روش درست کردن کلمپه شیرینی مناسب عید نوروز
روش درست کردن کلمپه شیرینی مناسب عید نوروز
وسایل مورد نیاز:
آرد
یک کیلو
روغن جامد یا کره
400 الی 500 گرم
تخم مرغ
2 عدد
شکر
200 گرم
شیر به همراه کمی آب نصف لیوان
هل و وانیل به میزان لازم
مواد لازم : برای وسط کلمپه
خرمای بدون هسته
400 گرم
مغز گردوی خورد شده
200 گرم
هل، قلمفور و جوزهندی
به میزان لازم
بادیون و زنجبیل
به میزان لازم
پودر پسته برای تزیین به میزان لازم
روش درست کردن :
ابتدا دو عدد تخم مرغ را به همراه هل و وانیل خوب زده، سپس روغن را اضافه کرده و پس از آن شکر و آرد . این مواد را خوب مخلوط کنید و بعد از آن مخلوط شیر و آب را بیا فزایید تا خمیر لطیف و نرمی به دست آید.
مواد داخل کلمپه را کاملا یکدست با هم مخلوط کرده و کنار بگذارید.
به دو روش می توانید کلمپه را قالب زده و آماده کنید:
روش اول : خمیر را با وردنه روی سطحی صا ف پهن کرده و با ته فنجان یا لیوان به شکل دایره های هم اندازه در آورید و پس از آن که مواد خرمایی که به شکل گلوله های کوچک در آورده اید را وسط آن گذاشتید یک دایره ی خمیری را روی آن قرار داده و دور آن را ببندید و مثل خمیر قطا ب بپیچید.
روش دوم: خمیرها را با دست گلوله ای شکل کرده، کف دست پهن کنید و مواد خرما را وسط آن قرار داده و اطراف آن را ببندید و سپس با استفاده از قالبهای مخصوص کلمپه روی آن را قالب بزنید .
وقتی همه ی کلمپه ها پیچیده و آماده شدند آنها را داخل سینی فر چیده و در طبقه ی وسط و با دمای 180 درجه به مدت 15 تا 20 دقیقه گذاشته و پس از پخته شدن روی آن را با پودر پسته تزیین کنید و بگذارید سرد شده ، سپس نوش جان کنید.
افزودن دیدگاه جدید