رفتن به محتوای اصلی
روتیتر
ابوذر کاظمیان سورکی

رمضان زمان بندگی

تاریخ انتشار:
رمضان

بیشتر عمر ما انسانها به هدر می رود؛ خوابهای زیاد، سخن بیهوده و لغو، بیکاری و کسالت و بی حوصلگی... همه مصداق تلف کردن عمر است. اما آنچه که بیشتر آزاردهنده است اینکه عمر انسان در راه شر و پلیدی هزینه شود. به همین دلیل است که باید در طول عمر قدر زمان و مکان در زندگی را بدانیم. بودند کسانی که قدر زمانهای زندگی را دانسته و در یک لحظه با تحولی که در آنها ایجاد شده است از راه بیهوده بازگشته و به مسیر الهی طی طریق کردند مانند فضیل عیاض و حربن یزید ریاحی.

زمان و مکان در قرآن
لذا یکی از نعمتهای بزرگی که خداوند در اختیار ما قرار دادند نعمت زمان و مکان است. همانطور که خداوند در قرآن به این نعمت بزرگ یعنی مکان و زمان اشاره می فرمایند:
«الَّذی جَعَلَ لَکُمُ الْأَرْضَ فِراشاً [بقره/22]  آن کس که زمین را بستر شما، و آسمان (جوّ زمین) را همچون سقفى بالاى سر شما قرار داد.»
«أَلَمْ نَجْعَلِ الْأَرْضَ مِهَادًا [نباء/6] آيا زمين را گهواره‏اى نگردانيديم.»
«لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ [قدر/3] شب قدر بهتر از هزار ماه است!»
«قُمِ اللَّيْلَ إِلَّا قَلِيلًا [مزمل/2] به پا خيز شب را مگر اندكى.»
بهمین دلیل خداوند عالم، مکان و زمان هایی را مورد توجه قرار داده است.

رمضان زمان خاص برای بندگی
یکی از زمانهایی که مورد توجه خداوند واقع شده است، رمضان می باشد که از جمله زمانهای خاص و مورد توجه خداوند است که پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) این ماه را ماه خداوند و مغفرت بهترین ماه ها معرفی می کند.
«أَيُّهَا النَّاسُ‏ إِنَّهُ‏ قَدْ أَقْبَلَ‏ إِلَيْكُمْ شَهْرُ اللَّهِ بِالْبَرَكَةِ وَ الرَّحْمَةِ وَ الْمَغْفِرَةِ شَهْرٌ هُوَ عِنْدَ اللَّهِ أَفْضَلُ الشُّهُورِ وَ أَيَّامُهُ أَفْضَلُ الْأَيَّامِ وَ لَيَالِيهِ أَفْضَلُ اللَّيَالِي وَ سَاعَاتُهُ أَفْضَلُ السَّاعَاتِ هُوَ شَهْرٌ دُعِيتُمْ فِيهِ إِلَى ضِيَافَةِ اللَّه‏ جُعِلْتُمْ فِيهِ مِنْ أَهْلِ كَرَامَةِ اللَّهِ أَنْفَاسُكُمْ فِيهِ تَسْبِيحٌ وَ نَوْمُكُمْ فِيهِ عِبَادَةٌ وَ عَمَلُكُمْ فِيهِ مَقْبُولٌ وَ دُعَاؤُكُمْ فِيهِ مُسْتَجَابٌ [1] ای مردم ماهى است كه پيش خدا بهترين ماه است و روزهايش بهترين روزها و شبهايش بهترين شبها و ساعاتش بهترين ساعات آن ماهى است كه در آن دعوت شديد بمهمانى خدا و اهل كرامت خدائيد در آن نفسهاى شما در آن تسبيح است و خواب شما در آن عبادتست كردارتان در آن پذيرفته و دعايتان مستجاب است.»
حال ماهی که در آن نفس کشیدن تسبیح، خوابیدن عبادت محسوب می شود.
حال و روز کسانی که بر سر این سفره الهی نمی نشینند، دچار چه خسران بزرگی می شوند، ولی خوشا بحال کسانی که در این زمان از لحظه لحظه ی آن استفاده کرده و بخوبی مورد استفاده قرار می دهند.
خداوند متعال در ماه مبارک رمضان درهای آسمان را به روی بندگان خود می گشاید و شیطان را به زنجیر می کشد تا به مهمانان او آسیبی نرساند. وقتی مهمانی تا این اندازه باشکوه و میزبان تا به این حد کریم بود، باید با اشتیاق کامل به استقبال این بزم معنوی رفت.

نتیجه:
در این گفتار اشاره شد به دو نعمت زمان و مکان و اینکه این دو، ظرف حسنات و خوبی هستند، عموم زمان و مکان از جمله نعمتهای خداوند محسوب می شود. برخی از زمانها و مکانها نیز بطور خاص مورد عنایت و توجه حضرت حق است، یکی از زمانهای خاص که مورد توجه ویژه پروردگار قرار دارد، ماه مبارک رمضان است.
 

پی نوشت:
[1]. ابن بابويه، محمد بن على، الأمالي (للصدوق)، اعلمى، بيروت، چاپ پنجم، 1400ق / 1362ش، ص93.

موضوع مقالات

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
بازگشت بالا