رفتن به محتوای اصلی
روتیتر
حسین تربتی

آثار و برکات زیارت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها

تاریخ انتشار:
حضرت فاطمه زهرا

1. بهشت
یزید بن عبد الملک از پدرش و از جدّش نقل کرده است که: بر فاطمه سلام الله علیها وارد شدم، پس او ابتدا بر من سلام کرد، و فرمود حالت چگونه است؟ عرض کردم: به دنبال خیر و برکت هستم. آن گاه فرمود: «أَخْبَرَنِی أَبِی وَ هُوَ ذَا هُوَ أَنَّهُ مَنْ سَلَّمَ عَلَیْهِ وَ عَلَیَّ ثَلَاثَةَ أَیَّامٍ أَوْجَبَ اللَّهُ لَهُ الْجَنَّةَ قُلْتُ لَهَا فِی حَیَاتِهِ وَ حَیَاتِکِ قَالَتْ نَعَمْ وَ بَعْدَ مَوْتِنَا؛ 1
پدرم خبر داد، در حالی که زنده بود، هر کسی سه روز بر او و بر من سلام کند، خدا بهشت را بر او واجب می کند. عرض کردم: در حیات او و شما؟ فرمود: بلی، و بعد از مرگمان.»
2. بخشش گناهان
امام علی علیه السلام از فاطمه سلام الله علیها نقل نموده است، که: پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: «یَا فَاطِمَةُ مَنْ صَلَّى عَلَیْکِ غَفَرَ اللَّهُ لَهُ وَ أَلْحَقَهُ بِی حَیْثُ کُنْتُ مِنَ الْجَنَّةِ؛ 2 ای فاطمه! کسی که بر تو درود بفرستد، خداوند او را می بخشد، و به من، در هر جای بهشت که باشم، ملحق می کند.»
امام صادق علیه السلام از پدرانش نقل نموده است: «مَنْ زَارَ قَبْرَ الطَّاهِرَةِ فَاطِمَةَ فَقَالَ السَّلَامُ عَلَیْکِ ... ثُمَّ اسْتَغْفَرَ اللَّهَ غَفَرَ اللَّهُ لَهُ وَ أَدْخَلَهُ الْجَنَّةَ؛ 3 کسی که قبر [آن] پاکیزه [یعنی] فاطمه را زیارت کند، پس بگوید: سلام بر تو ای فاطمه!... سپس طلب استغفار کند،  خداوند او را می بخشد و داخل بهشت می کند.»
3. نجات از سختیهای قیامت
امام باقر علیه السلام از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم نقل نموده است که فرمود: «مَنْ زَارَنِی أَوْ زَارَ أَحَداً مِنْ ذُرِّیَّتِی زُرْتُهُ یَوْمَ الْقِیَامَةِ فَأَنْقَذْتُهُ مِنْ أَهْوَالِهَا؛ 4 کسی که مرا و یا یکی از فرزندانم را زیارت کند، روز قیامت او را زیارت می کنم و از سختیهای قیامت نجاتش می دهم.»
یقیناً از بارزترین و کامل ترین مصداق ذریۀ آن حضرت، فاطمه زهرا سلام الله علیها می باشد.
4. زیارت حضرت فاطمه، با زیارت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم در فضل و عظمت دخت گرامی اش فرمود: به راستی خداوند گروهی از ملائکه را حافظ او قرار داده است که از سمت راست، چپ، پشت سر، و پیش رو حفظش می کنند و آنان با او هستند در حیاتش و با قبرش و در از وفاتش و صلوات زیاد بر او، شوهر و پسرانش می فرستدند. «فَمَنْ زَارَنِی بَعْدَ وَفَاتِی فَکَأَنَّمَا زَارَ فَاطِمَةَ وَ مَنْ زَارَ فَاطِمَةَ فَکَأَنَّمَا زَارَنِی وَ مَنْ زَارَ عَلِیَّ بْنَ أَبِی طَالِبٍ فَکَأَنَّمَا زَارَ فَاطِمَةَ وَ مَنْ زَارَ الْحَسَنَ وَ الْحُسَیْنَ فَکَأَنَّمَا زَارَ عَلِیّاً وَ مَنْ زَارَ ذُرِّیَّتَهُمَا فَکَأَنَّمَا زَارَهُمَا؛ 5 پس کسی که مرا بعد از وفاتم زیارت کند، گویا فاطمه را زیارت نموده، و کسی که فاطمه را زیارت کند، گویا مرا زیارت کرده، و کسی که علی علیه السلام را زیارت کند، گویا فاطمه سلام الله علیها را زیارت نموده و کسی که حسن و حسین علیهما السلام را زیارت کند، گویا علی علیه السلام را زیارت نموده و کسی که فرزندان آن دو را زیارت کند، گویا آن دو را زیارت نموده است.»
 

منبع: ماهنامه اطلاع رسانی، پژوهشی، آموزشی مبلغان شماره149.
----------------------
پی نوشت:
1) تهذیب الاحکام، ج6، ص9، ح11؛ مزار المفید، ص177؛ وسائل الشیعه، حر عاملی، ج14، ص367، باب 18 مزار، ح1؛ بحار الانوار، علامه مجلسی، ج100، ص194، ح9 و موسوعه، ج1، ص60 و 266.
2) بحارالانوار، علامه مجلسی، ج100، ص194، ح10؛ مستدرک الوسائل، میرزای نوری، ج10، ص211؛ موسوعه، ج1، ص269.
3) بحار الانوار، علامه مجلسی، ج100، ص199، ح19؛ مستدرک الوسائل، میرزای نوری، ج10، ص210؛ موسوعه، ج1، ص269.
4) وسائل الشیعه، حر عاملی، ج14، ص331، باب 2؛ مزار المفید، ح23؛ بحارالانوار، علامه مجلسی، ج100، ص123؛ موسوعه، ج1، ص268.
5) بحارالانوار، علامه مجلسی، ج100، ص122، ح28؛ مستدرک الوسائل، میرزا حسین نوری، مؤسسۀ آل البیت، 1407ق، چ اوّل، ج10، ص182، ح4؛ بشارۀ المصطفی، محمد بن علی طبری، المکتبۀ الحیدریه، 1383 ق/1993م، ص139؛ موسوعه، ج1، ص268، ج4، ص243، ش 1470، ج5، ص9، ش 1605.

موضوع مقالات

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
بازگشت بالا