طرز تهیه سس گوشت (ماکارونی، لازانیا، استیک و پاستا)

طرز تهیه سس گوشت (کبابی، ماکارونی، لازانیا، استیک و پاستا)

سس گوشتسس گوشت ، با استفاده از گوشت، آب یا عصاره گوشت، سبزیجات مختلف و ادویه تهیه می شود و طعم انواع کباب، ماکارونی، لازانیا، استیک، و پاستا را تکمیل می کند. برای آشنایی با طرز تهیه سس گوشت به روش های مختلف با ما همراه باشید.

سس ها تکمیل کننده طعم و مزه غذا هستند و انواع مختلفی دارند. ماده اصلی برخی از سس ها مانند سس کچاپ، گوجه فرنگی است و در تهیه برخی از سس ها از انواع سبزیجات، و ادویه استفاده می شود. سس گوشت نوعی سس سنتی محسوب می شود که مواد تشکیل دهنده آن گوشت یا آب گوشت و سبزیجات مختلف است. سس گوشت، معمولا همراه با انواع کباب، اسپاگتی بلونز، پاستا، انواع لازانیا، ماکارونی، استیک، گوشت سفید و قرمز سرو می شود و طعم غذا را کامل می کند. در این مطلب قصد داریم شما را با انواع سس گوشت آشنا سازیم.
 

 

سس گوشت


مواد لازم برای تهیه سس گوشت کباب

کره 20 گرم
پیاز متوسط ریز خرد شده 1 عدد
سیر له شده 1 حبه
سس خردل 1.5 قاشق سوپخوری
رب گوجه فرنگی 1 قاشق سوپخوری
آب گوشت 400 میلی لیتر


طرز تهیه سس گوشت کباب

  1. کره را بر روی حرارت ملایم آب کرده، پیاز و سیر را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شوند.
  2. سس خردل، آب گوشت و رب گوجه فرنگی را به پیاز و سیر تفت داده شده بیفزایید و مخلوط کنید.
  3. حرارت را متوسط کنید تا سس بجوشد و غلیظ شود.
  4. وقتی مقدار سس به یک پیمانه رسید آن را صاف کرده و مصرف کنید. 

مواد لازم برای تهیه سس گوشت ماکارونی

پیاز خرد شده 2 پیمانه
سیر خرد شده 2 حبه
پونه 1/2 قاشق چایخوری
رزماری 1/2 قاشق چایخوری
فلفل قرمز  نوک قاشق چاخوری
 زیره  1/2 قاشق چایخوری
گوشت چرخ کرده 450 گرم
پودر ریحان خشک 1/2 قاشق چایخوری
سس گوجه فرنگی 1/2 پیمانه
شکر 1 قاشق چایخوری
جعفری خرد شده 1 قاشق غذاخوری
روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه سس گوشت ماکارونی

  1. پیاز را نگینی خرد کرده و با کمی روغن در یک ماهیتابه سرخ کنید
  2. سیر و ادویه ها را به پیاز سرخ شده اضافه کرده و تفت دهید.
  3. گوشت چرخ کرده را به مواد اضافه کرده و با هم تفت دهید تا گوشت سرخ شود
  4. سس گوجه فرنگی و شکر را به مواد اضافه کنید و در حد چند دقیقه تفت دهید تا طعم مواد و ادویه ها با هم ترکیب شود.
  5. این سس را می توانید به ماکارونی پخته شده اضافه کرده و نوش جان کنید.

     

  6. سس گوشت ماکارونی

مواد لازم برای تهیه سس گوشت لازانیا

گوشت چرخ کرده 200 گرم
قارچ 150 گرم
پیاز بزرگ 1 عدد
کره 20 گرم
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
زردچوبه، نمک و فلفل به میزان لازم


طرز تهیه سس گوشت لازانیا

  1. قارچ را نگینی خرد کرده و با کره و مقداری نمک تفت دهید تا آب آن کشیده شده و سرخ شود.
  2. پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و با کمی روغن سرخ کنید.
  3. کمی زردچوبه و رب گوجه فرنگی به پیاز سرخ شده اضافه کرده و تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.
  4. گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا بپزد و سپس نمک و فلفل را به آن اضافه کنید.
  5. قارچ سرخ شده را به گوشت اضافه کنید و برای چند دقیقه با هم تفت دهید تا مواد مزه دار شوند.
  6. سس مورد نظر شما آماده است و می توان از آن برای انواع لازانیا استفاده کرد. 

مواد لازم برای تهیه سس گوشت اسپاگتی

روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
سیر له شده 2 حبه
پیاز بزرگ ریز خرد شده 1 عدد
هویج نگینی خرد شده 1 عدد
گوشت چرخ کرده 225 گرم
ژامبون گوشت نگینی خرد شده 100 گرم
آب غوره یا آب 150 میلی لیتر
برگ ریحان تازه خرد شده 1 قاشق غذاخوری
پوره گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی ریز خرد شده 280 گرم
نمک و فلفل به میزان لازم


طرز تهیه سس گوشت اسپاگتی

  1. 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون را در یک قابلمه گرم کرده، سیر، پیاز و هویج را به آن کرده و به مدت 6 دقیقه سرخ کنید.
  2. گوشت چرخ کرده و ژامبون را به قابلمه افزوده و به مدت 12 دقیقه روی حرارت متوسط تا زمانیکه مواد کاملا بپزند، آنها را سرخ کنید.
  3. آب غوره یا آب، گوجه فرنگی خرد شده، برگ ریحان و پوره گوجه فرنگی را درون قابلمه بریزید و به مدت 4 دقیقه آنها را بپزید. سپس نمک و فلفل را افزوده و درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید مواد به مدت 30 دقیقه دیگر بپزد.
  4. پس از گذشت این مدت، درب قابلمه را برداشته و به مدت 15 دقیقه دیگر بدون درپوش به پخت ادامه دهید.
  5. سس آماده است، این سس را می توانید روی اسپاگتی ریخته و سرو کنید. 

مواد لازم برای تهیه سس گوشت پاستا

گوشت چرخ کرده 250 گرم
هویج 1 عدد
پیاز 1 عدد
ساقه کرفس 1 عدد
ماء الشعیر 1/2 پیمانه
گوجه فرنگی رنده شده 200 گرم
روغن زیتون 3-4 قاشق غذاخوری


طرز تهیه سس گوشت پاستا

  1. هویج، پیاز و ساقه کرفس را به صورت نگینی ریز خرد کرده و با 4-3 قاشق روغن زیتون سرخ کنید.
  2. گوشت چرخ کرده را به مواد اضافه کرده و سرخ کنید تا رنگ آن تغییر کند.
  3. ماء الشعیر، نمک و فلفل را به مواد اضافه کرده و اجازه دهید مواد با حرارت متوسط بپزند.
  4. گوجه فرنگی  را رنده کرده و به همراه 3-2 قاشق رب گوجه فرنگی به مواد اضافه کنید.
  5. حرارت را ملایم کرده و اجازه دهید آب گوجه فرنگی کشیده شود، ولی مراقب باشید سس خیلی خشک نشود. 

مواد لازم برای تهیه سس گوشت استیک

قارچ ورقه شده 2 پیمانه
شیر 1 پیمانه
پیاز متوسط 1 عدد
آرد 1 قاشق غذاخوری
عصاره گوشت گوساله 1 عدد
فلفل سیاه به میزان لازم


طرز تهیه سس گوشت استیک

  1. پیاز خرد شده را در روغن سرخ کنید تا طلایی شود.
  2. ورقه های قارچ را در کمی روغن تفت دهید تا آب آنها کشیده شده و سرخ شوند.
  3. قارچ را به پیاز سرخ شده بیفزایید و اجازه دهید کمی با هم تفت بخورند.
  4. عصاره گوشت، شیر، آرد و فلفل سیاه را در یک ظرف با هم مخلوط کرده و به قارچ و پیاز اضافه کنید.  
  5. اجازه دهید سس روی حرارت ملایم چند دقیقه بجوشد و غلیظ شود.
  6. در انتها در صورت تمایل کمی خامه یا کره به سس اضافه کنید.
  7. از این سس می توانید روی استیک آماده ریخته و میل کنید. 

مواد لازم برای تهیه سس گوشت سفید و قرمز

پیاز خرد شده 1 عدد
کره 150 گرم
آب گوشت 2 پیمانه
خامه 100 گرم
نعنا، ریحان، ترخان، مرزه 1 بسته کوچک
فلفل سیاه یا قرمز 1 قاشق چایخوری
نمک به میزان لازم


طرز تهیه سس گوشت سفید و قرمز

  1. کره را در یک ماهیتابه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب شود.
  2. پیاز را خرد کرده و به کره اضافه کنید و تفت دهید.
  3. سبزی معطر، نمک، فلفل و آب گوشت را به پیاز اضافه کنید و اجازه دهید 5 دقیقه بجوشد و سپس سبزی معطر را خارج کنید.
  4. پس از 3-2 دقیقه حرارت را خاموش کرده و خامه را اضافه کنید.
  5. سس آماده است، این سس را می توانید با انواع گوشت سفید (مرغ، ماهی، میگو) و قرمز استفاده کنید.

برای دسترسی به مطالب بیشتر در انجمن « آشپزی, انواع دسرها » اینجا کلیک کنید.

Share