رفتن به محتوای اصلی

طرز تهیه آش رشته پیش غذای معروف ایرانی ها

تاریخ انتشار:

طرز تهیه آش رشته پیش غذای معروف ایرانی ها

طرز تهیه آش رشته یکی از غذاهای مورد علاقه ایرانیان را در این مطلب برای شما ارائه کرده ایم. مقداری از پیاز و سیر و نعناع سرخ شده را به آش اضافه کنید و بقیه را برای تزئین روی آش نگه دارید.

آش رشته ، طرز تهیه آش رشته

 آموزش درست کردن آش رشته برای 4 نفر

مواد لازم برای تهیه آش رشته

حبوبات لازمآش رشته

  • نخود ، لوبیا قرمزو لوبیا چیتی 40 گرم یا معادل 1/4 لیوان
     
  • عدس ریز  50 گرم
     
  • پیاز متوسط 3 عدد
     
  •  روغن به مقدار لازم
     
  • زرد چوبه  1 قاشق غذا خوری 
     
  • اسفناج 20 گرم  معادل 10 عدد برگ متوسط 
     
  • جعفری 20 گرم  معادل 10 عدد 
     
  • تره 30  گرم  معادل 15 شاخه تره
     
  • شوید  10 گرم  معادل 10 شاخه
     
  • گشنیز 20  گرم  معادل 30 شاخه
     
  • نعناع خشک  2 قاشق غذا خوری
     
  • رشته آش  70 گرم
     
  • سیر 2 حبه
     
  • کشک 2 قاشق غذا خوری 
     
  • آرد  2 قاشق غذاخوری
     
  •  نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

آش رشته ، آش رشته خوشمزه ، طرز تهیه آش رشته

طرز تهیه کامل آش رشته

از شب قبل نخود و لوبیا ها را باهم در ظرفی خیس می کنیم و عدس را جداگانه در ظرف دیگری خیس میدهیم .پیاز ها را هم خلالی می کنیم و برای اینکه موقع سرخ کردن  لح نشود و حالت چیپسی پیدا کند از شب قبل آن را روی پارچه ای تمیز پهن می کنیم و با یک پارچه نازک روی آن را می پوشانیم.

 نخود و لوبیاهایی که از شب قبل خیس کردیم درون قابلمه ای با 5 لیوان آب می پزیم و وقتی جوش آمد کف روی حبوبات را با قاشق می گیریم وحرارت شعله را کمتر می کنیم و و در قابلمه را به طور کمی نیمه باز روی آن قرار میدهیم  و یک ساعت به آن زمان می دهیم تا حبوبات پخته شوند.

آش رشته ، آش رشته خوشمزه ، روش پخت آش رشته خوشمزه ، طرز تهیه آش رشته

 

مقدار سبزی آشی که آماده کردیم رو تمیز می کنیم و شاخه های کلفتش را بر می داریم و پس از شستشو وآب گیری خرد می کنیم .

سبزی آش را نباید زیاد ریز کرد چون خودشو تو آش  نشون نمیده .

بعد از آماده کردن سبزی میریم سراغ پیاز هایی که از شب قبل خلال کردیم در ماهیتابه ای با کمی روغتن سرخ می کنیم تا طلایی شود. در ظرف دیگری 4 قاشق غذا خوری روغن می ریزیم و اجازه میدهیم تا داغ شود بعد یک قاشق زرد چوبه را داخل آن می ریزیم و بعد از کمی هم زدن  نعناع ها را به آن اضافه می کنیم و سریع بعد از 10 ثانیه هم زدن از روی شعله گاز برمی داریم تا نعناع نسوزد و رنگ آن تیره نشود.

باید دقت کنید که در همین فاصله کم هم شعله گاز پایین باشد.

بعد ازیک ساعت که لوبیا ها پخت عدس و سبزی را به آن اضافه می کنیم و 5 لیوان آب جوش هم داخل قابلمه می ریزیم و شعله گاز را زیاد می کنیم تا مواد باهم به جوش بیاید .

بعد شعله را کم می کنیم و با در نیمه باز اجازه می دهیم عدس و سیزی ها با حبوبات به مدت نیم ساعت بپزند.

آش رشته ، آش رشته خوشمزه ، راههای خوشمزه شدن آش رشته ، خوشمزگی آش رشته ، روش پخت آش رشته خوشمزه ، طرز تهیه آش رشته 

بعد از این زمان داخل لیوانی 2 قاشق غذا خوری آرد معادل 20 گرم را با نصف لیوان آب خوب مخلوط می کنیم تا آرد گلوله  گلوله  نشود و به داخل مواد آش به آرامی می ریزیم و هم می زنیم.

بعد از آن  نصف پیاز داغ و نعناع داغمان  را در داخل آش می ریزیم و بعد از کمی هم زدن در مرحله آخر رشته آش را نصف کرده و کم کم به صورت نامنظم در حالی که آش را بهم می زنید.

در داخل آن می ریزیم .باید مدام هم بزنید تا رشته ها نرم شوند . در این فاصله نمک و ادویه دلخواه مثل فلفل و زرد چوبه را هم اضافه می کنیم وبعد از یک ربع از روی شعله برمی داریم .

دقت کنید آشتان رقیق باشد چون بعد ازکمی سرد شدن آش غلیظ می شود.

و بعد از نیم ساعت که گذشت آش شما آماده خوردن است چون هم جا افتاده و کاملا غلیظ شده و رشته ها حجیم تر و نرم تر شده است. برای تزیین  می توانید از نصف  پیاز داغ و نعناع داغ مونده و کمی سیر داغ و کشک به مدلهای دلخواه استفاده کنید. 

نکاتی مهم و اصولی در پخت آش رشته :

  1. برای اینکه رشته های آش به هم نچسبند و مواد راحت تر در قابلمه پخته شوند باید گنجایش قابلمه بزرگتر از حجم آش رشته باشد.
     
  2. برای زیبایی آش رشته ، سبزی آش باید درشتر خرد شود و نیز بدون ساقه باشد.
     
  3. بهتر است از پیاز داغ فراوان برای داخل آش رشته استفاده کنید.
     
  4. سعی کنید از مرغوبترین نوع رشته آش استفاده کنید.
     
  5. حتما نمک داخل آش رشته را تست کنید تا به واسطه ریختن کشک اش شور نشود.
     
  6. روغن باعث جا افتادن آش می شود به همین دلیل باید به اندازه کافی آن را مصرف کرد.
     
  7. کشک باعث بریده شدن آش می شود ، به همین دلیل نباید آن را در آش رشته جوشاند.
     
  8. از نظر بهداشت و سلامت کشک را حتماً به مدت 20 دقیقه بجوشانید.
     
  9. برای درست کردن نعنا داغ 2 قاشق روغن را داغ کرده و نعنای خشک را داخل آن بریزید و بلافاصله خاموش کنید تا نعنا نسوزد.
     
  10. هنگامی که آش جا افتاد باید لعابی رقیق روی آن را بپوشاند و رشته بوی خامی ندهد. البته نوع رشته هم تاثیر خوبی در جا افتادن اش میگذارد.
     
  11.  تره را جدا از سیزی های دیگر خرد کنید .
     
  12. برای اینکه آش بد رنگ نشود هرگز موقعه پخت در قابلمه را نگذارید.
     
  13. مقدار حبوبات را داخل آش را می توانید کم یا زیاد کنید.
     
  14. اگر از آب قلم در آش استفده کردید مقدار کره یا روغن را کمتر کنید.

نکات تکمیلی در مورد آش رشته

  • آش رشته جزو آش و حلیم می باشد 
  • زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه 
  • و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت می باشد .
  • آش رشته را می توانید در وعده نهار - میان وعده - شام - پیش غذاسرو کنید . 
  • همچنین می توان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
  • توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب می باشد .

برای دسترسی به مطالب بیشتر در انجمن « آشپزی, انواع دسرها » اینجا کلیک کنید.

موضوع انجمن

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
بازگشت بالا