفته شود و سپس با آب سرد بشویید.

بادمجان‌ها را در روغن سرخ کنید، به قابلمه اضافه کنید و فرصت دهید تا بادمجان‌ها بپزند.

گوشت کوبیده، نیمی از پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ را داخل آش بریزید و اجازه دهید تا روی حرارت ملایم کاملا جا بیفتد.

در پایان کشک را به آش اضافه کرده، هم بزنید و از روی حرارت بردارید.

آش را در ظرف سرو ریخته و روی آن را با پیاز داغ، نعنا داغ، سیر داغ و در صورت تمایل گردوی خرد شده تزیین کنید

۲. طرز تهیه آش بادمجان ملایر (روش دوم)

مواد لازم برای آش بادمجان ملایر :

 گوشت گوسفندی    300 گرم 
 بادمجان    400 گرم 
 بلغور گندم     2 پیمانه
عدس      1/2 پیمانه
پیاز داغ    6 قاشق غذاخوری
نعنا داغ    1 قاشق غذاخوری
سیر داغ    1 قاشق غذاخوری
روغن    به میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبه    به میزان لازم

دستور تهیه آش بادمجان ملایر :

آش بادمجان ملایر با عدس را طبق دستور ارائه شده در فوق درست کنید، با این تفاوت که:

چون زمان پخت عدس نسبت به نخود و لوبیا کمتر است، عدس را در یک ساعت پایانی پخت گوشت به آن اضافه کنید تا با هم بپزند.

در این آش از کشک استفاده نمی‌شود و برای تزیین آن فقط پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ به کار می رود.

پدیدآورنده
موضوع انجمن

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
بازگشت بالا