طرز تهیه سس گوشت (کبابی، ماکارونی، لازانیا، استیک و پاستا)
سس گوشت ، با استفاده از گوشت، آب یا عصاره گوشت، سبزیجات مختلف و ادویه تهیه می شود و طعم انواع کباب، ماکارونی، لازانیا، استیک، و پاستا را تکمیل می کند. برای آشنایی با طرز تهیه سس گوشت به روش های مختلف با ما همراه باشید.
سس ها تکمیل کننده طعم و مزه غذا هستند و انواع مختلفی دارند. ماده اصلی برخی از سس ها مانند سس کچاپ، گوجه فرنگی است و در تهیه برخی از سس ها از انواع سبزیجات، و ادویه استفاده می شود. سس گوشت نوعی سس سنتی محسوب می شود که مواد تشکیل دهنده آن گوشت یا آب گوشت و سبزیجات مختلف است. سس گوشت، معمولا همراه با انواع کباب، اسپاگتی بلونز، پاستا، انواع لازانیا، ماکارونی، استیک، گوشت سفید و قرمز سرو می شود و طعم غذا را کامل می کند. در این مطلب قصد داریم شما را با انواع سس گوشت آشنا سازیم.
مواد لازم برای تهیه سس گوشت کباب
کره |
20 گرم |
پیاز متوسط ریز خرد شده |
1 عدد |
سیر له شده |
1 حبه |
سس خردل |
1.5 قاشق سوپخوری |
رب گوجه فرنگی |
1 قاشق سوپخوری |
آب گوشت |
400 میلی لیتر |
طرز تهیه سس گوشت کباب
-
کره را بر روی حرارت ملایم آب کرده، پیاز و سیر را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شوند.
-
سس خردل، آب گوشت و رب گوجه فرنگی را به پیاز و سیر تفت داده شده بیفزایید و مخلوط کنید.
-
حرارت را متوسط کنید تا سس بجوشد و غلیظ شود.
-
وقتی مقدار سس به یک پیمانه رسید آن را صاف کرده و مصرف کنید.
مواد لازم برای تهیه سس گوشت ماکارونی
پیاز خرد شده |
2 پیمانه |
سیر خرد شده |
2 حبه |
پونه |
1/2 قاشق چایخوری |
رزماری |
1/2 قاشق چایخوری |
فلفل قرمز |
نوک قاشق چاخوری |
زیره |
1/2 قاشق چایخوری |
گوشت چرخ کرده |
450 گرم |
پودر ریحان خشک |
1/2 قاشق چایخوری |
سس گوجه فرنگی |
1/2 پیمانه |
شکر |
1 قاشق چایخوری |
جعفری خرد شده |
1 قاشق غذاخوری |
روغن زیتون |
2 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه سس گوشت ماکارونی
-
پیاز را نگینی خرد کرده و با کمی روغن در یک ماهیتابه سرخ کنید
-
سیر و ادویه ها را به پیاز سرخ شده اضافه کرده و تفت دهید.
-
گوشت چرخ کرده را به مواد اضافه کرده و با هم تفت دهید تا گوشت سرخ شود
-
سس گوجه فرنگی و شکر را به مواد اضافه کنید و در حد چند دقیقه تفت دهید تا طعم مواد و ادویه ها با هم ترکیب شود.
-
این سس را می توانید به ماکارونی پخته شده اضافه کرده و نوش جان کنید.
-
مواد لازم برای تهیه سس گوشت لازانیا
گوشت چرخ کرده |
200 گرم |
قارچ |
150 گرم |
پیاز بزرگ |
1 عدد |
کره |
20 گرم |
رب گوجه فرنگی |
2 قاشق غذاخوری |
زردچوبه، نمک و فلفل |
به میزان لازم |
طرز تهیه سس گوشت لازانیا
-
قارچ را نگینی خرد کرده و با کره و مقداری نمک تفت دهید تا آب آن کشیده شده و سرخ شود.
-
پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و با کمی روغن سرخ کنید.
-
کمی زردچوبه و رب گوجه فرنگی به پیاز سرخ شده اضافه کرده و تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.
-
گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا بپزد و سپس نمک و فلفل را به آن اضافه کنید.
-
قارچ سرخ شده را به گوشت اضافه کنید و برای چند دقیقه با هم تفت دهید تا مواد مزه دار شوند.
-
سس مورد نظر شما آماده است و می توان از آن برای انواع لازانیا استفاده کرد.
مواد لازم برای تهیه سس گوشت اسپاگتی
روغن زیتون |
2 قاشق غذاخوری |
سیر له شده |
2 حبه |
پیاز بزرگ ریز خرد شده |
1 عدد |
هویج نگینی خرد شده |
1 عدد |
گوشت چرخ کرده |
225 گرم |
ژامبون گوشت نگینی خرد شده |
100 گرم |
آب غوره یا آب |
150 میلی لیتر |
برگ ریحان تازه خرد شده |
1 قاشق غذاخوری |
پوره گوجه فرنگی |
2 قاشق غذاخوری |
گوجه فرنگی ریز خرد شده |
280 گرم |
نمک و فلفل |
به میزان لازم |
طرز تهیه سس گوشت اسپاگتی
-
2 قاشق غذاخوری روغن زیتون را در یک قابلمه گرم کرده، سیر، پیاز و هویج را به آن کرده و به مدت 6 دقیقه سرخ کنید.
-
گوشت چرخ کرده و ژامبون را به قابلمه افزوده و به مدت 12 دقیقه روی حرارت متوسط تا زمانیکه مواد کاملا بپزند، آنها را سرخ کنید.
-
آب غوره یا آب، گوجه فرنگی خرد شده، برگ ریحان و پوره گوجه فرنگی را درون قابلمه بریزید و به مدت 4 دقیقه آنها را بپزید. سپس نمک و فلفل را افزوده و درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید مواد به مدت 30 دقیقه دیگر بپزد.
-
پس از گذشت این مدت، درب قابلمه را برداشته و به مدت 15 دقیقه دیگر بدون درپوش به پخت ادامه دهید.
-
سس آماده است، این سس را می توانید روی اسپاگتی ریخته و سرو کنید.
مواد لازم برای تهیه سس گوشت پاستا
گوشت چرخ کرده |
250 گرم |
هویج |
1 عدد |
پیاز |
1 عدد |
ساقه کرفس |
1 عدد |
ماء الشعیر |
1/2 پیمانه |
گوجه فرنگی رنده شده |
200 گرم |
روغن زیتون |
3-4 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه سس گوشت پاستا
-
هویج، پیاز و ساقه کرفس را به صورت نگینی ریز خرد کرده و با 4-3 قاشق روغن زیتون سرخ کنید.
-
گوشت چرخ کرده را به مواد اضافه کرده و سرخ کنید تا رنگ آن تغییر کند.
-
ماء الشعیر، نمک و فلفل را به مواد اضافه کرده و اجازه دهید مواد با حرارت متوسط بپزند.
-
گوجه فرنگی را رنده کرده و به همراه 3-2 قاشق رب گوجه فرنگی به مواد اضافه کنید.
-
حرارت را ملایم کرده و اجازه دهید آب گوجه فرنگی کشیده شود، ولی مراقب باشید سس خیلی خشک نشود.
مواد لازم برای تهیه سس گوشت استیک
قارچ ورقه شده |
2 پیمانه |
شیر |
1 پیمانه |
پیاز متوسط |
1 عدد |
آرد |
1 قاشق غذاخوری |
عصاره گوشت گوساله |
1 عدد |
فلفل سیاه |
به میزان لازم |
طرز تهیه سس گوشت استیک
-
پیاز خرد شده را در روغن سرخ کنید تا طلایی شود.
-
ورقه های قارچ را در کمی روغن تفت دهید تا آب آنها کشیده شده و سرخ شوند.
-
قارچ را به پیاز سرخ شده بیفزایید و اجازه دهید کمی با هم تفت بخورند.
-
عصاره گوشت، شیر، آرد و فلفل سیاه را در یک ظرف با هم مخلوط کرده و به قارچ و پیاز اضافه کنید.
-
اجازه دهید سس روی حرارت ملایم چند دقیقه بجوشد و غلیظ شود.
-
در انتها در صورت تمایل کمی خامه یا کره به سس اضافه کنید.
-
از این سس می توانید روی استیک آماده ریخته و میل کنید.
مواد لازم برای تهیه سس گوشت سفید و قرمز
پیاز خرد شده |
1 عدد |
کره |
150 گرم |
آب گوشت |
2 پیمانه |
خامه |
100 گرم |
نعنا، ریحان، ترخان، مرزه |
1 بسته کوچک |
فلفل سیاه یا قرمز |
1 قاشق چایخوری |
نمک |
به میزان لازم |
طرز تهیه سس گوشت سفید و قرمز
-
کره را در یک ماهیتابه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب شود.
-
پیاز را خرد کرده و به کره اضافه کنید و تفت دهید.
-
سبزی معطر، نمک، فلفل و آب گوشت را به پیاز اضافه کنید و اجازه دهید 5 دقیقه بجوشد و سپس سبزی معطر را خارج کنید.
-
پس از 3-2 دقیقه حرارت را خاموش کرده و خامه را اضافه کنید.
-
سس آماده است، این سس را می توانید با انواع گوشت سفید (مرغ، ماهی، میگو) و قرمز استفاده کنید.
برای دسترسی به مطالب بیشتر در انجمن « آشپزی, انواع دسرها » اینجا کلیک کنید.