پاسخ امام حسن(ع)به کافری که آراستگی ایشان اعتراض داشتند
پاسخ امام حسن(ع) به کافری که به لباسهای آراسته او اعتراض کرد
.
امام موسی صدر: چرا پیشوایان و رهبران ما که آنها را رهبران خود در جنبش می دانیم، چنین از دنیا روگردان بوده اند و به آخرت اشتیاق داشته اند؟ علت چیست؟ و آیا این رفتار آنان با مباحثی که الآن مطرح می کنیم، تناقض دارد؟ در واقع نه.
.
درمورد حدیث اول، «الدُّنیا سِجنُ المُؤمِنِ وَجَنَّـةُ الکافِر»، نقل شده است که کافری به امام حسن(ع) برخورد کرد، درحالی که ایشان سوار بر اسبی ارزشمند بود و لباسی فاخر به تن داشت و خود را آراسته بود.
امامان، همانگونه که میدانید، به آراستگی ظاهر خود اهمیت میدادند، پیامبر(ص) عطر میزد و روغن استعمال میکرد و پیش از خروج از خانه، خود را به همسرش نشان میداد یا در آینه نگاه میکرد تا ظاهری مرتب داشته باشد. بخشی از هزینه های پیامبر برای خرید عطر بود. پیشوایان ما به پوشش خود اهمیت میدادند، ولی برخی از روحانیان ما هیچ توجهی به لباس خود ندارند، ولی پیامبر توجه بسیار میکرد.
آن کافر به امام حسن گفت: شما می گویید دنیا زندان مؤمن و بهشت کافر است، درحالیکه میبینم شما دنیا را بهشت خود ساخته اید و من که کافرم، دنیا برایم زندان است. امام در پاسخ فرمود: اگر میدانستی که خدا در آخرت برای تو چه جایگاهی آماده ساخته است، درمی یافتی که این دنیا برای تو بهشت است و اگر میدانستی که خدا در آخرت برای من چه جایگاهی فراهم کرده است، درمی یافتی که این دنیا برای من زندان است.
آرمان و کمال مؤمن و آنچه خداوند برای مؤمنان نیکوکار و مجاهد رقم زده است، بسیار زیاد است، به گونهای که این زندگی برای آنان زندان است.
.
.
برگرفته از سخنرانی معاد: پاداش کامل/ جلد 11، امام موسی صدر.
.
.
#سخنان_بزرگان
#امام_موسی_صدر
افزودن دیدگاه جدید