درخواست حضرت زهرا از خداوند متعال
ذکر انگشتر حضرت زهرا علیها السلام
آیت الله جوادی آملی می فرمود:
نقل شده: حضرت فاطمه زهرا(علیها السلام)فرمود بر روی نگین انگشتر من این ذکر را بنویسید؛
«الهی لا تکلنی الی نفسی طرفه عین ابدا»
یعنی؛ خدایا من را به اندازه یک چشم بهم زدن هم به خودم وامگذار.
از حضرت پرسیدند؛چرا در بین این همه ذکرها، شما این ذکر را انتخاب کردید؟
حضرت زهرا(علیها السلام ) فرمود: زمانی که من دختر بودم و در خانه پدرم،هر وقت سحر بیدار شدم ، دیدم پدرم رسول الله سر به سجده گذاشته و در سجده این ذکر را میگوید.
نقش انگشتر حضرت زهرا عليها السلام چه بود؟
گفتهاند نقش انگشتر ايشان «اَمِنَالمتوكلّون»[۱] يا «اللّٰهُ وَلّىُ عِصمَتى» بوده است و گفتهاند.
جنس انگشترش از نقره بود و نقش آن «نعمْالقادِرُاللّٰه» بوده است و آوردهاند كه نقش اين كلمات روى انگشتر تأثير عجيبى در راندن دشمنان و حفظ اموال و اولاد و بدن انسان از شرّ جن و انس و از تمام بدىها و آفات و مكروهات و بليات دارد و برخى هم گفتهاند نقش انگشتر آن حضرت، نقش انگشتر حضرت سليمان بن داود بوده است و آن نقش چنين بود: «سُبحانَ مَن الجَم الجِنَّ بَكلَماتِهِ»[۲] منّزه است آن كه با كلمات خود جن را مسخر نموده است.
خواب حضرت فاطمه عليها السلام در رابطه با انگشتر درخواستی ایشان:
در خواب ديد كه وارد بهشت شده است و سه قصر زيبا، توجه حضرت را به خود جلب کرد.
سؤ ال نمود كه اين قصرها براى كيست؟
پاسخ شنيد: براى فاطمه، دختر محمّد صلّلى اللّه عليه و آله مى باشد، حضرت داخل يكى از آن قصرها شد كه بسيار مجلل و زيبا بود، در اين بين چشمش به تختى افتاد كه سه پايه داشت.
سؤ ال نمود: چرا اين تخت سه پايه دارد؟
ندا آمد: چون صاحبش از خداوند انگشترى خواست؛ پس از يكى از پايه هاى اين تخت براى او انگشترى ساخته شد.
تعبیر خواب حضرت فاطمه زهرا عليها السلام:
زمانی که صبح شد، به حضور پدرش رسول خدا آمد و جريان خوابش را بيان نمود، حضرت رسول صلّلى اللّه عليه و آله فرمود: فاطمه جان, دنيا براى شما و پيروان شما آفريده نشده است؛ بلكه آخرت براى شماها خواهد بود و بهشت وعده گاه ما و شما مى باشد. و سپس فرمودند: اين دنيا ارزشى ندارد، بى وفا و از بين رفتنى است و فريبنده خواهد بود.
هنگامى كه حضرت زهرا سلام اللّه عليها به منزل خود بازگشت، آن انگشتر را زير جا نمازش قرار داد و از آن منصرف گرديد. و چون شب فرا رسيد خوابيد، در خواب ديد كه وارد بهشت شده است و همين كه عبورش در آن قصر به همان تخت افتاد، ديد كه بر چهار پايه استوار گشته است، وقتى که به دنبال علت گشت. گفتند: صاحبش انگشتر را برگردانيد و تخت به همان حالت اوليه خود بازگشت.
پینوشت:
۱) - عوالمالمعارف، جلد 11، صفحه 22.
۲) - اللمعةالبيضاء، صفحه 131.
افزودن دیدگاه جدید