روش درست کردن نان شکم پر

روش درست کردن نان شکم پر

مواد لازم برای نان شکم پر :

شیر     نصف لیوان معادل 100 میلی لیتر 
آب     نصف لیوان معادل 100 میلی لیتر 
 ماست    2 قاشق غذاخوری 
سرکه     1 قاشق سوپخوری 
آرد     3/5 لیوان معادل 385 گرم 

برای مرطوب کردن و باز کردن خمیر :

 کره ذوب شده     100 گرم
 روغن مایع    نصف استکان کمر باریک معادل 50 گرم 

مواد میانی :

سیب زمینی      3-4 عدد
 پیاز متوسط     2 عدد
 تکه های فلفل قرمز     به مقدار لازم
 نمک و فلفل سیاه     به مقدار لازم

طرز تهیه نان شکم پر :

اندازه لیوان 200 میلی لیتر و اندازه استکان 125 میلی لیتر است.

طرز تهیه خمیر :

ابتدا شیر، آب، ماست و سرکه را با هم مخلوط کنید تا یکدست شود بعد آرد را کم کم به مواد اضافه کنید و با دست مخلوط کنید. آرد را تا جایی اضافه کنید تا خمیر جمع شود و به دست نچسبد. خممیر خیلی نرم و لطیف است و نباید زیاد آرد بزنید. خمیر را روی سطح کار بیندازید و اگر خیلی چسبنده بود کم کم آرد را روی سطح کار بپاشید و خمیر ر ورز بدهید تا حسابی نرم و لطیف و یکدست شود. خمیر را به 4 قسمت تقسیم کنید  و خیلی کم باز کنید.

بعد روی خمیر مخلوط کره ذوب شده و روغن بزنید و یک چانه دیگر خمیر را روی خمیر قبلی بگذارید. این کار را برای 4 تا چانه انجام بدهید. سپس به خمیر 1 ساعت استراحت بدهید.
خمیر را بسیار نازک کنید

برای تهیه مواد میانی :

ابتدا سیب زمینی را آبپز کرده و له کنید. پیاز را خرد کنید و با روغن تفت بدهید تا طلایی شود. سپس پودر فلفل قرمز و نمک و فلفل سیاه و سیب زمینی های له شده را به پیاز اضافه و با هم مخلوط کنید و بگذارید تا خنک شود.

بعد از اینکه خمیر استراحت کرد هر چانه را شروع کنید به باز کردن و هر بار یک مقدار دستتان را چرب کنید و با آن خمیر را باز کنید.

خمیر خیلی نازک باید باز شود. وقتی خمیر به اندازه کافی باز شد از یک سمت خمیر مواد میانی را روی خمیر بگذارید و خمیر را آرام رول کنید و بعد به آن شکل بدهید. خمیرهای آماده شده را داخل سینی فر که کاغذ روغنی انداختید بچینید و روی آن از مخلوط کره و روغن بزنید و در فر 180 درجه قرار بدهید تا زمانی که خمیر طلایی و برشته شود.
مواد میانی را میان خمیر بگذارید 

بافت این خمیر خیلی سبک و ترد است و خیلی خیلی خوشمزه می شود. مواد میانی هم به دلخواه است و می توانید از گوشت چرخ کرده یا مرغ و ... استفاده کنید. حتی می توانید وسط آن از پنیر صبحانه با جعفری و یا نوتلا زده و برای صبحانه سرو کنید.

پدیدآورنده: 
Share