رفتن به محتوای اصلی

روش  خشک کردن انجیر

تاریخ انتشار:

روش  خشک کردن انجیر

خشک کردن انجیر در آفتاب

در صورت فراهم بودن شرایط و وجود فضای آزاد در منزل، میوه انجیر را می توان به کمک نور خورشید و در جریان هوا خشک کرد. استفاده همزمان از هر دو روش هم معمول بوده و معقول تر می باشد.

انجیرهای کاملا رسیده را با آب بشویید. تا هر گونه آلودگی و خاکی که روی آن نشسته است شسته شود. بهترین نشانه انجیر رسیده زمانی است که از روی درخت به زمین می افتد. انجیر را از وسط ساقه ببرید تا کمی از ساقه به انجیر متصل باشد.

پارچه ای را روی صفحه ی مشبک توری قرار بدهید سپس آنها را روی پارچه به یک جهت بخوابانید. به صورتی که بین آن ها فاصله باشد و به هم نچسبند.

توری را در جایی که نور مستقیم خورشید می تابد قرار دهید.

روی انجیرها را با یک توری نازک بپوشانید تا از گرد و غبار و حشرات در امان باشد.

اجازه دهید انجیرها 2 تا 3 روز کامل در مقابل نور آفتاب قرار گیرد، با تاریک شدن هوا آنها را به داخل منزل بیاورید و دوباره صبح به بیرون منتقل کنید. زمانی که سطح خارجی انجیر کاملا خشک و چروکیده شد و هیچ شیره ای در انجیر باقی نماند، انجیر خشک آماده است.

روشی دیگر این است که آن ها را بشویید و ازساقه های آن را کوتاه کنید و همه ی لکه ها را با یک چاقوی کوچک برش بدهید و سپس انجیرها را از وسط نصف کنید. 

روی سینی توری فر یک پارچه پهن کنید و انجیرها را روی آن بچینید به صورتی که بین آن ها فاصله باشد و با هم تماس نداشته باشند و روی آن را با توری بپوشانید. و در معرض نور خورشید قرار بدهید.

انجیرها را دو روز زیر نور خورشید قرار دهید، هر روز صبح آن ها را چک کنید. پس از دو روز انجیرها باید نرم و قابل انعطاف باشند و در هنگام فشردن خشک باشند.

خشک کردن انجیر با فر گاز یا آون

برای خشک کردن انجیر با فر، ابتدا فر را از قبل گرم کنید و دمای فر را روی 140 درجه فارنهایت یا 60 درجه سانتیگراد قرار دهید.

سپس انجیرها را کاملا با آب بشویید. اجازه بدهید آب انجیرها کشیده شوند اگر ساقه ی انجیرها بلند بود آن ها را برش بزنید تا ساقه ی کوچکی به آن بماند. انجیرها را روی صفحه ی توری فر قرار بدهید و سپس داخل فر قرار بدهید، درب فر را را کمی باز بگذارید تا رطوبت انجیرها از داخل فر خارج شود زیرا انجیر نباید خیلی داغ و پخته شود و باید خشک شوند.

بعد از یک مدت زمان انجیرها را بچرخانید و پشت و رو کنید. به مدت 15 تا 36 ساعت در فر بماند تا حالت چروکیده پیدا کند و شیره ی داخل آن خشک شود. اگر امکان ندارد که فر یا آون طولانی مدت روشن باشد می توانید برای 8 ساعت آن را خاموش کنید.

خشک کردن انجیر در کارخانه ها: 

در کارخانه ها معمولا از مواد خشک کننده استفاده می کنند تا آب میوه یا آب خوراکی ها را بگیرند.

خشک کردن انجیر شیرین:

قبل از اینکه انجیر را خشک کنید 1 فنجان شکر را در 3 فنجان آب حل کنید و بگذارید بجوشد تا به قوام بیاید. انجیرها را به آّب شکر اضافه کنید و اجازه دهید 10 دقیقه آهسته بجوشد. سپس انجیرها را از آب خارج کنید و به روش آفتاب یا با فر یا آون خشک کنید.

خشک کردن انجیر با دستگاه خشک کن

مانند روش های بالا بشویید و آن ها را نصف کنید و سپس آن ها را روی صفحه ی خشک کن بچینید و برای این کار باید دمای دستگاه را روی ۱۱۰ درجه قرار دهید تا انجیرها بین 12 تا 24 ساعت خشک شوند.

روش های ذخیره و نگهداری انجیر خشک

انجیر خشک را در ظرفی درب بسته قرار دهید که هوا به آن جریان پیدا نکند. همچنین می توانید آنها را بسته بندی و در فریزر نگهداری کنید.

اگر انجیر خشک به موقع و درست انبار و نگهداری کنید تقریبا 18 تا 24 ماه قابل نگهداری است.

دقت داشته باشید که از هر 1300 گرم انجیر تازه تقریبا 400 گرم انجیر خشک بدست می آید.

پدیدآورنده
موضوع انجمن

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
بازگشت بالا