رفتن به محتوای اصلی

پنیر ماسکارپونه چیست؟ + طرز تهیه پنیر ماسکارپونه

تاریخ انتشار:

پنیر ماسکارپونه چیست؟ + طرز تهیه پنیر ماسکارپونه

پنیر ماسکارپونه چیست ؟

ماسکارپونه یک پنیر ایتالیایی پرچربی و دارای خامه ی سه لایه می باشد. این پنیر از خامه ی تازه که با اسید تارتاریک واسرشت شده است، ساخته می شود. پس از واسرشتن، آب آن را بدون فشار دادن از آن می گیرند. ماسکارپونه دارای رنگ شیری می باشد و در منطقه ی لومباردی ایتالیا بسیار استفاده می شود.

مسکارپونه را می توان با استفاده از خامه و اسید سیتریک یا آبلیمو هم تولید کرد. گاهی پس از تهیه به آن آب کره یا همان آب دوغ را اضافه می کنند. ماسکارپونه جزو مواد اصلی تهیه ی تیرامیسو می باشد.

پنیر ماسکارپونه به رنگ زرد است و پس از درست کردن آن در خانه به مدت 5 روز می توانید داخل یخچال قرار بدهید.

مواد لازم برای پنیر ماسکارپونه:

 خامه پاستوریزه     1 پیمانه
 سرکه ی سفید    1 قاشق غذاخوری 

طرز تهیه ی پنیر ماسکارپونه :

ابتدا خامه را در کاسه ای فلزی بریزید و روی بخار کتری قرار بدهید.(روش بن ماری) بعد از گذشت 15 دقیقه از قرار دادن خامه روی بخار آب خامه را با قاشق هم بزنید تا رقیق شود. پس از شل شدن خامه سرکه را به آن اضافه کنید و مجددا هم بزنید تا خامه خودش را بگیرد و کمی غلیظ شود.

داخل کاسه ای صافی قرار بدهید و پارچه ی توری روی صافی قرار بدهید و خامه را داخل آن بریزید. روی کاسه را بپوشانید و به مدت 24 ساعت داخل یخچال قرار دهید تا پنیر ماسکارپونه ی شما آماده شود.

* برای تهیه ی پنیر ماسکارپونه می توانید به جای سرکه از آبلیمو استفاده کنید.

مواد لازم برای تهیه ی پنیر ماسکارپونه :

خامه    1 لیوان
سرکه سفید یا آبلیمو    1 قاشق غذاخوری

طرزتهیه پنیر ماسکارپونه :

روشی دیگر برای تهیه ی پنیر ماسکارپونه این است که خامه را داخل قابلمه ای قرار بریزید و روی شعله ی گاز قرار بدهید و اجازه بدهید خامه بجوشد. زمانی حباب زد شعله را کم کنید. و با یک قاشق آن را هم بزنید سپس آبلیمو یا سرکه سفید را اضافه کنید. و هم بزنید اجازه بدهید با شعله ی کم بجوشد تا خامه غلیظ شود برای اینکه بدانید غلظت آن مناسب است یا نه با یک قاشق چوبی آن را هم بزنید اگر یک لایه روی قاشق قرار گرفته بود میزان جوشیدن خامه ی شما کافی است.

بعد از آن کاسه ای بزرگتر از قابلمه تان را آب و یخ بریزید و قابلمه را داخل آن قرار بدهید تا خامه ی شما زودتر سرد شود. سپس صافی را داخل کاسه ای بگذارید و روی آن پارچه ای نازک قرار بدهید و خامه ی خنک شده را داخل آن بریزید و به مدت 24 ساعت داخل یخچال قرار بدهید.

نیازی به فشار دادن و قرار دادن جسم سنگین روی آن نیست. بعد از 24 ساعت پارچه را کمی فشار بدهید که مطمئن باشید آبی داخل پنیر ماسکارپونه ی شما نمانده باشد.

* بهتر است برای درست کردن پنیر ماسکارپونه از خامه ی پر چرب مانند خامه ی محلی استفاده کنید تا هم طعم پنیر شما بهتر شود و هم شکل پنیر ماسکارپونه سفت تر شود. اگر چه جایگزین پنیر ماسکارپونه در دسر شما می تواند ترکیب پنیر خامه ای و خامه باشد، اما با این روش  به راحتی می توانید این پنیر خوشمزه را درست کنید بدون آن که نیاز به جایگزین داشته باشید.

موارد مصرف پنیر ماسکارپونه :

• از پنیر ماسکارپونه می توان به جای خامه فرم گرفته برای تزیین کیک و دسر استفاده کرد، برای این منظور باید پنیر را با مقداری پودر قند شیرین کنید.

• این پنیر به دلیل بافت خوبی که دارد به راحتی از ماسوره خارج می شود و قابلیت فرم گیری بهتری نسبت به خامه دارد.

• پنیر ماسکارپونه به دلیل درصد بالای چربی، یک عنصر ضروری در دستور پخت کیک های ایتالیایی مانند تیرامیسو و کیک های پنیری است. در تهیه ی کیک بادام هم نقش اصلی را ایفا می کند.

• پنیر ماسکارپونه را می توان به عنوان چاشنی برای افزایش عطر و طعم در غذا‌های شیرین استفاده کنید.

• این پنیر برای افزایش حجم، بهتر کردن طعم سس ها مناسب است.

• پنیر ماسکار پونه را می توان با میوه های تازه مخلوط کنید و به عنوان سالاد مورد استفاده قرار بدهید یا به عنوان یک لایه بر روی دسر‌ها قرار بدهید.

• بهترین طعم این پنیر را می توان در سرو آن با ماهی کولی، خردل، ادویه جات، ترشیجات و یا مخلوط با کاکائو و قهوه تجربه کرد.

پدیدآورنده
موضوع انجمن

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
بازگشت بالا