روش درست کردن خورش کدو و بادمجان
روش درست کردن خورش کدو و بادمجان
یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی خورشت را در بهبود خلق و خو مناسب دانست.
خورشت کدو و بادمجان حاوی انواع ویتامینهای A ، K ، گروه ویتامین های B مانند B۱ ، B۲ ، B۶، ب کمپلکس، سدیم، پتاسیم، کربوهیدرات، قند، فیبر، پروتئین، کلسیم، منگنز، اسید فولیک و گوگرد است.
برای بررسی خواص خورشت کدو و بادمجان و اینکه مصرف این خورشت برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می خوانید.
مهمترین خواص خورشت کدو و بادمجان
یک محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهمترین خواص خورش کدو و بادمجان اظهار کرد: این خورشت علاوه بر تولید انرژی زیاد در بدن موجب تناسب اندام هم میشود و برای مبتلایان به قند، فشار و چربی خون مفید است.
وی درباره خواص دیگر خورش کدو و بادمجان بیان کرد: این خورشت نقش مؤثری در تقویت دستگاه بینایی دارد و به علت داشتن فیبر رودهها را تقویت و یبوست را برطرف میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: خورشت کدو و بادمجان به علت داشتن گروه ویتامینهای B و املاح معدنی تأثیر چشمگیری در تقویت و شادابی پوست و مو دارد؛ کلسیم، فسفر، ویتامین K و منیزیم موجود در این خورشت استخوانها و دندانها را محکم و از بروز پوکی استخوان در افراد جلوگیری میکند.
وی گفت: ویتامین ب کمپلکس موجود در خورشت کدو و بادمجان انرژی بدن را تأمین و خلق و خو را بهتر میکند؛ این خورشت به علت داشتن اسید فولیک و انواع ویتامینها برای زنان باردار و مبتلایان به کم خونی بسیار مفید است.
وی یادآور شد: خورش کدو و بادمجان برای مبتلایان به نقرس، اسید اوریک بالا و بزرگی پروستات بسیار مناسب است.
بهبود خلق و خو با خورشتی خوشمزه
مواد لازم برای تهیه خورش کدو و بادمجان (چهار تا پنج نفر) :
کدو سبز نیم کیلوگرم
بادمجان نیم کیلوگرم
سیب زمینی ۲ عدد
پیاز یک عدد
گوجه فرنگی چهار تا پنج عدد
سیر سه تا پنج حبه
نعناع خشک ۲ قاشق مرباخوری
روغن زیتون به مقدار لازم
نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم
دارچین، هل و زنجبیل به مقدار لازم
آب به مقدار لازم
طرز تهیه خورش کدو و بادمجان :
نخست بادمجان ها را پوست بکنید؛ آنها را حلقه ای خرد کنید و داخل محلول آب و نمک قرار دهید تا ماده زرد رنگی به نام سولانین از آنها خارج شود.
کدو، پیاز، سیر، گوجه فرنگی و سیب زمینی را خُرد کنید و به همراه بادمجان داخل قابلمه بریزید.
آب را به مواد درون قابلمه اضافه کنید؛ قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و صبر کنید تا مواد درون آن بجوشند و بپزند.
در پایان پخت نعناع خشک، ادویه جات و روغن زیتون را به مواد درون قابلمه بیفزایید
مواد درون قابلمه را به خوبی هم بزنید.
افراد میتوانند به این خورش ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم گوشت مرغ خرد شده یا چرخ کرده گوسفندی هم اضافه کنند.
این خورش را همراه با نان یا برنج میل کنید.
افزودن دیدگاه جدید