رفتن به محتوای اصلی

روش درست کردن خورش فسنجان و نکات مهمی که باید بدانید

تاریخ انتشار:

روش درست کردن خورش فسنجان و نکات مهمی که باید بدانید

خورش فسنجون یا فسنجان یکی از اصیل ‌ترین و خوشمزه ‌ترین خورشت ‌های ایرانی است. اصالت خورش فسنجان از استان گیلان می‌باشد. برای طرز تهیه فسنجان میتوانید از مرغ یا گوشت استفاده کنید که این بستگی به ذائقه شما دارد. در این مقاله طرز تهیه خورش فسنجان هم  با مرغ و هم با گوشت را به شما عزیزان آموزش میدهیم امیداوریم با درست کردن این خورش خوشمزه از غذایتان لذت ببرید.
خورش فسنجان با مرغ:

مواد لازم برای طرز تهیه فسنجان با مرغ برای 6 نفر:

 مرغ    4-5 تکه 
 گردوی خرد شده    400-500 گرم 
پیاز      2 عدد
 رب انار    به مقدار لازم
 نمک و زردچوبه    به مقدار لازم
 

طرز تهیه فسنجون با مرغ:

برای پخت خورش فسنجان ابتدا گردوها را مغز کنید و سپس پودر کنید هر چقدر بیشتر پودر کنید خورش ما روغن بیشتری می اندازد اگر دوست دارید گردوها زیر دندان بیایند می توانید نیمی از گردوها را پودر کنید و نیمی دیگر را کمی درشت تر پودر کنید. در این حین مرغ را با یک پیاز و نمک و فلفل سیاه و زردچوبه بپزید. 

یک پیاز را نگینی خرد کنید و با مقداری روغن سرخ کنید. در یک قابلمه ترجیحا مسی یا روی باشد گردو را بریزید و روی حرارت ملایم مدام هم بزنید که نسوزد سپس مقداری روغن به آن اضافه کنید و آن را هم بزنید تا روغن گردوها از آن ها خارج شود.

پیازها را به گردوها اضافه کنید و مقداری آب داخل گردوها بریزید و زردچوبه و کمی نمک به آن بیفزایید. و اجازه بدهید آرام بجوشد تا خوب روغن بیاندازد.

زمانی که مرغ ها پخت آن ها را ریش کنید و به گردوها اضافه کنید سعی کنید زیاد ریز ریش نکنید و بگذارید حسابی جا بیفتد اگر آب آن کم شد و روغن حسابی ننداخت از آب مرغ به آن اضافه کنید. زیرا هنوز باید بجوشد تا روغن گردوها از آن خارج شوند. نصف استکان آب سرد به آن اضافه کنید (می توانید از یک قالب یخ استفاده کنید) هر نیم ساعت این کار را تکرار کنید. سه بار این کار را انجام بدهید 1 ساعت مانده به آخر پخت فسنجان رب انار را اضافه کنید و در آخر شیرینی آن را بچشید اگر ترشی و شیرینی آن کم بود به آن اضافه کنید. فسنجون طعم ملسی دارد بعضی افراد شیرین دوست دارند.

خورش فسنجان با گوشت:

مواد لازم برای فسنجان برای 6 نفر:

 گوشت چرخ کرده    600 گرم 
 گردوی چرخ کرده    500 گرم 
رب انار      2 پیمانه
 نمک و زردچوبه    به مقدار لازم 
 زعفران    به مقدار لازم 
پیاز     2 عدد 
شکر در صورت تمایل     به مقدار لازم
 

طرز تهیه فسنجون با گوشت :

ابتدا گوشت چرخ کرده را با مقداری نمک و زردچوبه و پیاز رنده شده ورز بدهید و به صورت کوفته های ریز گلوله ای کنید و در روغن سرخ کنید. زمانی که گوشت ها کاملا سرخ شدند، آن ها را کنار بگذارید.

پیاز را نگینی خرد کنید و سرخ کنید. سپس گردوی پودر شده را کمی روغن تفت بدهید تا رنگ آن یک درجه تیره شود. سپس روی آن 3-2 پیمانه آب بریزید و بگذارید بپزد. گردوها کم کم از خود روغن پس می دهند. مانند دستور قبلی هر نیم ساعت یک تکه یخ داخل آن بیندازید.

بعد از آن رب انار را اضافه کنید و بعد از 40 دقیقه گوشت ها را به گردو اضافه کنید و بگذارید چند قل بزند تا طعم گردو و رب انار به خورد گوشت ها بروند. 

در آخرین مرحله طعم آن را بچشید و بنا به ذائقه تان آن را آماده کنید. اگر خیلی ترش بود به آن شکر اضافه کنید. سپس مقداری زعفران به خورشت اضافه کنید و اجازه بدهید با حرارت ملایم بپزد تا جا بیفتد.

نکته برای طرز تهیه فسنجان:

- گردوی آسیاب شده برای فسنجان، به ازای هر نفر حدود 50 گرم معادل 3-4 قاشق غذاخوری استفاده کنید.

- فسنجان به صورت های متفاوت در مناطق مختلف پخته می شود بعضی با گوشت قلقلی، مرغ تکه ای یا مرغ نگینی خرد شده یا مرغ ریش شده و بعضی افراد با گوشت اردک یا بوقلمون درست می کنند. این کاملا سلیقه ای است.

- بعضی افراد داخل فسنجان از رب گوجه هم استفاده می کنند.

- اگر خورشتتان جا نمی افتد می توانید زمانی که گردوها را تفت می دهید یک قاشق غذاخوری آرد به آن بزنید و تفت بدهید و بقیه ی مراحل را ادامه بدهید.

- تیره شدن فسنجان بستگی به رب انار شما دارد.

- اگر میخواهید فسنجان شما ترش تر شود مقداری رب آلوچه به آن اضافه کنید.

پدیدآورنده
موضوع انجمن

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
بازگشت بالا